Tischler fejese döntött a hajrában az MTK javára az Újpest ellen

Vágólapra másolva!
2010.08.27. 21:10
null
Tischler Patrik (balra) fejese döntött az Újpest ellen (Fotó: Korponai Tamás)<br />
Címkék
A labdar&uacute;g&oacute; NB I 5. fordul&oacute;j&aacute;nak p&eacute;ntek esti m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;n, az MTK az &Uacute;jpestet fogadta. Az első f&eacute;lidő egy&eacute;rtelműen az &Uacute;jpest f&ouml;l&eacute;ny&eacute;t hozta, de az MTK-nak is volt nagy helyzete, g&oacute;lt azonban nem l&aacute;thattak a kil&aacute;togat&oacute;k. A folytat&aacute;sban felj&ouml;tt a hazai csapat, de tov&aacute;bbra is a lila-feh&eacute;rek dolgozt&aacute;k ki a t&ouml;bb lehetős&eacute;get, de a kihaszn&aacute;l&aacute;sukkal hadil&aacute;bon &aacute;lltak. Az MTK v&eacute;g&uuml;l Tischler Patrik fejesg&oacute;lj&aacute;val a hajr&aacute;ban otthon tartotta a h&aacute;rom pontot.&nbsp;

 

A mai volt a 202. MTK–Újpest bajnoki, amely így a Ferencváros–Újpest rangadók után a második legnagyobb hagyománnyal bíró összecsapás a magyar élvonalban. Nem ritka a sokgólos mérkőzés a két csapat között, legutóbb például tavasszal a Hidegkuti-stadionban 5–4-re nyertek az újpestiek Garami József együttese ellen.

Az első félidő ezúttal nem utalt arra, hogy megismétlődik a góleső, mert bár akadt több nagy helyzet és két kapufa is, nem esett gól a játékrészben. Egyértelműen a vendég Újpest játszott fölényben, ami a labdabirtoklásban is megmutatkozott, de az MTK-nak is megvolt rá az esélye, hogy megszerezze a vezetést.

Szatmári Zoltánnak többször is bravúrt kellett bemutatnia, amikor pedig ő is tehetetlen volt, akkor a szerencse segített a hazaiaknak: Pollák Zoltán és Vermes Krisztián fejese is a kapufán csattant. A túloldalon Tischler Patrik került nagy helyzetbe egy indítás után, de Balajcza Szabolcs a kapujából kifutva jól zárta a szöget, és hárítani tudott.

A második félidőt támadóbb szellemben kezdte az MTK, az eső pedig hol rákezdett-hol alábbhagyott, ami nem könnyítette meg a csapatok dolgát. A kék-fehérek aktívabb támadójátéka ellenére továbbra is a lila-fehérek dolgozták ki a több lehetőséget, de azokat rendre ki is hagyták. A futball törvényszerűsége pedig ezúttal is beigazolódott, az MTK hajrában megszerezte a győztes gólt.

Egy jobb oldali szöglet után a 90. percben Tischler fejelte le a hosszún a földre a labdát, ami Balajczán is átszállva a kapu jobb oldalába pattant. 1–0

Ezzel a találattal tartotta otthon a három pontot az MTK, az újpestiek pedig elveszítették veretlenségüket, méghozzá épp a Ferencváros elleni derbi előtt, amit a 6. fordulóban rendeznek.

AZ MTK FELNŐTT A FELADATHOZ - GARAMI 
Garami József: – Az első félidőben jobban játszott az Újpest, de a második félidőben változott a mérkőzés képe. Felnőttünk a feladathoz, mi is helyzeteket tudtunk kialakítani, és legalább olyan jól játszottunk, mint ellenfelünk. Örülök, hogy nyertünk, mert nagyon nagy szükségünk volt a pontokra. Pintér Ádám egy jó játékos, a helyettesítését nem lesz könnyű megoldani, de fokozatosan beépítjük majd az új játékosokat.
Mészöly Géza: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után, nagyszerűen játszottunk az első félidőben, ahol számtalan helyzetet alakítottunk ki. A második játékrészben is megvoltak a lehetőségeink, de akkor már az MTK is jobban játszott. Bosszantó, hogy az utolsó percben Tischler Patrik egy szöglet után befejelte a labdát a kapunkba, de minden sorozat megszakad egyszer, így a mi veretlenségi sorozatunknak is eljött a vége. Dolgoznunk kell tovább, nincs válságban a csapat, főleg az első félidőben mutatott játékra lehet építeni, csak javítani kell a koncentráción.

 

Az MTK a sikerével a Siófokot legyőző Vasassal holtversenyben vezeti a bajnokságot.

 
 A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Vasas 5 3 1 1 10–8 +2  10
2. MTK Budapest 5 3 1 1 8–7 +1  10
3. Videoton FC 4 2 2 8–2 +6  8
4. DVSC-TEVA 4 2 1 1 10–5 +5  7
5. Kaposvári Rákóczi 4 2 1 1 6–4 +2  7
6. Ferencvárosi TC 4 2 1 1 6–6 0 7
7. Budapest Honvéd 4 2 2 7–6 +1  6
8. Újpest FC 5 1 3 1 4–4 0 6
9. Győri ETO FC 4 1 2 1 3–3 0 5
10. Lombard Pápa Termál FC 3 1 1 1 5–3 +2  4
11. Szolnoki MÁV FC 3 1 1 1 5–5 0 4
12. Kecskeméti TE-ERECO 4 1 3 9–14 –5  3
13. BFC Siófok 5 3 2 2–6 –4  3
14. ZTE FC 3 2 1 5–7 –2  2
15. Paksi FC 4 2 2 6–9 –3  2
16. Szombathelyi Haladás 3 1 2 1–6 –5  1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik