Paks: nem vitatkoznak Böde „pelenkás” nyilatkozatával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 09:19
null
Balogh Blázs (balra) nem vitatkozik Böde Dániel kritikus nyilatkozatával, melyet a Ferencváros elleni vereség után adott (Fotó:<a href="http://www.fradi.hu" target="_blank"> fradi.hu</a>)
A Paksi FC középpályása, Balogh Balázs amondó, nem lehet vitatkozni Böde Dániel szombati nyilatkozatával, aki a bátorságot hiányolta a Fradi elleni vesztes bajnokin.

„Csak a vörös szőnyeget nem terítettük le a Fradinak, talán ennyi meglepetést szereztünk az ellenfélnek. A vérnyomásom már a harmadik percben az egekben volt, nem sikerült stresszmentesen ez a meccs. Nem az a baj, hogy kikapsz, hanem ahogy kikapsz. Felvettük a pelenkát, és elfelejtettük a meccs kezdése előtt levenni.”

A Fradi 4–0-ra győzte le a Paksot, és a tolnaiak támadója, Böde Dániel nem kertelt az M4 Sport mikrofonja előtt – lapunk most arra volt kíváncsi, hogy az éles szavak miként hatottak az öltözőben.

„Vasárnap volt átmozgató edzésünk, hétfőn pihenőnap, eddig semmiféle visszhangja nem volt Böde Dani szavainak – mondtaBalogh Balázs, a Paksi FC középpályása. – Ha engem kérdez, nem is hiszem, hogy lenne a héten, mert nem lehet vitatkozni a nyilatkozattal, sajnos ez a meccs nagyon nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük. Szokták mondani, hogy a kiesés ellen harcoló csapatnak nem a Ferencváros otthonában kell győzni, de azért...

Akiben van alázat a sport iránt, nagyon nem szeret négy góllal kikapni, akármelyik csapat az ellenfél, megviseli egy ilyen vereség. Magam az Újpesttel, a Puskás Akadémiával többször játszottam a Groupama Arénában, és mindig a házigazda volt a favorit. A vendégcsapatnak akkor van esélye, ha a meccs első szakaszát, tizenöt-húsz percet kihúz kapott gól nélkül, mert bár fordítani nem lehetetlen, azért a mostani Fradi ellen ez senkinek sem lenne könnyű feladat. Hiú ábrándjaink persze nem voltak, de azonnal hátrányba kerültünk, és ez döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.”

Talán érdekes, a paksiak már a téli, törökországi edzőtáborban is úgy készültek, hogy a nyitányon az egyik, ha nem a legnehezebb mérkőzésen túlesnek (persze nem ilyen egyoldalú kimenetelre számítottak), a közvetlen riválisok elleni összecsapások most következnek.

„Túl kell lépni a Fradi elleni kudarcon, most már a ZTE ellen kell készülnünk – mondta a 29 esztendős középpályás. – Nyilván másképp kell kimenni a pályára, sokkal bátrabb futballra lesz szükség, de becsülettel felkészülünk arra a találkozóra.”

És akkor nem lesz szükség pelenkára.

NB I, 2019–2020, 17. FORDULÓ
JANUÁR 25., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Ferencváros–Paks 4–0Budapest,Groupama ArénaIványi Zoltán8075
Mol Fehérvár–Budapest Honvéd 0–0Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóBerke Balázs
3050
Mezőkövesd–Kisvárda 1–0
Mezőkövesd, Városi StadionSolymosi Péter
1600
ZTE–DVTK 1–3
Zalaegerszeg,ZTE Aréna Karakó Ferenc
2051
Kaposvár–Puskás Akadémia 1–1

Kaposvár, Rákóczi Stadion

Erdős József
1053
DVSC–Újpest 40 Debrecen, Nagyerdei StadionFarkas Ádám
2120
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik