Újpest, KTE, Pápa: jól jönne egy csatár - körkép

Vágólapra másolva!
2013.01.19. 11:11
Az NB I-es csapatok már javában készülnek a tavaszi rajtra, alakulnak a keretek is. Kétrészes összeállításunkban azt nézzük meg, milyen posztokon van szükség erősítésre, milyen játékosmozgások várhatók a kluboknál. A mai, második részben a tabella 9–16. helyezettjeivel foglalkozunk. 


 

Edzésben az Újpest (Fotó: ujpestfc.hu)
Edzésben az Újpest (Fotó: ujpestfc.hu)

 

MVM PAKS: TOVÁBBRA IS CSAK MAGYAROKKAL

Ha kizárólag Tomiszlav Szivics mester alakíthatná ki az együttes keretét, alighanem két-három délszláv honfitársát is Paksra csábítaná, ám nem teheti, mert ez ellenkezne a klub filozófiájával: az MVM Paks továbbra is csak magyar nemzetiségű labdarúgókat alkalmaz.

Ennek megfelelően a téli átigazolási időszakban eddig két magyar játékos, a szakemberrel Kecskeméten már együtt dolgozó Németh Gábor és a délvidéki, zentai születésű Könyves Norbert érkezett.

Kapusposzton rá is fért a frissítés a gárdára, hiszen egyrészt Csernyánszki Norbert mellett a több mint két és fél évet kihagyó Kovács Attila és a fiatal Pokorni Péter várt bevetésre, másrészt hármójuk közül csak a rutinos válogatott kerettag maradt Pakson. Kovács Attilával az őszi idény végén közölték, hogy nem tartanak igényt a szolgálataira, míg Pokorni Pétert Szolnokra adták kölcsön. Németh Gábor nem fiatal már, de 37 esztendősen is képes jó formában védeni, és Szivics számára is megnyugtató, hogy egy megbízható kapus ül Csernyánszki mögött a kispadon.

Könyves Norbert érkezése is jót tehet a Paksnak, az ősszel ugyanis nem remekeltek a támadók. Simon Attila hét gólt szerzett, mögötte viszont Tököli Attila és Eppel Márton csupán három-három találatig jutott, ami támadó játékosoktól nem túl dicséretes. Simont azóta már átadólistára tette a Paks, Tököli pedig nem fiatal, így a 24 éves Könyves akár a jövő embere is lehet.

A középpályáról Kis Károly két alapemberét „tette ki” Szivics: Sipeki István és Sifter Tamás már az ősszel is érezhette, hogy nem tartozik a szakvezető kedvencei közé. Utóbbi ugyan továbbra is a csapattal készül, de kérdés, mennyi lehetőséget kap majd. Ezen a poszton mindenképpen elkelne egy védekezésben és támadásban is használható futballista, aki képes lehet betölteni a Böde Dániel távozásával hagyott űrt.

A széleken – ha egészséges – Vayer Gábor helye biztosnak tűnik a bal oldalon, és a jobb oldalon ezt mondhattuk volna el Kulcsár Dávidról is, ám ő a télen egy kispályás teremtornán súlyosan megsérült, ezért kihagyja a tavaszi szezont. Bartha László pótolhatja őt, aki az ősszel több alkalommal középen kapott lehetőséget, és úgy nézett ki, hogy fekszik neki, ha szervezheti a játékot.

A hátsó alakzatban Heffler Tibor és Szabó János helye biztosnak tűnik a jobb, illetve bal oldalon, míg középen Éger László és Fiola Attila helye megkérdőjelezhetetlen. Éger azonban már nem fiatal, érdemes lenne megkeresni a helyettesét, aki idővel átveheti tőle a kulcsfontosságú szerepkört. Fiola iránt pedig a Ferencváros érdeklődik.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MVM PAKSI FC-NÉL
Érkezők: Bohner Roland (Szolnoki MÁV FC – kölcsönből vissza?), Kiss Máté (Veszprém – kölcsönből vissza), Könyves Norbert (MTK Budapest), Nagy István (Szolnoki MÁV FC – kölcsönből vissza?), Németh Gábor (szabadon igazolható, legutóbb KTE-Phoenix Mecano), Tamási Gábor (Szolnoki MÁV FC – kölcsönből vissza?), Vári Barnabás (Szolnoki MÁV FC – kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat: Kovács Attila (Veszprém), Pokorni Péter (Szolnoki MÁV FC), Sifter Tamás (?), Simon Attila (?), Sipeki István (Szolnoki MÁV FC)
Kiszemeltek: Horváth Detre (Haladás II – próbajáték)

 

ÚJPEST FC: JÖHETNE EGY JÓ CENTER

Újpesten nem terveznek nagy bevásárlást a téli átigazolási időszakban, sőt egyelőre úgy tűnik, nem érkezik senki a lila-fehérekhez. A szakmai stáb azt tartja erősítésnek, hogy a sérültek felépültek és a tavaszi szezonban már rendelkezésre állnak.

Való igaz, ha a súlyos térdsérülése után visszatérő, az ősszel már tíz bajnokin pályára lépő Vermes Krisztián visszanyeri a régi formáját, a hol talpcsont-, hol lábközépcsonttörésből felépülő Simon Krisztián is végre végig tudja futballozni az idényt, és a műtétje után hosszú ideig lábadozó, de már egészséges (a minap 2016 decemberéig hosszabbító) Lázár Bence is rendszeresen pályára léphet, az már felér egy komolyabb erősítéssel.

És akkor még nem beszéltünk Bavon Tshibuabuáról, aki ugyan – szintén sérülés miatt – az ősszel nem tudta bizonyítani, hogy helye lenne az Újpestben, ám a lila-fehérek szurkolói azt tartják, hogy aki győztes gólt lő a Fradi ellen, az rossz futballista nem lehet. Márpedig Tshibuabua az FTC-vel játszott őszi bajnoki 94. percében győztes találatot szerzett...

Ettől függetlenül az eredményesebb szereplés érdekében nem ártana néhány labdarúgóval megerősíteni a keretet.

Az Újpest az első 17 fordulóban 25 gólt szerzett, ami a többi csapattal összevetve nem rossz teljesítmény (az ötödik legtöbb gólt érte el a gárda, megelőzve többek között a DVSC-t és a Videotont), ám a klub hagyományait nézve szerény produkció. Ráadásul eléggé Kabát Péter-függő a támadójáték: leginkább akkor eredményes a csapat, ha a 35 éves csatárnak megy a játék.

Rajczi Péterről még a nyáron lemondtak a vezetők, a kölcsönvett Jadin Zarisz gyenge szezont produkált, így a szurkolók nem is bánják, hogy visszarendelte őt a Standard Liege. Az idény közben igazolt Bruno Moraes technikás labdarúgó, de még ő sem győzött meg mindenkit arról, hogy az érkezésével megoldódtak a csatárproblémák.

Egy igazán jó centerre szüksége lenne az Újpestnek, olyas valakire, mint a Győrben parkolópályára tett Jarmo Ahjupera, aki 2011 tavaszán, a Megyeri úti kölcsönjátékakor kifejezetten gólerősen futballozott.

A középpálya két széle – ha nincs sérült – megoldottnak tűnik, az ősszel a két belső középpályás pozíciójában Dusan Vasziljevics és Balogh Balázs is jó teljesítményt nyújtott, ám ők elsősorban az előre játékban jók, és bár a védekező feladatukat is ellátták, nagy erősítést jelentene az Újpestnek, ha sikerülne egy igazán jó labdaszerző, védekező középpályást igazolnia.

Olyan típusú, brusztolós, a „pályát felszántó” játékosra gondolnánk, mint volt néhány évvel ezelőtt Erős Károly, de az aktívak közül említhetnénk az Újpesten ezen a poszton remekül játszó Nikola Mitrovicsot (nem véletlen, hogy a Videoton lecsapott rá), vagy Korcsmár Zsoltot – más kérdés, hogy alighanem egyiküket sem engedné el a jelenlegi klubjuk, ha a lilák bejelentkeznének értük, legfeljebb olyan összegért jöhetnének, amelyet az újpesti tulajdonos nem tudna (vagy nem akarna) kifizetni.

A csapat védelme időnként rendkívül bizonytalan volt az ősszel, ám ez annak is betudható, hogy a nyári felkészülés alatt nem jutott elég idő arra, hogy az újonnan igazolt hátvédek (Antón, Aarab, Iandoli, Szélesi) összeszokjanak. Ebbe a csapatrészbe nem kell feltétlenül igazolni, az viszont nem jönne jól a liláknak, ha Alessandro Iandolit – aki iránt állítólag a Győri ETO érdeklődik – elvinné valamelyik rivális.

A bal oldali védő az ősszel az egyik legjobbja volt az Újpestnek, főleg a felfutásai és a beadásai veszélyesek, hasonló képességű balhátvédet aligha tudna felkutatni és szerződtetni a klub.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL

Érkezők:Egerszegi Tamás (Siófok – kölcsönből vissza), Zamostny Balázs (Siófok – kölcsönből vissza). Profi szerződést kapó saját nevelésű játékosok: Erős Ronald, Toricska Rajmond

Távozik/távozhat:Barczi Dávid (Sint-Truiden – Belgium, ?), Egerszegi Tamás (Sint-Truiden – Belgium, ?) Popovics Bertold (Vasas?), Rajczi Péter (?), Rubus Tamás (?), Tajthy Tamás (?), Takács Zoltán (?), Szabó Bence (?),Szokol Zsolt (?), Üveges Szabolcs (?), Jadin Zarisz (izraeli, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza)

Kiszemeltek:

 

HALADÁS: FIATALSÁG, BOLDOGSÁG?

Hektikusan szerepelt az ősszel a vasi csapat, a tabellán elfoglalt 11. hely nagy csalódás vezetők, játékosok és szurkolók számára egyaránt.

Tóth Miklós ügyvezető igazgató ezért is mozgat meg minden számára elérhető követ Haraszti Zsolt (Videoton) megszerzéséért, főképp miután a másik kiszemelt, Barczi Dávid Újpestről nem Szombathelyre, hanem a belga Sint-Truidenhez igazol.

Visszatért Fehérvárra a Videotontól kölcsönkapott Nagy Dániel, és visszatért a száműzött Kenesei Krisztián is a kerethez.

Korolovszky Gábor távozik, alighanem az NB II-ben folytatja. Guzmics Richárdot nagy erőkkel kínálja külföldön Filipovics Vladan, Kulcsár Kornél a belgiumi próbajátékán dicséretet, majd útilaput kapott; és nézzünk magunkban nyíltan, a nagy tehetség Radó Andrásnak mihamarabb el kellene hagynia az országot, mielőtt magára szedné az NB I-es allűröket.

Artner Tamás egy jobb oldali támadó szellemű középpályást keres még, de egy gólerős támadót sem seprűznének azért ki a Rohonci útról. Ki sem hagyhatnánk a fiatalokat: Németh Márióval profi szerződést kötöttek, a tartalékok közül Zsirai Martin és Hanzl Máté a nagyokkal alapoz, a nagy befutó pedig Jagodics Márk lehet.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZOMBATHELYI HALADÁSNÁL
Érkezők:
Távozik/távozhat: Korolovszky Gábor (?),Nagy Dániel (Videoton – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek: Haraszti Zsolt (Videoton)

 

KTE PHOENIX-MECANO: TÖBBEN TÁVOZTAK, DE LESZNEK ÉRKEZŐK IS

A KTE klubigazgatója, Sallói István a Nemzeti Sport Online-nak beszélt a játékoskeretet érintő változásokról, bár többnyire csak távozókról tudott beszámolni. Foxi Kethevoama és Christian Ebala legutóbb a kazah FK Asztanánál volt kölcsönben. Ebala már visszatért Kecskemétre, és valószínűleg marad, míg Foxi jelezte a távozási szándékát, és könnyen lehet, hogy Franciaországban köt ki.

Távozott a házi gólkirály is, Francis Litsingi, aki a cseh élvonalbeli FK Teplicéhez igazolt a napokban. A kilencszeres válogatott védőről, Balogh Béláról már megállapodott a klub a PMFC-vel, és hamarosan alá is írhat a futballista. Bertus Lajost az MVM Paks hívta, de a két klub nem tudott megállapodni. Kölcsönben szerepel majd tavasszal Gyagya Attila és Tölgyesi Viktor is, előbbi iránt az NB II-es Szolnok és a romániai Nagyvárad is érdeklődik, utóbbi pedig már biztos, hogy Gyirmótra kerül. A salvadori válogatott Rafael Burgost pedig a Győri ETO vinné.

Mindezek fényében kijelenthető, a csapat minden részére ráférne az erősítés.

Jobb oldali védő posztra mindenképp szeretne megoldást találni Horváth Ferenc vezetőedző, ősszel ugyanis többször Sóos Márkó szerepelt itt, akinek nem ez a posztja. A védelem (Balogh Béla távozása ellenére) többi részén Varga Róbert visszatérésével megvannak Vaskóék. Horváth Ferenc az NSO-nak elmondta, szélső középpályást mindenképp szeretne, és vérbeli támadó is szükséges lenne, jelenleg azonban mindent a klub pénztárcája határoz meg.

A középpályás Hullám Attila és a montenegrói Marko Vukaszovics ugyan aláírt a KTE-hez, de alighanem még számolunk be erősítésről a jövőben. Ma például három próbajátékos érkezett a csapathoz: a kameruni védő, Yves Mboussi, a szintén védő szerb Alekszandar Tanaszin és az argentin középpályás, Edgardo Javier Díaz. A kiszemeltek közé sorolható két, legutóbb Győrben szereplő futballista, a horvát jobbhátvéd, Valentin Babic és a felvidéki kapus, Molnár Péter.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KTE PHOENIX-MECANÓNÁL
Érkezők: Christian Ebala (kameruni, FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönből vissza), Foxi Kethevoama (közép-afrikai, FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönből vissza?), Hullám Attila (Szigetszentmiklósi TK), Varga Róbert (DVSC-Teva – kölcsönből vissza), Marko Vukaszovics (montenegrói, FK Novi Sad, Szerbia)
Távozik/távozhat: Balogh Béla (PMFC), Bertus Lajos (MVM Paks, ?), Farkas Balázs (Mezőkövesd, ?), Gyagya Attila (Siófok, Szolnok, Nagyvárad ?), Jorginho (brazil, ?), Francis Litsingi (kongói, Teplice – Csehország), Luis Ramos (hondurasi, kölcsönből vissza?), Tarabai (brazil, ?), Tölgyesi Viktor (Gyirmót – kölcsönbe)

Kiszemeltek: Valentin Babic (horvát, Győri ETO), Edgardo Javier Díaz (argentin, CD Naval – Argentína), Yves Mboussi (kameruni, legutóbb Hanoi FC – Vietnam), Molnár Péter (szlovákiai, Győri ETO), Alekszandar Tanaszin (szerb, FK Proleter Novi Sad – Szerbia)

 

LOMBARD PÁPA: TÁMADÓ KERESTETIK

Jelenleg már nem tagja a keretnek Jozef Benko, Fellai József és Nagy Gergő sem, és visszarendelte a DVTK a kölcsönben szereplő francia-marokkói származású Youssef Sekourt is.

Szerződést bontottak az utánpótlás-válogatott Simon Andrással is, aki azóta fél évre Siófokra szerződött. Zsivóczky Gyula, a Lombard FC vezetőedzője szélső középpályást és támadót szeretne, de elmondása szerint csakis minőségi labdarúgókban gondolkoznak, olyanban, aki gyorsan meghatározó játékossá tud válni.

A kiszemeltek között két ferencvárosi futballista, Beliczky Gergő és Busai Attila is szerepel, előbbi csatárposzton, utóbbi a középpályán jelentene erősítést. A támadó ügyében szóban már megszületett az egyezség.

Simon Attilával is felvették a kapcsolatot a vezetők, de az MVM Paks gólerős labdarúgója több ajánlat közül is válogathat. A pápaiak mérkőzéseit vizsgálgatva nem véletlen a támadószekció megerősítésének szándéka, ugyanis a 16 szerzett gól 17 meccsen nem nevezhető jónak.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A LOMBARD PÁPÁNÁL

Érkezők: Dóczi Krisztián (BKV Előre – kölcsönből vissza),Nagy Gergő (BKV Előre – kölcsönből vissza), Beliczky Gergő (Ferencváros)

Távozik/távozhat: Joze Benko (szlovén, NK Zavrc – Szlovénia), Fellai József (Kozármisleny), Nagy Gergő (?), Youssef Sekour (francia-marokkói, DVTK – kölcsönből vissza), Simon András (Győri ETO – kölcsönből vissza)

Kiszemeltek: Beliczky Gergő (Ferencváros), Busai Attila (Ferencváros),Simon Attila (MVM Paks)

 

PÉCS: MÁRTON ÉS A MISLENYIEK

A Pécsi MFC-nél Supka Attila vezetőedző távozásával, illetve az NB II-es Kozármislenytől „hazatérő” pécsi születésű szakember, Márton Gábor érkezésével új időszámítás kezdődhet. Az elmúlt másfél évben az átigazolási időszakok alkalmával a baranyaiaknál egymást váltották a külföldi próbajátékosok, akik ha szerződést is kaptak, hosszabb-rövidebb idő után távoztak. Volt olyan játékos is– a horvát Luka Vucko –, aki szeptemberben jött, novemberben pedig már ment is, miközben egyetlen bajnokin sem játszott.

A pécsi kötődésű Mártontól azt várhatják a szurkolók, hogy nagyobb szerepet ad majd a saját nevelésű labdarúgóknak, de nincs egyszerű helyzetben, ugyanis több poszton is erősítésre szorulna a tabellán 14. helyen álló együttes.

Kapusposzton a Dibusz Dénes, Sánta András, Molnár Péter trió megfelelő megoldásnak tűnik, a védelemben viszont már sok a kérdőjel. A klasszikus jobbhátvédnek számító Bodnár László egy felejthető őszi szezon után távozott. A poszton ősszel még számításba vett Fodor Ferenc hullámzó teljesítményt nyújtott és az élvonalban rutintalan Nagy József sem tűnik betonbiztos megoldásnak.

A védelem közepén ősszel Supka Attila sokat variálta a Jirí Krejcí, Lantos Levente, Andrej Causic hármast, de az őszi meccsek tapasztalatai alapján nem állíthatjuk, hogy sikerült megtalálni az ideális felállást. Ezért érthető, hogy a védelembe Kecskemétről kiszemelt Balogh Béla lehet az első új igazolások egyike.

A bal oldalról Leon Panikvar elhagyta a csapatot, míg a szlovén Zoran Zeljkovic elfogadható produkciót nyújtott, ám az ő eredeti posztja középpályás. Véleményünk szerint a felsorolt posztok mindegyikére érkezhet új ember.

A védekező középpályás pozíciójára minimum hárman pályáznak Eke Uzoma, Horváth Adrián és Jean Akassou személyében, így itt kevésbé várható erősítés.

A legnagyobb probléma a védelem mellett a középpálya támadószekciójában tapasztalható, ugyanis a négygólos Wittrédi Dávidon kívül ősszel a többiek nem sokat tettek hozzá a csapat játékához. Nem véletlen, hogy Koller Krisztián és Marko Bjelanovic személyében már érkezett két középpályás Kozármislenyből, bár még nem írtak alá.

Csatárposzton Bajzát Péter és Miroszlav Grumics akár még jó megoldás is lehetne, ám ősszel ketten együtt hat gólig jutottak, ami nem valami sok, sőt, elég kevés. A hiányt talán pótolhatja a Kozármislenyből visszatérő Fröhlich Roland és az ősszel a második kerethez száműzött, sérüléssel is bajlódó Horváth Zsolt, de további erősítés sem lenne meglepő.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogyan dönt majd a Magyar Labdarúgó-szövetség Grumics ügyében, a csatár átigazolási díjának meg nem fizetése miatt ugyanis első fokon kizárták a baranyaiakat az átigazolási időszakból, de a pécsiek fellebbezése miatt a határozat még nem jogerős.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL

Érkezők: Balogh Béla (Kecskeméti TE), Fröhlich Roland (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Harsányi Zoltán (szlovákiai, Spartak Myjava – Szlovákia, kölcsönből vissza?), Nagy József (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Marko Bjelanovic (horvát, Kozármisleny), Koller Krisztián (Kozármisleny). Profi szerződést kapó saját nevelésű játékosok: Erős Csaba, Gajág Gergő, Gránicz Patrik, Ipacs Péter, Kővári Róbert, Márkvárt Dávid, Zelenyánszki László

Távozik/távozhat: Ceolin (brazil, ?), Harsányi Zoltán (szlovákiai, ?), Luka Vucko (horvát,?), Bodnár László (?), Demjén Gábor (?), Solomon Okoronkwo (nigériai, ?), Leon Panikvar (szlovén, ?)

Kiszemeltek:

 

EGER: ERŐSÍTÉS? BÁRHOVÁ!

Nagy kérdés, a tulajdonos Jámbor János mennyire hisz abban, hogy gárdája – otthonában soha nem játszva is – ki tudja harcolni a bennmaradást; eddig mindenesetre nem úgy tűnik, hogy különösebben nagyobb összeget fordítanának erősítésre Egerben. Kapusposzton aligha lesz változás – bár Darko Brljak nem éppen a megbízhatóság szobra, a többi csapatrész inkább csehül áll.

Lásd védelem: a 17 forduló alatt 30-szor kapituláló sorból távozott Josef Hamouz, ellenben a Kovács Gábor, Petr Knakal, Jasmin Mecinovic, Preklet Csaba magra lehet építeni a tagok olykor egészen mókás hibái ellenére is. Egy balhátvédet kellene igazolni a télen, de csak a középen játszó Timár Krisztián és a diósgyőri Szavo Rakovics neve vetődött fel, előbbivel szóban meg is egyeztek.

A középpálya bal oldalán Farkas Ádám és jobbján Németh Norbert kimagaslóan teljesített, a szűrőkkel nincs gond, ellenben Szasa Dobrics, Jirí Kabele és Szimeon Hrisztov eddig nem igazolta megvételük jogosságát (Michael Stanislaw és Wolry Wolfe pedig már távozott is).

A támadókról mindent elmond, hogy egyikük sem jutott egy gólnál messzebb, a nagy reményekkel érkező Goran Vujovics, Igor Pisanjuk, Joël Tchami hármas már meg is kapta az elbocsátó szép üzenetét, míg Tanque erre az idényre kidőlt. Az egrifoci.hu szerint Simon Attila, Rajczi Péter és L'Imam Seydi is szóba került erősítésként.

Egyébként Vancsa Miklós cégvezető elmondta, hogy húszfős keretet terveznek tavaszra, azaz több játékostól is búcsút vehetnek a közeljövőben. A fiatalok közül Egerben (pontosabban az Eger színeiben) a macedón U-válogatott Hrisztov és az éppen csak nagykorú, saját nevelésű támadó középpályás, Zvara Dávid futhat be az ősszel.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ EGRI FC-NÉL
Érkezők: Debreceni Dávid (Felsőtárkány SC – kölcsönből vissza?), Szavo Rakovics (DVTK, ?), Tímár Krisztián (szabadon igazolható, legutóbb Da Nang – Vietnam)
Távozik/távozhat: Josef Hamouz (cseh, ?), Igor Pisanjuk (ukrán-kanadai, ?), Joël Tchami (kameruni, ?), Goran Vujovics (montenegrói, ?), Michael Stanislaw (osztrák, ?), Wolry Wolfe (jamaicai, ?)
Kiszemeltek: Braniszlav Vukomanovics (szerb, Radnicski Nis – Szerbia)

 

SIÓFOK: A FRADITÓL ÉS A GYŐRBŐL IS JÖTT ÚJ JÁTÉKOS

A sereghajtó Siófok nincs könnyű helyzetben: nem elég a tetemes hátránya a bajnokságban (tíz pontra a bennmaradó pozíciótól), Horváth Károly szakmai igazgató csakis ingyen mozdítható játékosokra apellálhat. A minden csapatrészben erősítésre szoruló Balaton-partiak már megszerezték a Ferencvárosnál több játéklehetőségre vágyó támadót, Máté Jánost és a középpálya szélén bevethető Menyhárt Attilát is.

A kevésnek nevezhető 15 szerzett gól javítása érdekében Simon András is már biztosan a támadószekciót erősíti majd tavasszal, őt a Győri ETO-tól szerezték meg, miután legutóbb a Lombardnál felejthető teljesítménye miatt szerződést bontó csatár csapatot keresett. Horváth Károly a védelmet is szeretné megerősíteni, amit a 36 kapott gól csak alátámasztani tud.

Ebből a célból érkezett a legutóbb az NB II-es Békéscsabában szereplő, de korábban az Újpestben is megforduló Kiss Zoltánt. A középpálya nagyjából adott, bár egy kiesés elől menekülni próbáló együttesnél nem beszélhetünk atombiztos posztokról.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A SIÓFOKNÁL

Érkezők: Máté János (Ferencváros, kölcsönbe), Kiss Zoltán (Békéscsaba), Menyhárt Attila (Ferencváros), Simon András (Győri ETO – kölcsönbe),

Távozik/távozhat: Egerszegi Tamás (Újpest FC – kölcsönből vissza), Mogyorósi József (?), Sipos Norbert (?), Zamostny Balázs (Újpest FC – kölcsönből vissza)

Kiszemeltek: Fótyik Dominik (szlovákiai, MSK Zilina – Szlovákia, legutóbb Kazincbarcikán, kölcsönben), Tímár Krisztián (szabadon igazolható, legutóbb Da Nang – Vietnam), Varga Krisztián (próbajátékon)

BACSKAI JÁNOS, PÓR KÁROLY, RÓNAI GÁBOR, SZAMOSSZEGI GÁBOR, T. SZABÓ GÁBOR

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik