Majdnem kihúzta a Mezőkövesd Újpesten, de Zsótér a végén egyenlített

Vágólapra másolva!
2018.08.18. 19:16
null
A nagy küzdelem egy-egy pontot hozott a konyhára (Fotó: Koncz György)
Nyolcvanöt percig vezetett az egy félidőt emberhátrányban játszó Mezőkövesd az Újpest ellen, és már-már úgy tűnt, sikerül elvinnie a három pontot Budapestről. A lila-fehérek azonban Zsótér révén egyenlíteni tudtak, így legalább egy pontot megmentettek.

NB I
5. FORDULÓ
Újpest–Mezőkövesd Zsóry 1–1 (Zsótér 89., ill. Szalai A. 4.)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2075 néző. V: Pintér Csaba

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Újpesten valami változik. A stadion szomszédságában álló birkózó-, cselgáncs- (és még számos szakágnak otthont adó) csarnok felújítása, továbbá az anyaegyesület irodaépületeinek kialakítása továbbra is felfordulást okoz a létesítményen belüli közlekedésben. A változás a székházban is tapasztalható, VIP- vagy vendégjeggyel meglehetősen nehézkes a belépés a Szusza Ferenc Stadionba, még a klubhoz tartozó alkalmazottaknak, sőt korábbi játékosoknak is.

A változás a lelátón is érzékelhető volt, mert amikor negyedórával a kezdés előtt a hangszórókból elhangzott, hogy a Ferencváros csupán 1–1-es döntetlent ért el, még egy egészséges csettintést sem lehetett hallani, nemhogy a megszokott szurkolói rigmusokat. A megszokottól eltért Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője is, a rendszerint bal oldali védőként vagy balszélsőként futballozó Vadnai Dániel ugyanis a védelem jobb oldalán szerepelt, míg a bal szélen Silye Erik először lépett pályára kezdőcsapat tagjaként az élvonalban. Nyilván nem a szokatlan felállás zavarta meg az újpestieket, amikor a 4. percben a Mezőkövesd vezetést szerzett, sokkal inkább a figyelmetlenség, mert lehetőséget adtak, hogy a vendégek gyorsan és pontosan elvégezzenek egy szabadrúgást, amely után Szalai Attila betalált.

A gólt követően az Újpest kezdeményezőbben futballozott, de nem mehetett fejjel a falnak, mert Sztefan Drazsics, Tóth Bence és Vajda Sándor többnyire a kontratámadások lehetőségét leste, s bár az első félidő hátralévő részében a Mezőkövesd sem alakított ki helyzetet, valójában a hazaiak próbálkozásai is kimerültek az oldalról beívelt labdákban. Közben az egyetlen csatár, Novothny Soma a két mezőkövesdi belső védő, Róbert Pillár és Szalai Attila szorításában csak szenvedett. Eseménytelenül teltek a percek, mégsem fulladt unalomba a mérkőzés, „köszönhetően" Szeles Tamás felelőtlenségének.

A Mezőkövesd belső középpályása a 44. percben sárga lapot érően buktatta Alassane Diallót, egy perccel később pedig ismét megrúgta a mali légióst, s mehetett is zuhanyozni, Kuttor Attila pedig a lelátóra – reklamálása miatt ugyanis a játékvezető elküldte a kispadtól a vendégek vezetőedzőjét.

Az emberelőnybe kerülő Újpest a második félidőt két előretolt csatárral kezdte, Balázs Benjámin helyére Tischler Patrik állt Novothny Soma mellé. A játék minősége azonban nem változott. A lilák körülményesen, lassan és pontatlanul passzolgattak, továbbra is a beíveléseket erőltették, ám a labda gyakran a kapu mögött hagyta el a játékteret, esetleg az ellenkező szélen az oldalvonalnál, néha pedig Dombó Dávid lépett ki a kapujából megfelelően, s húzta le a labdát.

A roppant idegesítő hibák ellenére a Mezőkövesd nem mert kinyílni, teljesen feladta a támadások lehetőségét, kizárólag a védekezésre összpontosított, igaz, egyszer így is vezetett egy kontratámadást, de Sztefan Drazsics átadását követően Cseri Tamás nem érte el a labdát. Árulkodó, hogy a legnagyobb újpesti lehetőség éppen Dombó Dávid ügyetlenkedése után adódott, a kapus kezéből kiperdülő labdát csapattársa, Róbert Pillár rúgta ki a gólvonalról.

A hajrában viszont Zsótér Donát csak bekotorta a labdát a mezőkövesdi kapuba – a vendégek bosszankodhattak a pontvesztés miatt, az Újpest pedig a pontmentésnek örülhetett, másnak azonban nem. Folytatódott tehát a két csapat szokatlan sorozata, miszerint az idegenben játszó nem kap ki. Kizárólag a párharc első élvonalbeli bajnokiján, 2013 őszén nyert a hazai fél (az Újpest 6–1-re), az azóta lejátszott nyolc mérkőzésen két döntetlen mellett hatszor a vendégek győztek.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2018–2019, 5. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., PÉNTEKHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
DVSC–MTK Budapest 3–3
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
4002
AUGUSZTUS 18., SZOMBAT
Ferencváros–Paks 1–1Budapest, Groupama Aréna Erdős József
7147
Puskás Akadémia–Kisvárda 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Kassai Viktor
589
Újpest–Mezőkövesd 1–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Pintér Csaba
2075
Budapest Honvéd–Mol Vidi 0–3
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Farkas Ádám
2007
DVTK–Szombathelyi Haladás 1–0 Miskolc, DVTK-stadion
Andó-Szabó Sándor
3023
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 5 4 1 14–4 +10 13
2. Budapest Honvéd 5 4 1 9–5 +4 12
3. MTK Budapest 5 3 1 1 9–8 +1 10
4. Debreceni VSC 5 2 3 8–5 +3 9
5. Mol Vidi FC 4 2 2 9–2 +7 8
6. Újpest FC 5 1 3 1 5–6 –1 6
7. Mezőkövesd Zsóry FC 4 1 2 1 5–4 +1 5
8. Szombathelyi Haladás 5 1 1 3 7–10 –3 4
9. Diósgyőri VTK 5 1 1 3 4–9 –5 4
10. Paksi FC 5 3 2 4–7 –3 3
11. Puskás Akadémia FC 5 2 3 5–8 –3 2
12. Kisvárda 5 1 4 1–12 –11 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik