Pintér Attilát kiállították, a Győr továbbjutott

Vágólapra másolva!
2009.10.28. 19:10
Címkék
A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének mai programjában öt találkozó szerepelt: a Győri ETO FC 2-0-ra győzött, és ezzel továbbjutott Kaposváron, a Videoton pedig egy döntetlennel Pápán biztosította be a helyét a legjobb nyolc között. A Debrecen kora délután búcsúztatta a Mezőkövesdet, a Szigetszentmiklós a Kaposvölgyét. A ZTE-Haladás mérkőzés később ér véget.

 

Tarmo Kink góljával szerzett vezetést a Győr Kaposváron (Fotó: Németh Ferenc-NS-archív)
Tarmo Kink góljával szerzett vezetést a Győr Kaposváron (Fotó: Németh Ferenc-NS-archív)

KAPOSVÁR-GYŐR

A Kaposvári Rákóczi a Győrben elért 1–1-es döntetlen után fogadta a nyolcaddöntő visszavágóján Pintér Attila csapatát. A találkozót a vendégek kezdték veszélyesebben, Tokody Tibor már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést, de az ötös sarkáról leadott lövését Milinte Árpád bravúrral védeni tudta.

Tíz perccel később Nemanja Nikolics került helyzetbe a másik oldalon, de a szerb csatár hat méterről a kapu fölé pörgetett.

A szünetig még két szabadrúgásból alakult ki helyzet, sőt Tarmo Kink lövéséből gól is született. A kaposvári Zahorecz Krisztián 25 méterről elvégzett szabadrúgását Szasa Sztevanovics nagyot vetődve védeni tudta. A győriek észt légiósának, Kinknek a tizenhatos sarkáról elvégzett szabadrúgásával szemben azonban tehetetlen volt Milinte, így a 45. percben megszerezték a vezetést a vendégek.

A második félidőben a Kaposvár nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében a 72. percben Tokody révén mégis a Győr szerzett újabb gólt. Tokody Rati Alekszidze legurított labdáját lőtte a bal alsó sarokba, és ezzel eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A találkozó hajrájában, a 85. percben Solymosi Péter játékvezető kiállította Pintér Attilát, a vendégek vezetőedzőjét, pedig csapata akkor már kétgólos előny birtokában biztos továbbjutónak tetszett.

PÁPA-VIDEOTON

A Soproni Ligában listavezető Videoton a nyolcaddöntő első felvonásán 3–0-ra győzött, így Pápán az volt a feladata a Mezey-csapatnak, hogy megőrizze az első meccsen kiharcolt előnyét.

A fehérváriak pedig tökéletesen végrehajtották a feladatot. A pápaiaknak ugyan megvoltak helyzetei – az első félidőben Orosz Péter lőtt tíz méterről a kapu mellé, a 70. percben Bali Péter lőtt három méterről fölé –, de ezek kimaradtak, így a gól nélküli döntetlen a Videoton továbbjutását jelentette. Véber György együttese közel állt a győzelemhez a jobbára előnye tartására berendezkedő vendégekkel szemben, de a pápaiak sok helyzetet elpuskáztak és szerencséjük sem volt, a hajrában Bali révén kapufát is lőttek.

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–GYŐRI ETO FC 0–2 (0–1)
Kaposvár, 400 néző. Vezette: Solymosi (Takács G., Gyűrűsi)
KAPOSVÁR: Milinte – Kovácsevics, Petrók (Markovics, 76.), Zahorecz – Grúz (Hegedűs D., 67.) – Balázs B., Sztanics (Reszli, 76.), Gujic, Junior – Szepessy, Nikolics. Vezetőedző: Prukner László
GYŐR: Sztevanovics – Babics, Sztanisics, Fehér, Völgyi – Tokody, Pilibaitis, Józsi (Kiss M., 74.), Kink (Dudás Á., 89.) – Nicorec (Dinjar, a szünetben), Aleksidze. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Kink (0–1) a 45., Tokody (0–2) a 72. percben
Jó: Balázs B., Gujic, Junior, ill. Babics, Tokody, Kink, Aleksidze
Továbbjutott: az ETO 3–1-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Prukner László: – Kiesésünkért nem marasztalom el csapatomat, játékosaim mindent elkövettek, ám a döntő pillanatokban többször hibáztunk. A fordulatokból többnyire nem mi jöttünk ki jól.
Pintér Attila: – A feladatot megoldottuk, célunkat elértük. Bár nem volt szerencsés az egy héten belüli három találkozó, örülök a továbbjutásunknak.
LOMBARD PÁPA TERMÁL FC-VIDEOTON FC 0–0
Pápa, 400 néző. Vezette: Kiss N. (Kepe, Szalai D.)
PÁPA: Szűcs L. – Nagy S., Tóth G., Dlusztus, Mészáros M. – Rebryk (Granát, 27.), Gyömbér, Heffler N. – Bárányos – Bali, Orosz (Alex, a szünetben). Vezetőedző: Véber György
VIDEOTON: Sebők Zs. – Lázár, Lipták, Horváth G., Varga R. – Milanovics – Demjén (Dvéri, a szünetben), Szakály D. (Sifter T., 78.) – Alison, Nagy D. (Farkas II B., 59.) – Sitku. Vezetőedző: Mezey György
Jó: Tóth G., Dlusztus, Gyömbér, ill. Sebők Zs., Horváth G., Varga R.
Továbbjutott: a Videoton 3–0-s összesítéssel
MESTERMÉRLEG 
Véber György: – Szép álom lett volna a hátrányunk ledolgozása, mezőnyben azonban jól játszottunk és ez bíztató lehet a hétvégi bajnokira.
Mezey György: – Igazi kupameccsen jól játszott az ellenfelünk, mi viszont elég nehézkesen. Szerencsével hoztuk a döntetlent, de a továbbjutásunk nem forgott veszélyben.
TOVÁBBI SZERDAI MÉRKŐZÉSEK:
DVSC-TEVA–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY SE 4–3 (1–2)
Tj. a DVSC-TEVA 8–4-es összesítéssel
SZIGETSZENTMIKLÓS–KAPOSVÖLGYE 3–2 (1–0)
Tj. a Szigetszentmiklós, 5–4-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik