Szépen búcsúzott a nyolcaddöntőben a Haladás

Vágólapra másolva!
2009.10.28. 20:14
null
Csank mester mutatta az utat: nyolc közé került a Magyar Kupában a ZTE (Fotó: Németh Ferenc-NS-archív)
Címkék
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Haladás 1-1-es döntetlent ért el a Zalaegerszeg vendégeként, ám ez az eredmény Csank János együttesének továbbjutását jelentette, hiszen a zalaiak az első találkozón Szombathelyen szereztek maguknak kétgólos előnyt, amit meg tudtak őrizni.
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTOTT CSAPATOK
Zalaegerszeg, Győr, Videoton, Újpest, MTK, Szigetszentmiklós (NB II), Bp. Honvéd, Debrecen

Zalaegerszegen érezhető volt, melyik csapat kezd hátrányban, melyiknek nincs igazán veszítenivalója, melyiknek kell kockáztatnia, hiszen a Haladás próbálta akaratát rákényszeríteni ellenfelére és nyomást gyakorolni a hazaiakra. Ez azonban csak részben sikerült a vendégeknek, akik egy helyzetet ugyan összehoztak, de a hazaiak kiegyenlített játék végén a 25. percben gólelőnyhöz jutottak: a kezezés miatt megítélt büntetőt a szerb Nenad Todorovics váltotta gólra.

Arról, hogy a hazaiak mégse legyenek olyan nyugodtak, mint voltak háromgólos előnyük tudatában, arról Nagy Gábor gondoskodott, aki a Vlaszák Gézáról kipattanó labdát - dicsérendő egyéni megmozdulás végén Carr Victor tette próbára a hazai kapus képességeit - védőjével a nyakában közelről a hálóba lőtte.

A szünetig hátralévő rész a vendégek fölényében telt, akik lendületbe jöttek és közel álltak a vezetés megszerzéséhez.

A pihenőben összekapta övéit Csank János, hiszen a ZTE jóval bátrabban játszott a folytatásban, mint az első félidőben, különösen az egyenlítő találatot követően. A kétgólos előny azonban erősen rányomta a bélyegét a mérkőzésre, a ZTE immár volt annyira rutinos, hogy a labdát jobbára a vendégtérfélen tartva őrizte továbbjutásra feljogosító pozícióját. A hajrá egy szabálytalanság miatt nem adott hazai gólt tartogatott még, az eredmény azonban már nem változott: utolsóként nyolc közé jutott a Zalaegerszeg.

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ 
ZTE FC–HALADÁS 1–1 (1–1)
Zalaegerszeg, 2100 néző. Vezette: Barna (Iványi, Kiss I B.)
ZTE: Vlaszák – Szalai T., Bogunovics, Kamber, Todorovics (Panikvar, a szünetben) – Kovács G. – Rajcomar, Schultz (Petneházi, 68.), Sluká, Balázs Zs. (Magasföldi, 57.) – Pavicsevics. Vezetőedző: Csank János
HALADÁS: Szép – Csontos, Guzmics, Lengyel, Devecseri – Simon Á. (Gyurján, 55.), Iszlai – Simon A., Thiago (Irhás, 62.), Nagy G. – Carr (Oross, 73.). Vezetőedző: Róth Antal
Gólszerző: Todorovics (11-esből, 1–0) a 25., Nagy G. (1–1) a 33. percben
Jó: Sluká, Kovács G., ill. Iszlai, Guzmics
Továbbjutott: a ZTE FC 3–1-es gólkülönbséggel
MESTERMÉRLEG
Csank János: – Egy jól koncentráló együttest győztünk le. Játékosaim nem kockáztattak túl sokat, a továbbjutás volt a cél, ezt elértük. A játék pedig, remélem, hamarosan hasonlít az utolsó negyedórában nyújtottakra.
Róth Antal: – A két meccs alapján sokan féltettek bennünket, állítom, méltó ellenfelei voltunk a ZTE-nek. Gratulálok nekik, s nyerjék meg a kupát, így legalább elmondhatnánk, hogy a győztes ellen búcsúztunk.
 
TOVÁBBI SZERDAI EREDMÉNYEK:
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–GYŐRI ETO FC 0–2 (0–1)
Tj. az ETO 3–1-es összesítéssel
LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–VIDEOTON FC 0–0
Tj. a Videoton 3–0-s összesítéssel
DVSC-TEVA–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY SE 4–3 (1–2)
Tj. a DVSC-TEVA 8–4-es összesítéssel
SZIGETSZENTMIKLÓS–KAPOSVÖLGYE 3–2 (1–0)
Tj. a Szigetszentmiklós, 5–4-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik