Újpest: Kabát elmondta, miért engedte át Lencsének a 11-est

Vágólapra másolva!
2016.03.01. 16:01
Kabát Péter, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest csatára a DVSC elleni bajnokin átengedte a tizenegyes elvégzésének lehetőségét Lencse Lászlónak, most elmondta, miért.

„Ami a tizenegyest illeti, én nem sokkal előtte álltam be, ennek ellenére odahozták hozzám a labdát, Laci viszont megkért, hogy hadd rúghassa ő, mivel még nem tudott gólt szerezni a Szusza Ferenc Stadionban, és már nagyon szeretne – mondta Kabát Péter az ujpestfc.hu-nak. – Én csak annyit kérdeztem tőle: »Berúgod?« Mire Laci: »Be!« Így hát – látva a magabiztosságát – átengedtem neki. Örülök, hogy sikeresen értékesítette a büntetőt és ezzel egyenlítettünk.”Kabát Péter az ujpestfc.hu-nak. – Én csak annyit kérdeztem tőle: »Berúgod?« Mire Laci: »Be!« Így hát – látva a magabiztosságát – átengedtem neki. Örülök, hogy sikeresen értékesítette a büntetőt és ezzel egyenlítettünk.”

Ez az eset sokkal jobban sikerült, mint az ősszel, amikor Mbaye Diagne-nyal volt hasonló a szituáció. Akkor a szenegáli csatár akarta elvégezni Kabát helyett a büntetőt, de nem kérdezte meg az újpesti ikont, aki ezt nagyon nem vette jó néven. Úgy tűnik, Lencsével jobb a viszonya Kabátnak.

„Lacit csak néhány hete ismertem meg, amikor csatlakozott hozzánk a téli átigazolás során, azt azonban tudtam, hogy nagyon jó játékos. Első pillanattól kezdve nagyon jó a kapcsolatunk. Teljesen egy hullámhosszon vagyunk, nemcsak az edzéseken, a stadionon kívül is.”

Kabát elmondta azt is, már teljesen egészséges, nem fáj a térde, százszázalékosnak érzi magát. A csatár a Tiszaújváros elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágójáról is beszélt, amelynek első meccsét a lila-fehérek 8–1-re megnyerték.

„Az első mérkőzésnek köszönhetően már fél lábbal az elődöntőben érezhetjük magunkat, de a szerdai meccset még mindenképp le kell játszanunk. A többi párosítás az első mérkőzések után is elég szoros, a Debrecen–Nyíregyháza győztese szerintem a Debrecen lesz, viszont a Békéscsaba–Kozármisleny és a Videoton – Ferencváros párharcból megtippelni sem tudom, hogy melyik fél jut tovább. Ha én választhatnék, akkor a Békéscsaba–Kozármisleny győztesével játszanánk az elődöntőben. Egy biztos, bárkivel is kerülünk össze, az már nem lesz könnyű párharc. A döntő pedig presztízs is. Szeretnénk újra úgy ünnepelni, mint 2014-ben, csak ezúttal a Puskás Ferenc Stadion helyett a Groupama Arénában.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik