Simon Attila: Szivics számomra megszűnt létezni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 10:14
null
Simon Attilát (fehérben) nem tudják tartani a védők (Fotó: Havran Zoltán – archív)
Simon Attila, a labdarúgó NB I-ben szereplő MVM Paks csatára fantasztikus formában van, és az eddigi öt forduló alatt szerzett hét góljával holtversenyben vezeti a góllövőlistát. A támadó örül, hogy Horváth Ferenccel dolgozhat együtt Pakson, és már nem gondol Tomiszlav Szivicsre.

Simon Attila Diósgyőrben két, Újpesten másfél szezont húzott le, aztán kissé hektikus időszak következett számára. Miután Kecskemétre szerződött, teljesítménye – góljainak számát tekintve – visszaesett, majd játszott Zalaegerszegen és Siófokon is, mindkét klubnál csapata legjobbja volt. Korábban, még kecskeméti labdarúgóként a támadó kijelentette, a KTE akkori edzője, Tomiszlav Szivics a külsőségek és nem a pályán nyújtott teljesítmény alapján ítélte őt meg.

GÓLLÖVŐLISTA
7 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton), Simon Attila (MVM Paks)
4 gólos: Szakály Péter (Debreceni VSC)
3 gólos: Jarmo Ahjupera (Újpest), Georges Henri Griffiths (Lombard Pápa), Kabát Péter (Újpest), Koller Krisztián (Pécsi MFC), Simon Krisztián (Újpest), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Dalibor Volas (Debreceni VSC)
A teljes lista itt.

„Tomiszlav Szivics számomra megszűnt létezni, és nincs is kedvem hosszan tartó vádaskodásokba belekeveredni – mondta Simon Attila a Nemzeti Sportnak. – A véleményem nem változott, a külsőségek jobban zavarták, mint az edzéseken vagy a mérkőzéseken nyújtott teljesítményem, de az élet engem igazolt, mert nem felejtettem el futballozni. Tavaly nyáron igazoltam Paksra, amikor még Kis Károly volt az edző, de az első forduló után távozott. Néhány hét múlva a vezetők kinevezték Tomiszlav Szivicset, gondoltam, új klub, új helyzet, részemről kezdjük tiszta lappal az új kapcsolatunkat, de a régi lemez került elő. Újra váltanom kellett, így kerültem Pécsre.”

Az új szezonban aztán visszajött Paksra, ahol időközben Horváth Ferenc vette át a csapat irányítását. A csatár biztosra ment, felhívta korábbi kecskeméti csapattársait, és érdeklődött az edző habitusáról. Elmondása szerint nem bánta meg, hogy Horváth Ferenc az edzője, és ezt góljai is bizonyítják.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, A PAKSI JÁTÉKRENDSZERNEK VAN-E SZEREPE SIMON ATTILA JÓ TELJESÍTMÉNYÉBEN, KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁT.

14 GÓL SIMON REKORDJA EGY SZEZONBAN

Sohasem kezdett ennyire hatékonyan bajnokságot Simon Attila. Pályafutása során hét élvonalbeli klubnál futballozott, a Kecskemétben és most a Paksban már másodszor, de eddig kétségtelenül ebben a szezonban nyújtja a legjobb teljesítményt, s jó úton halad, hogy a teljes bajnokságot tekintve is – magyar szinten – kimagaslót nyújtson. Idénybeli legjobb mérlege tizennégy gól, most hétnél tart. A csatár 2006 nyarán mutatkozott be az élvonalban, a jelenlegi sorozat a nyolcadik szezonja az NB I-ben.

2006–2007 – Diósgyőr: 8 gól. 2007–2008 – Diósgyőr: 14 gól. 2008–2009 – Újpest: 4 gól. 2009–2010 – Újpest: 1 gól, Kecskemét: 2 gól. 2010–2011 – Kecskemét: 1 gól, Zalaegerszeg: 5 gól. 2011–2012 – Kecskemét: 1 gól, Siófok: 7 gól. 2012–2013 – Paks: 7 gól, Pécs: 3 gól. 2013–2014 – Paks: 7 gól

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik