„Pisztolyt tartottak a számba” - a Honvéd-igazgató kalandja Belgiumban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 11:02
null
Fabio Cordellának remek a a kapcsolatrendszere, <br />néhány belgiumi kontraktusáról <br />azonban szívesen lemondott volna
Fabio Cordella, a Budapest Honvéd sportigazgatója az olasz gianlucadimarzio.com oldalnak adott interjút, amelyben – mint korábbi belgiumi munkavállalót – a belga futball fejlődéséről kérdezték, ám az olasz szakember egy hihetetlen sztorit is elmesélt, amelyet egyik korábbi munkahelyén kellett átélnie.

Cordellát az interjú elején arról kérdezték, mi a véleménye a belga futball előretöréséről, hiszen a nyáron a „vörös ördögöknek” becézett válogatott remekül szerepelt Brazíliában, míg az ősz során az Anderlecht mutatta meg oroszlánkörmeit a Bajnokok Ligájában, és várakozás felett teljesítve már biztosan megelőzi a Galatasarayt a csoportjában, és tavasszal az Európa-ligában folytathatja.

„Nem csodálkozom a belgák legutóbbi válogatott és kluberedményein – kezdett az értékelésbe Cordella. – Már kétezer-nyolcban láthattam a saját szememmel, hogy nemzetközi szinten előrelépés várható.”

„Az utánpótlásban és a megfigyelőhálózatban erőteljes beruházások voltak jellemzőek. Nagyon sokat foglalkoztak a játékosok hozzáállásával és fejlesztésével, és nagyon felértékelődött náluk az ifjúság. A fejlődés csak fokozódni fog Belgiumban, az utánpótlásuk kiaknázása még mindig csak harminc százaléknál jár” – mondta a Honvéd sportigazgatója, aki elárulta, hogy Marouane Fellainit is már jóval Angliába szerződése előtt felfedezte magának.

Cordella ugyanakkor nemcsak pozitív tapasztalatokkal gazdagodott belgiumi időszaka alatt, elmesélte élete egyik meghatározó, megrázó élményét is.

„Még kétezer-nyolcban történt, amikor a Namur sportigazgatója voltam, és egy hihetetlen történet közepén találtam magam. Az egyik meccsünk után az volt a benyomásom, hogy a játékosok trükköztek az eredménnyel, ezért megpróbáltam egy-két kérdéssel kivizsgálni a fiúkat, de nem érkezett semmilyen válasz sem. Aznap éjszaka viszont arra ébredtem, hogy pisztolyt tartanak a számba, és öt sötét figura arra szólít fel, hogy hagyjam el a klubot és Belgiumot. Másnap természetesen szakítottam a Namurral, de Belgiumot nem hagytam el” – nyilatkozta Cordella.

A sportvezető ezt követően 2011-ig dolgozott még az Union Saint-Gilloise-nál általános igazgatóként, azonban sosem derült ki hivatalosan az ügy kapcsán, hogy volt-e kapcsolat a meccs és a fenyegetés között. Belgiumban az esetet követően nem sokkal robbant ki a bundabotrány, amelyben a Namur is érintett volt több mérkőzés miatt – a bochumi ügyészek is vizsgálódtak emiatt –, Cordella neve sem vizsgált személyként, sem gyanúsítottként nem került elő a nyomozás során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik