Paks: megszerezték az U19-es válogatott alapemberét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.02. 17:04
null
Berdó Máté élete első profi szerződését írta alá (Fotó: paksifc.hu)
A Paks labdarúgócsapata szerződtette Berdó Mátét, az U19-es válogatott védőjét.

 

A pécsi származású Berdó Máté a legutóbbi két idényben az MTK-nál nevelkedett, közben pedig alapember volt az U19-es magyar válogatottban.

„Nagy öröm számomra, hogy ilyen fiatalon egy NB I-es klub játékosa lehettem, profi szerződéssel – idézi a paksifc.hu a 18 éves futballistát, aki a legtöbbször a védelem közepén szokott szerepelni. – A közösség, a szakmai stáb, a csapat játékstílusa és a klub filozófiája volt az, amiért a Paksi FC-t választottam. Mindenki számára egyértelmű, Pakson nemcsak mondják azt, hogy magyar fiatalokra építenek, hanem így is tesznek. Csak hazai játékosok alkotják a keretet, s a belső védő posztján 96-os és 97-es születésű labdarúgók szerepelnek folyamatosan, ami mutatja, hogy járható az út, amelyre most lépek. Úgy gondolom, itt együtt van minden feltétel ahhoz, hogy csak a futballra koncentrálhassak és tovább tudjak fejlődni. Tisztában vagyok azzal, hogy remek játékosok vannak a keretben és hosszú kitartó munkára lesz szükségem ahhoz, hogy bemutatkozhassak az NB I-ben, de egyértelműen ez a célom, mától ezért dolgozom minden edzésen.”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL
Érkezők:
Berdó Máté (MTK), Daru Bence (ZTE FC, kölcsön után végleg), Hajdú Ádám (Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Kokenszky Norbert (Rákosmente KSK), Nikházi Márk (MTK Budapest), Verpecz István (Debreceni VSC)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Nagy Richárd (SZEOL SC, ?), Vági András (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek:
Távozók: Balázs Zsolt (kispesti kölcsön után ZTE), Kelemen Dávid (békéscsabai kölcsön után Nyíregyháza), Kovács Gábor (zalaegerszegi kölcsön után szabadon igazolható, szerződést bontottak vele), Székely György (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Bor Dávid (dorogi kölcsön után Soproni VSE), Jelena Richárd (Csákvár), Kesztyűs Barna (Nyíregyháza Spartacus), Kokenszky Norbert (Soproni VSE), Kővári Róbert (dorogi kölcsön után Soproni VSE), Szalai András (Dorog)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vernes Richárd (Bp. Honvéd, onnan ZTE FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik