HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.12.04 09:42 Frissítve: 2016.12.04 11:01

„Nem a játékvezetőn múlt, de lehet, nekünk is hangosabban kellene kiabálnunk”

Tekintse meg összefoglalónkban, hogyan értékelték a mérkőzéseket a szakvezetők a mérkőzések utáni sajtótájékoztatón a labdarúgó NB I 18. fordulójában.

Koltai Tamás (középen) 11-esből talált be a Haladás ellen, Mészöly Géza szerint ők is kaphattak volna egy büntetőt
(Fotó: Makovics Kornél)

 

DVSC–VIDEOTON 0–1

LEONEL PONTES, a DVSC vezetőedzője: – Volt néhány nagy helyzetünk, ám a kulcsmomentumokban egyéni hibákat követtünk el. Nagyon kiegyenlített volt a mérkőzés, amelynek nagy részében jobbak voltunk, mint az ellenfél. A labdarúgás nagyon nehéz és néha igazságtalan játék. Bízom benne, hogy elindulunk felfelé. Feljebb toltuk a védekezésünket, ám hiába zavartuk meg ezzel az ellenfelet, ha a támadóharmadban hibáztunk, és ezért nem sikerült gólt szereznünk. 

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Kemény meccset játszottunk, mégpedig olyan pályán, amely mindkét csapatot nehéz feladat elé állította. Ilyen a futball, játszottunk ennél sokkal jobban idegenben, s akkor nem tudtunk nyerni. A budafoki vereség nagy sokk volt a csapatnak, de az ilyen csalódások benne vannak a futballban, ezt hosszú karrierem során megtanultam. Tudtuk, hogy Debrecenben kemény mérkőzés vár ránk, ezért szerettem volna néhány játékost pihentetni. Ezúttal ezzel a plusznyomással kellett pályára lépnünk, hogy megmutassuk, ez a csapat igazi arca. A pálya talaja mindkét csapatot nehéz helyzetbe hozta, így mi is követtünk el nem várt hibákat.

MEZŐKÖVESD–FERENCVÁROS 2–0

PINTÉR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Aki látta, biztosan jól szórakozott, hiszen mindkét csapat felvállalta a bátor, nyílt játékot. Összességében a mi akaratunk érvényesült, több nagy helyzetet is kidolgoztunk kontrából. Egyedül attól tartottam, hogy a kihagyott nagy lehetőségek, amikor egy az egyben vittük Dibusz Dénesre a labdát, megbosszulják magukat. Szerencsére nem így történt. Többször elmondtam, nagy hátránnyal kezdtük a bajnokságot, hiszen feljutóként kevés időnk maradt a felkészülésre, és erősítenünk is kellett. De nem vagyok varázsló, soha nem is voltam, kizárólag a sok munkában hiszek. Márpedig tudtam, idő kell ahhoz, hogy összeálljunk. Úgy látszik, ez az idő eljött. Az eredeti célunkat kell mindig szem előtt tartanunk, nem szabad azt hirtelen felülírnunk. Az tehát csak a hab lenne a tortán, ha a tizedik helynél előrébb végeznénk, és úgy harcolnánk ki az élvonalban maradást.

MÁTÉ CSABA, a Ferencváros edzője: – Jól kezdtünk, nem okozott meglepetést, hogy a hazaiak átadták a kezdeményezést, és gyors játékosaik révén igyekeztek ellentámadásokat vezetni. Ezeket hellyel-közzel jól vertük vissza, igaz, Marek Strestík nagy helyzetben léphetett ki. Az első félidő döntetlenszagú volt, mégis egy egyéni hiba után hátrányba kerültünk, és ez döntő lehet egy ilyen mérkőzésen. Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, elegendő helyzetet dolgozunk ki, ugyanakkor az is igaz, hogy a hazaiak meg kontrázhattak. Az újabb durva egyéni hiba eldöntötte a meccset, ehhez persze kellett a mezőkövesdi játékos erőszakossága is. Kár érte, megvolt ugyanis a lehetőségünk a felzárkózásra, nincs más hátra, a következő bajnokin kell nyernünk. Marco Djuricin sérülése írta felül a terveinket. Délelőtt ő maga és az orvosi stáb is úgy ítélte meg, hogy nem érdemes pályára lépnie. Böde Dánielnek is voltak kisebb problémái, de azt gondoltuk, csereként beszállva sokat segíthet. Szerintem minden tőle telhetőt meg is tett.

PAKS–HALADÁS 2–1

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Jól kezdtünk, az ellenfélnek nem volt helyzete, mi pedig vezetést szereztünk, kár, hogy a gólunk után nem volt bennünk annyi bátorság, hogy kellő agresszivitással folytassuk a játékot. El kell ismerni, az ellenfélnek volt egy óriási lehetősége egy egynél, de nagyot védett a kapusunk, utána pedig gyönyörű góllal szereztünk vezetést. Úgy készültünk, hogy ez a bajnoki számunkra a Bajnokok Ligája-döntővel ér fel. Harcoltunk, küzdöttünk, és talán a szerencse is kellett a győzelemhez, de nagyon sokat dolgoztunk érte, és talán nem érdemtelenül lett miénk a három pont. Az biztos, hogy lelkileg sokat számít, ha a csapat nincs kieső pozícióban, de nagyon közel vagyunk hozzá, így egy pillanatra sem szabad megnyugodnunk, oda kell figyelnünk az utolsó mérkőzésre.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: –Szerintem fizikailag rendben voltunk, igaz, sok változás volt a hétközi meccshez képest, próbáltunk frissíteni, de nem az erőnlétünkön múlt. Sajnos nem az első eset, hogy az ellenfelünk tizenegyesből szerez vezetést, a mai futballban nagyon sokat számít, ki szerez előnyt, és úgy éreztem, a végén mi is büntetőhöz juthattunk volna. Nem a játékvezetőkön múlt ez, de lehet, nekünk is hangosabban kellene kiabálnunk...Sjoerd Ars százhúsz percet játszott Érden, volt egy kisebb sérülése, ezért nem kezdett, de azt vártam tőle, hogy helyzetbe kerüljön. Az ilyen ziccert kötelező belőni, és ha akkor előnybe kerülünk, az olyan ütés lett volna, hogy abból aligha állnak fel a hazaiak. A futball törvényszerűsége, hogy jön a büntetés. Ezzel együtt úgy gondolom, sokat dolgoztunk, és a játék képe alapján a döntetlen reálisabb lett volna.

MTK– ÚJPEST 1–1

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője: Az első félidőben jobb volt az Újpest. A vendégek remekül futballoztak, jól passzoltak, helyzeteket alakítottak ki. Nehéz volt őket tartani, gólt is kaptunk. A vereség nagyon nem jött volna jól. Össze kellett szednünk magunkat. A fordulás után változtattunk, mindent megtettünk, hogy legalább egyenlítsünk, Gera Dániel előtt nagy lehetőség is adódott, hogy a vezetést is megszerezzük. Sajnos nem sikerült. Minden pontért megküzdünk, kis szerencse kellene, hogy a győzelem is összejöjjön. Olykor jól futballozunk, jó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat ment előre becsülettel. A szünetben is éreztük, lesz még erőnk minimum a döntetlent kiharcolni.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Sejtettem, hogy a Magyar Kupa-mérkőzést követően nem leszünk frissek, hiszen szerdán százhúsz percet töltöttünk pályán. Ez a félelmem beigazolódott. A második félidőben néhány játékos teljesen elfáradt, elvesztette az agresszivitását, nagy területe lett az MTK játékosainak, mi pedig ekkor kontrákra rendezkedtünk be. Könnyedén nyerhető meccs lett volna. Sajnos a fordulás után rosszkor, hamar kaptuk a gólt, azután teljesen nyílt lett a csata. Olyan volt, mintha két védősisak nélküli bokszoló püfölte volna egymást. Akadtak helyzetek itt és ott is, de láttam, a játékosaim fáradtak. Mentünk előre a második félidőben is, de energia hiányában az utolsó passzok nem sikerültek. A döntetlen összességében igazságos.

VASAS–DVTK 3–0

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Nem nehéz nyilatkoznom egy ilyen mérkőzés után. Amit kértem a játékosaimtól, azt szinte tökéletesen végrehajtották. Kilencven percen keresztül koncentráltak, így csak gratulálni tudok nekik. Tudtuk, hogy az első gólig lesz nehéz ez a mérkőzés, onnantól kezdve felszabadultan, szépen futballoztunk. Hatalmas erő van ebben a csapatban, egymásért is küzdenek a játékosok. Ha jön is egy vereség, összefogással, nagy-nagy küzdőszellemmel talpra állunk, és csináljuk tovább. Most már egyértelműen az a cél, hogy az első helyen teleljünk.

HORVÁTH FERENC, a Diósgyőr vezetőedzője: – Több sebből vérzett ezen a délutánon a csapat. Meghatározó játékosaink hiányoztak, akiket a jelek szerint nem tudunk pótolni. Ennek ellenére azt mondom, az első félidőben jól játszottunk, egyenrangú partnerei voltunk a Vasasnak. A második félidőben a Vasas két perc alatt lerendezte a meccset – fogalmazott a szakvezető, aki a saját helyzetét érintő kérdésre is válaszolt. – Úgy gondolom, a bizalom megvan az irányomban. S hogy lesz-e lehetőségünk erősíteni, abban egyelőre csak bízom. Ki kell mondani, hogy ez a keret a szabályok betartásával nem alkalmas a céljaink elérésére.

GYIRMÓT–HONVÉD 0–4

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: – Az elmúlt hetek eredményei után ez a mérkőzés sajnos nem hozott újat. Az NB I egyik legdinamikusabban futballozó csapatával játszottunk, és bár az első negyvenöt percben intenzívebben kellett volna futballoznunk, lehetőségünk volt a vezetés megszerzésére. A szünet után dinamikusabban futballoztunk, azonban ekkor kaptuk a gólokat. Hátravan még egy mérkőzés, a DVTK elleni kilencven perc amolyan utolsó szalmaszál számunkra. Az biztos, hogy a téli szünetben le kell majd ülni, meg kell határozni, mi a cél, és azt is el kell dönteni, kik azok, akik képesek az elvárásnak megfelelni. Hétfőn biztosan nem úgy megyek ki az edzésre, hogy az jár a fejemben, esetleg megköszönhetik a munkámat. Teszem a dolgomat, igyekszem tisztességgel felkészíteni a csapatot, arról pedig nem az edző dönt, hogy meddig folytathatja a munkáját.

MARCO ROSSI, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Aki csak azt tudja, hogy négy nullára nyertünk, azt hiheti, hogy könnyű mérkőzést játszottunk, pedig nem így van. Nehéz volt az első játékrész, bár voltak helyzeteink, sorra kihagytuk őket. A Gyirmót taktikus, stabil csapat, korábban többször balszerencsével veszített pontokat. Szerencsére a második félidőben már a gólok sem maradtak el. Megérdemelten vagyunk dobogós helyen, nem ajándékba kaptuk ezt a pozíciót. Valamennyien értékeljük a játékosok elvégzett munkáját. A cél az, hogy a lehető legtovább maradjunk a dobogón. Mindig lehet és kell is fejlődni. Ezúttal is voltak olyan egyéni technikai hibák, amelyek megbosszulhatták volna magukat. Növelnünk kell a koncentrációt, az nem jó, ha többgólos vezetésnél visszaveszünk a tempóból.

NB I, 2016–2017, 18. FORDULÓ
DECEMBER 3., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
 NÉZŐSZÁM
Gyirmót–Bp. Honvéd 0–4 Győr-Gyirmót, Alcufer StadionPintér Csaba
954
Mezőkövesd–FTC 2–0
Mezőkövesd, Városi StadionSzabó Zsolt
3562
MTK–Újpest 1–1 Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion
 Bognár Tamás 2584
Paks–Haladás 2–1
Paks, Paksi Stadion Solymosi Péter
927
Vasas–DVTK 3–0
Budapest, Bozsik József Stadion  Vad II István2225
DVSC–Videoton 0–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion  Erdős József1814
AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 18 10 4 4 30–17 +13  34
2. Videoton FC 18 10 3 5 38–18 +20  33
3. Budapest Honvéd 18 9 4 5 31–17 +14  31
4. Ferencvárosi TC 18 8 5 5 33–26 +7  29
5. Mezőkövesd Zsóry FC 18 7 6 5 21–21 0 27
6. Szombathelyi Haladás 18 7 4 7 21–22 –1  25
7. Újpest FC 18 5 9 4 28–26 +2  24
8. Debreceni VSC 18 5 5 8 20–24 –4  20
9. Paksi FC 18 4 8 6 17–24 –7  20
10. MTK Budapest 18 4 7 7 11–20 –9  19
11. Diósgyőri VTK 18 5 3 10 23–36 –13  18
12. Gyirmót FC Győr 18 3 4 11 8–30 –22  13

 

2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.