Egy gól döntött Újpesten, megint kikapott a Kisvárda

BORBOLA BENCE, HATÁR DÁVID (tudósítás)BORBOLA BENCE, HATÁR DÁVID (tudósítás)
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 17:50
A labdarúgó NB I 3. fordulójának vasárnapi játéknapján az Újpest hazai pályán Alassane Diallo fejes góljával 1–0-ra legyőzte az abszolút újonc Kisvárdát, amely így továbbra is pont és szerzett gól nélkül áll a tabella utolsó helyén.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
Újpest FC–Kisvárda 1–0 (A. Diallo 66.)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2029 néző. V: Andó-Szabó

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA KÖVETHETI!

Az újpesti hangosbemondó nem teketóriázott, a kezdő sípszó előtt röviden, tömören – némi éllel – foglalta össze a szombati ellenfél közelmúltját: „Miután a Kisvárda feljutott az NB I-be, a nyáron újabb tucatnyi légióst igazolt, hogy aztán két súlyos vereséggel kezdje az idényt. Ezt követően menesztették azt a trénert, aki a klub történetében először a legjobbak közé vezényelte az együttest... A Kisvárda most vezetőedzőt keres.”

Kétségtelen, nem átlagos hétköznapokat élnek mostanában a keleti városkában.

A Kondás Elemérrel történő szakítást követően Révész Attila sportigazgató és Kocsis János megbízott edző ült a Megyeri úton a kispadon, s kaptak kis híján gutaütést az első félidőt követően. Na, nem a hőségtől és a közeledő vihartól, sokkal inkább azért, mert az újonc legalább olyan könnyedén vezethetett volna negyvenöt percnyi játék után, mint a hazaiak. A várdaiak két nagy lehetőséget rontottak el, mindkettőből könnyedén rúghattak volna gólt, az más kérdés, hogy az ellenoldalon, a liláknál Novothny Soma büntetőt hibázott, Alassane Diallo pedig a felső lécet találta telibe – azaz kisebb csoda kellett, hogy ne essen gól az első negyvenöt percben. A kisvárdaiak kapusát, Felipét érdemes megemlíteni, hiszen a brazil légiósnak élete három eddigi NB I-es mérkőzésén három tizenegyest kellett (volna) hárítania, és a hatékonysága ezen a téren meglehetősen jó: háromból kettőt kivédett.

Míg az első félidőben a hőség miatt ivószünet elrendelésére volt szükség, addig a fordulást követően azért kellett fohászkodni, hogy a közeledő villámok elkerüljék a Szusza Ferenc Stadiont. Szerencsére a mennydörgés és a ménkő kikerülte az arénát, ám a szakadó eső, és ami a lényeg, a gól nem! Hogy az addig látottakkal, a vérszegény támadójátékkal Nebojsa Vignjevics nem volt elégedett, jól mutatta, hogy nem sokkal a fordulást követően nyomban kettőt cserélt: pályára küldte a vérbeli támadó Tischler Patrikot, és a gólérzékeny középpályást, Zsótér Donátot. A gólt mégis a mindössze 176 centiméter magas Alassane Diallo szerezte, aki az első félidőben is fejjel találta el a lécet; nem tudni, mit evett a meccs előtt a mali játékos, ám jól teszi, ha felírja a receptet, a súlypontemelkedése ugyanis nem volt éppen rossz ezen a napon.

Az Újpest kiszenvedte ezt a győzelmet (1–0), a lilák egyáltalán nem játszottak jól ezen a napon – a szurkolók is kritizálták a csapatot a lelátóról –, ám így is hozták a kötelezőt, hazai pályán megverték az újoncot.

Alassane Diallo gólja

A Kisvárda története harmadik NB I-es bajnokiján is pont nélkül maradt, ám az együttes ezúttal már jóval összeszedettebb futballal rukkolt ki, mint eddig. Nem véletlen, hogy az eddigi négy-négy gólt követően ezúttal csupán egyet kapott – az más kérdés, ez aligha boldogítja.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA KÖVETHETI!

NB I, 2018–2019, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 4., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Puskás Akadémia–MTK Budapest 1–2Felcsút, Pancho Aréna
Farkas Ádám
837
Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 2–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Erdős József
4028
Ferencváros–Haladás 3–1
Budapest, Groupama Aréna
Szőts Gergely
7504
AUGUSZTUS 5., VASÁRNAP
Újpest FC–Kisvárda 1–0
Budapest,Szusza Ferenc StadionAndó-Szabó Sándor
2029
Bp. Honvéd–Paksi FC 1–0
Budapest, Bozsik József Stadion
Kassai Viktor
1740
ELHALASZTVA
Mol Vidi FC–Mezőkövesd
Felcsút, Pancho Aréna
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 3 3 11–3 +8 9
2. Budapest Honvéd 3 3 8–2 +6 9
3. Debreceni VSC 3 2 1 4–1 +3 7
4. MTK Budapest 3 2 1 5–5 0 6
5. Mol Vidi FC 2 1 1 5–1 +4 4
6. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 4–2 +2 4
7. Újpest FC 3 1 1 1 3–4 –1 4
8. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–5 –2 1
9. Szombathelyi Haladás 3 1 2 5–8 –3 1
10. Paksi FC 3 1 2 2–5 –3 1
11. Diósgyőri VTK 3 1 2 3–8 –5 1
12. Kisvárda 3 3 0–9 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik