PMFC: „Túlértékelt csapat” - Uzomára nincs szükség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.25. 16:02
A PMFC labdarúgócsapatának edzője, Márton Gábor megerősítette a Nemzeti Sportnak adott korábbi nyilatkozatát, mely szerint több játékos teljesítménye nem állt arányban a fizetésével, ezért többek között a nigériai Eke Uzomára sem tartanak igényt a jövőben. 

„Az ár-érték arány ugyanis nagyon sok esetben messze volt egymástól, voltak játékosok, akik földtől elrugaszkodott összegeket kerestek úgy, hogy közben semmit sem teljesítettek a pénzükért. Nem tartunk igényt Eke Uzomára. Ez a csapat túl lett értékelve a képességek alapján. Ez még nem lenne baj, ha morálisan, mentálisan erős társaságról van szó, de éppen itt voltak a legnagyobb problémák!” – idézi Márton Gábort a bama.hu.Márton Gábort a bama.hu.

„A legnagyobb problémáink tavasszal a középpályán voltak, de a védelemben is akadtak gondok bőven. Mindegyik csapatrészre ráfér az erősítés. Sokan azt gondolják, parádé, kánaán lesz, pedig az nem lesz. Ami biztos, hogy itt csak olyanok fognak játszani, akik egy percig sem adják fel. Az öltözőben már most látszik az előrelépés, öröm itt edzést tartani. Olyan sztárok itt nem kellenek, akik az asztalnál azok, a pályán viszont nem. Akik nem tesznek meg mindent a PMFC-ért, azoknak nincs itt helyük. Abban hibáztam, hibáztunk, hogy nem tettünk ki korábban játékosokat a keretből. Előbb meg kellett volna tenni. De bizonyos emberekben bíztunk heteken, hónapokon keresztül” – fogalmazott a szakember, aki arról is beszélt, mit várnak a csapattól a szurkolók.

„Olyan játékosok lesznek itt, akik minden körülmények között mindent megtesznek a Pécsért, sosem fogják feladni. Találkoztam B-közepes srácokkal, akik magukra tetováltatták a klub címerét – ez mindent elmond róluk. Nekik sem az volt a gondjuk tavasszal, hogy a csapat kikapott egyszer, kétszer, háromszor, hanem az, ahogyan kikapott. Úgy, mint a Haladás, a Honvéd, vagy a Siófok ellen, nem szabad kikapni! Én abban bízom, hogy az a PMFC, amelyik ősszel majd kifut a pályára, mindig emelt fővel jöhet le onnan – annak ellenére is, hogy biztosan ki fog kapni néhányszor.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők: Fröhlich Roland (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Gőcze Gergő (Haladás), Holczer Ádám (Gyirmót – kölcsönből vissza?), Nagy József (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Rácz Ferenc (MTK Budapest), Városi Viktor (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Zsdrál Miroszláv (Kozármisleny – kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat: Jean-Baptiste Akassou (elefántcsontparti, ?), Andrej Causic (horvát – ?), Eröss Csaba (Kozármisleny – ismét kölcsön), Holczer Ádám (?), Horváth Zsolt (MTK Budapest?), Jirí Krejcí (cseh, ?), Nagy Dominik (?), Solomon Okoronkwo (nigériai, ?), Sánta András (?), Simon Attila (MVM Paks, kölcsönből vissza), Alekszandar Sztojmirovics (szerb, ?), Eke Uzoma (nigériai, ?), Zoran Zeljkovic (szlovén, ?), Zsdrál Miroszláv (Kozármisleny – ismét kölcsön)
Kiszemeltek: Bodor Boldizsár (Beerschot – Belgium), Marko Bjelanovic (horvát, Kozármisleny), Fellai József (Kozármisleny), Jónás Dávid (Újpest), Mohl Dávid (Kecskeméti TE), Daniel Romic (Kozármisleny), Sváb Dániel (Ferencváros), Szepessy Róbert (Szolnoki MÁV FC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik