Kinyílt a zsák a Moszkva téren, nyert a Vasas a Siófok ellen

Vágólapra másolva!
2010.08.27. 19:00
Címkék
Ferenczi István két és Katona Máté egy góljával a Vasas legyőzte a Siófokot a labdarúgó NB I ötödik fordulójának nyitó mérkőzésén. A találkozó végén különleges meglepetésben volt részük a budapesti járókelőknek...
Ferenczi István két gólja után is ünnepelhetett (Fotó: Németh Ferenc)
Ferenczi István két gólja után is ünnepelhetett (Fotó: Németh Ferenc)
Ferenczi István két gólja után is ünnepelhetett (Fotó: Németh Ferenc)
Ferenczi István két gólja után is ünnepelhetett (Fotó: Németh Ferenc)
Ferenczi István két gólja után is ünnepelhetett (Fotó: Németh Ferenc)

 

Az ötödik forduló nyitó mérkőzésén a hétpontos, ötödmagával a második helyen álló Vasas az eddig még nyeretlen, 13. pozíciót birtokló Siófokot fogadta. Érdekesség, hogy a helyezésbeli különbség ellenére mindkét gárdának -1 volt a gólkülönbsége.

„Eddigi edzői pályafutásom alatt sohasem mondtam, illetve éreztem azt egy találkozó előtt, hogy na ma könnyű dolgunk lesz – nyilatkozta Gianni Dellacasa, a hazai vezetőedzője a Vasas honlapjának a mérkőzés előtt. – Minden ellenfelet tisztelni kell, és maximális odafigyeléssel kell ellene kiállni. Nincs ez másként mostani riválisunkkal, a Siófokkal kapcsolatban sem."

Sowunmi Thomas 1998 és 2001, valamint 2007 és 2009 között a Vasasban szerepelt. „Persze nem feledem el ezeket az időszakokat – mondta Sowunmi. – De pénteken is egy cél vezérel: nyerni szeretnék!"

NÉMETH NORBERT A VASASNÁL

 

Ahogy arról délután már beszámoltunk, másfél éves szerződést kötött a Vasas labdarúgócsapatával a legutóbb az orosz élvonalban szereplő Tom Tomszkban légióskodó középpályás, Németh Norbert. Németh ingyen került az angyalföldiekhez, miután szerződést bontott a Tomszkkal. A magyar játékos olyan szerződést kötött, amelyben fix kivásárlási összeg van, amelyet ha külföldi érdeklődő kifizet, Németh távozhat a csapattól. Részleteket itt olvashat!

 

A mérkőzés előtti napokban a budapesti Moszkva téren sétálók egy különös plakátra lehettek figyelmesek. A hatalmas képhez egy labdákkal teli zsákot rögzítettek. A plakátot Ferenczi István, a Vasas csatárának alakja töltötte be, mellette egy felirat: „Ha gólt rúgok, a meccs végén kinyílik a zsák!" A kérdés tehát adva volt: születik-e Ferenczi-gól, és kapnak-e labdákat a járókelők?

Az első félidőben az első néhány perc ismerkedéssel telt el. Utána a Vasas magasabb fokozatba kapcsolt, de gólt még abszolút ziccerből sem tudott lőni. Ferenczi tíz méterről a középen álló Molnár Pétert találta el a 26. percben.

A játékrész folytatásában még jobban kidomborodott a Vasas fölénye, ám Molnár végig a helyén volt. Ferenczi mellett Hrepka Ádám és Lázok János is sikertelenül próbálkozott.

Bár az első félidő gólnélküli döntetlennel zárult, végig látszott, hogy a Vasas a jobb, csak rossz helyzetkihasználása miatt nem mutatkozott meg gólokban a fölény, a Siófok rendkívül passzívan játszott az utolsó húsz percben.

Fordulás után valamivel aktívabb volt a vendég együttes, ám a Vasas így is dominált. Ferenczi István pedig gondoskodott arról, hogy a meccs után kiürüljön a zsák a Moszkva téren.

Előbb az 54. percben talált a siófoki kapuba Hrepka beívelése után (1–0), majd a 67. percben egy szöglet utáni szép fejessel kettőre növelte a hazai csapat előnyét. (2–0)

A Siófok, bár támadott becsülettel, nem sok esélye volt a szépítésre. A Vasas kontrái veszélyesebbek voltak, más kérdés, hogy Karim Benunesznek sehogyan sem ment a gólszerzés, a legnagyobb ziccereket is kihagyta.

Meg kell említeni, hogy a siófoki kapuban Molnár Péter szenzációsan védett, nem rajta ment el a mérkőzés. A kegyelemdöfést Katona Máté adta meg, aki élete első bajnoki találatával beállította a végeredményt. (3–0). A Vasas harmadik hazai meccsét is megnyerte ebben a szezonban.

VASAS–SIÓFOK 3–0
(A Sport TV felvétele)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik