Sok fordulat, 4-3-as Loki-győzelem

Vágólapra másolva!
2009.10.28. 15:00
Címkék
A DVSC-TEVA gyakorlatilag második csapata látványos találkozón, 0–1-ről, 1–2-ről és 2–3-ról felállva 4–3-ra felülmúlta a Mezőkövesdet a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A Loki továbbjutását nem fenyegette veszély, hiszen a debreceniek Mezőkövesden 4–1-re győztek.

 

Dudu két góllal segítette győzelemhez a Lokit (Fotó: Czagány Balázs, archív)
Dudu két góllal segítette győzelemhez a Lokit (Fotó: Czagány Balázs, archív)

Azok a hazai szurkolók, akik a korai időpont ellenére „megcélozták" a DEAC-pályát, nem sok mindennek örülhettek az első félidőben: 45 perc után ugyanis a Mezőkövesd vezetett a második csapatát játszató DVSC-TEVA ellen.

Az első találkozón 4–1-re alulmaradó mezőkövesdiek Bogdány Csaba lapos lövésével szereztek vezetést a 35. percben, de erre a találatra Bódi Ádám passza után Rezes László révén hamar válaszolt a Loki.

Mirszad Mijadinoszki kihagyott ziccere után büntettek a vendégek, és Surányi Gábor fejesével ismét vezetést szereztek - ekkor már „csak" két gól kellett volna nekik a hosszabbítás kiharcolásához.

A második félidőt Kerekes-helyzetekkel nyitotta a Debrecen, majd egy Dudu-góllal folytatta: a nigériai légiós Korhut passzából talált be.

A vendégeknek még maradt egy dobásuk, a 79. percben Bogdány találatával megint vezetéshez jutottak, de a Debrecen fordítani tudott: a 84. percben Dudu a második találatával egalizált, míg Toplenszki öngólja hazai sikert – összességében pedig sima továbbjutást – jelentett.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DVSC-TEVA–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY SE 4–3 (1–2)
Debrecen, 1000 néző. Vezette: Farkas T. (Vígh T., Agócs J.)
DVSC: Verpecz – Oláh G., Mijadinoszki (Kardos, a szünetben), Ludánszki, Korhut – Bódi, Spitzmüller, Hugo (Dudu, 59.), Éles – Kerekes (Oláh L., 76.), Rezes. Klubmenedzser:  Herczeg András
MEZŐKÖVESD: Ficsór – Nagy P., Toplenszki, Pelicsics, Sivák (Hegedűs T., 67.) – Surányi (Bene 61.), Tatár R., Vitelki, Varga Z. (Ragó, 51.) – Kasza, Bogdány. Vezetőedző: Huszák Géza
Gólszerző: Bogdány (0–1) a 35., Rezes (1–1) a 42., Surányi (1–2) a 45+1., Dudu (2–2) a 63., Bogdányi (2–3) a 79., Dudu (3–3) a 84., Rezes (4–3) a 86. percben
Továbbjutott a DVSC-TEVA 8–4-es összesítéssel.
MESTERMÉRLEG
Herczeg András: – Továbbjutás volt a cél, és ez sikerült. Úgy látszik olyan passzban vagyunk, hogy ahányszor a kapunk felé megy a labda, gólt kapunk. Most is sok helyzetünk maradt ki, még az ellenfél élt három lehetőségével. 
Huszák Géza: – A nyolc közé kerülés már az első meccsen eldőlt, így most a közönség járt jól, hiszen gólokban gazdag, változatos meccset láthatott.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik