Nikolics és Varga J. piacképes, Juhászért nem kell aggódni

Vágólapra másolva!
2015.01.13. 17:10
null
A válogatott védekező középpályás Varga József a legpiacképesebb NB I-es futballisták között van (Fotó: Hegedüs Gábor)
Szaporodnak az átigazolási hírek a magyar futballpiacon. A közeljövő lehetséges fejleményeiről az egyik legnagyobb hazai menedzseriroda, az F-Group vezetőjével, Filipovics Vladannal beszélgettünk.

A LEGPIACKÉPESEBBEK – NIKOLICS NEMANJA ÉS VARGA JÓZSEF

Az ősszel még úgy tűnt, hogy a Videoton csatára, Nikolics Nemanja szolgáltathatja itthon a téli átigazolási szezon egyik slágertémáját, hiszen az NB I góllövőlistáját vezető támadó iránt Görögországból (AEK Athén) és Izraelből (Maccabi Haifa) is mutatkozott érdeklődés. Januárban azonban még nem hallottunk friss fejleményről vele kapcsolatban.

 

„Dolgozunk az ügyén. Ha lesz megfelelő ajánlat, akkor már most válthat, ha nem lesz, akkor a nyáron, amikor lejár a szerződése. Most még fizetni kell érte, így a Videotonon is múlik a megállapodás” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Filipovics Valadan, Nikolics menedzsere.

Nikolics mellett az ugyancsak válogatott, debreceni Varga József tűnik igazán piacképesnek a téli átigazolási időszakban az F-Group menedzseriroda által képviselt labdarúgók közül.

„Vargáról ugyanazt tudom mondani, mint Nikolicsról: van esély a téli klubcserére, dolgozunk rajta, vannak külföldi érdeklődések” – fogalmazott a menedzser, aki klubnevet nem említett a középpályással kapcsolatban, akit még másfél évig köt megállapodás a DVSC-hez.

Vargát már ismerik Németországban (a Fürthben játszott) és Angliában is (Middlesbrough), de decemberben jeleztük, hogy a lengyel Lech Poznan is figyelte, míg a görög sajtó Nikolicshoz és a szombathelyi Radó Andráshoz hasonlóan az AEK Athénnal is összeboronálta.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Kondás Kristóf
(Balmazújváros), Szatmári Csaba (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Juraj Halenár (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia), Wittrédi Dávid (PMFC – próbajáték, szabadon igazolható), Igor Zofcák (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Távozók: Dalibor Volas (szlovén, NK Maribor – Szlovénia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Rene Mihelic (szlovén, érdeklődnek iránta: Spezia – Olaszország, Eintracht Braunschweig – Németország) L'Imam Seydi (francia, érdeklődnek iránta: FK Dukla Praha – Csehország), Varga József (érdeklődnek iránta: külföld)

ELSZALASZTOTT LEHETŐSÉG? – RADÓ ANDRÁS

Radót úgyszintén Filipovics képviseli. Az ügynök szerint a szombathelyi támadó esetében – bár most is vannak érdeklődések – az őszi sérülése után csökkent a klubváltás esélye. Ebben a szezonban ugyanis csak tíz bajnoki meccsen szerepelt, gólt még nem szerzett.

Úgy tűnik, a Haladás így nagy sanszot szalasztott el, hiszen értesüléseink szerint a nyáron legkevesebb négyszázezer eurós ajánlatot is kapott a klub Radóért (úgy tudjuk, a Videoton és a Ferencváros mellett az 1860 München is a kérők között volt), de a tulajdonosok hatszázezer alatt nem akarták elengedni. Kérdés, mikor érkezik érte hasonló ajánlat, érkezik-e még egyáltalán? A 21 éves támadónak 2016. december 31-ig szól a szerződése a klubnál, de az előző idényben mutatott kiemelkedő teljesítményéhez képest az NB I-ben már nem biztos, hogy tud fejlődni (az elmúlt fél évben egyértelműen visszaesett a játéka – igaz, ezt nagyban befolyásolta sérülése).

Ugyancsak elsősorban külföldi folytatásban gondolkodik a KTE korábbi válogatott játékosa, Laczkó Zsolt.

„Nyárig Kecskemétre szól a szerződése, de bizonyos feltételek teljesülése esetén távozhat, őt is külföld felé próbáljuk közvetíteni” – szögezte le a ballábas játékossal kapcsolatban Filipovics.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp Honvéd)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Laurentiu Branescu (román, a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország), Dudás Ádám (Győri ETO), Andrea Mancini (olasz, Bp. Honvéd, szabadon igazolható), Leandro Martínez (olasz-argentin, Győri ETO), Mohl Dávid (PMFC), Nagy Patrik (SV Seligenporten – Németország)
Távozók: Dvorschák Gábor (Mezőkövesd), Szakály Attila (ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Andrij Jefremov (ukrán, OFC Russel Gabcíkovo, Bős – Szlovákia)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Gyurján Bence (érdeklődnek iránta: SKN St. Pölten – Ausztria), Gyűrű László (lejár a szerződése), Radó András (érdeklődnek iránta: külföld), Skriba Máté (Veszprém után ZTE?), Zamostny Balázs (érdeklődnek iránta: Mezőkövesd)

JUHÁSZ ROLAND MIATT NEM KELL IZGULNI FEHÉRVÁRON

Ugyancsak az F-Group kötelékébe tartozik Debreceni András, aki várhatóan távozik Diósgyőrből, több csapat is érdeklődik iránta, itthon folytathatja. A magyarországi folytatásra megvan az esélye a legutóbb Malajziában futballozó Gyepes Gábornak is, de az ő esetében az sem zárható ki, hogy visszatér az ázsiai országba.

A szerb csatár, Goran Marics viszont fél év után Magyarországra jött vissza, az előző idényben Pápán szerepelt, ezúttal a Dunaújvárossal kötött szerződést.

Fehérvári szurkolói körökben gyakori kérdés Juhász Roland jövője is, hiszen a nyáron lejárna a szerződése. Indokolt azonban a feltételes mód, mert a 31 éves labdarúgó esetében az egyezségben szerepelt egy bizonyos meccsszámhoz kötött opció, ami azóta életbe lépett, így másfél évig köti a szerződése Fehérvárra. A Videotonhoz kapcsolódik, hogy a transfermarkt.de szerint a nyáron több játékosnak lejár a megállapodása, Nikolics mellett Juan Calatayudnak, Sándor Györgynek, Filipe Oliveirának, Arturo Álvareznek és Marco Caneirának is. A kulcsemberekkel már folynak az egyeztetések a hosszabbításról, ám télen a tárgyalásoktól függetlenül nem várható nagy mozgás a csapatnál.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Papp Máté (PAFC), Zsótér Donát (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Borne Barisic (horvát, NK Osijek – Horvátország), Juraj Halenár (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia), Igor Zofcák (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:Kleinheisler László (PAFC), Nagy Zsolt (PAFC), Papp Máté (Dunaújváros), Zsótér Donát (PAFC)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol, érdeklődnek iránta: Dunaújváros), Nikolics Nemanja (érdeklődnek iránta: AEK Athén – Görögország, Beitar Jeruzsálem – Izrael, Maccabi Haifa – Izrael), Dinko Trebotic (horvát, érdeklődnek iránta: Celta Vigo – Spanyolország; Genoa – Olaszország; Lech Poznan – Lengyelország),

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik