Az újpesti Feczesin és Koszta lett a hős, pedig a 87. percben a DVSC-nél volt az előny

BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.09.14. 16:40
null
Az Újpest csúszott-mászott, és meg is lett az eredménye (Fotó: Török Attila)
Az Újpest drámai hajrában, a 94. percben Feczesin Róbert értékesített büntetőjével 3–2-re fordított a Debrecen ellen, így győzött a labdarúgó NB I 6. fordulójában.

 

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ

Újpest FC–Debreceni VSC 3–2 (Koszta M. 74., Feczesin 87., 94. – a másodikat 11-esből, ill. Garba 23., Adeniji 85.)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2548 néző. Vezette: Erdős

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

„Nincs címer, nincs eredmény, nincs szurkoló! Mi lesz veled, Újpest?” – a lila-fehérek meccsei előtt a szokásnak megfelelően elhangzó Himnusz közben a kapu mögötti szektorban kifeszített felirat is egyértelműen jelezte, hogy nagy a békétlenség mostanában a futballklub háza táján. Nem kevésbé volt jelzésértékű, hogy a vendégszektorban többen foglaltak helyet, mint a hazai vezérszurkolóknak fenntartott lelátórészen az Illovszky Rudolf Stadionban: az ultrák bojkottot hirdettek, aki pedig eljött, az első perctől kezdve fennhangon Roderick Duchatelet belga tulajdonos és Nebojsa Vignjevics vezetőedző távozását követelte. Az újpestiek helyzete cseppet sem volt rózsásnak nevezhető: a hússzoros bajnokcsapat a kilencedik helyen állt, öt meccsen mindössze egyetlen győzelemmel, és legutóbbi két meccsét is elveszítette igencsak fantáziátlan játékkal.

Szerencsére Újpesten a sanyarú jelenben mindig meg lehet idézni a múlt dicsőségét, ennek jegyében a kezdőrúgás előtt a pályán ünnepelték meg a hetvenes évek ragyogó csapatának játékosát, Tóth Andrást, aki szeptember 5-én töltötte be a hetvenedik életévét, és a klub egy 70-es számú, a nevével ellátott Újpest-mezzel ajándékozta meg.

Nebojsa Vignjevics vezetőedző a Debrecent próbálta meglepni, mégpedig azzal, hogy öt helyen is változtatott a legutóbbi, Honvéd elleni kezdőcsapaton, egyebek mellett kapust is cserélt, Filip Pajovics helyett ezúttal Banai Dávid védett.

Az első félidő első felében meglehetősen kiegyenlített játék folyt. A hazai együttes próbált ugyan kezdeményezőként fellépni, de a támadásait meglehetősen lassan szövögette, a Debrecen pedig gyors szélsői révén mindig készen állt egy ellentámadásra. Az első nagy gólszerzési lehetősége a 20. percben érkezett el a lila-fehéreknek, amikor Dzenan Burekovic távoli lövése után kipattant a labda Nagy Sándor kapusról, az elöl tartózkodó belső védő, Jonathan Heris elé, aki a vetődés után épp feltápászkodó kapus fölött gigantikusan nagy gólt akart lőni a léc alá, de ehelyett a világűrbe küldte a labdát. A hibát két perccel később meg is büntette a vendégcsapat Haruna Garba révén: a nigériai támadó szép gólt szerzett, de hozzá kell tenni, hogy jobb kezét hátranyújtva csinált magának helyet, és bár Kire Risztevszki alaposan rájátszott az esetre, inkább a kifelé járó szabadrúgás lett volna a helyes játékvezetői döntés.

A lefújás előtti percekben is úgy érezhették az újpestiek, hogy a kárukra tévedett Erdős József, mert Simon Krisztián kapáslövését Ferenczi János egyértelműen kézzel blokkolta a tizenhatoson belül, ám a labda olyan közelről érkezett, hogy a védő mozdulni sem tudott, úgyhogy ezúttal egyetértettünk a játékvezető döntésével.

Nem állíthatjuk, hogy hiányzott az akaraterő az újpesti játékosokból, de a fordulás után sem jött fordulat a játékban, rengeteg bántó hibát követettek el a negyedik kerületiek. Kevés ötlet volt a támadójátékukban, és bár a Debrecen sem brillírozott, magabiztosan őrizte előnyét a vendégcsapat. A hazai szurkolók Zsótér Donátot követelték a pályára, talán nem is ok nélkül, ő azonban nem kapott játéklehetőséget, amin – néhány újpesti kapura lövési kísérletet elnézve – magunk is érthetetlennek tartunk. Ám az utolsó hazai cserelehetőséggel pályára küldött Koszta Márk jó választásnak bizonyult a szerb szakvezető részéről, mert a Mezőkövesdről szerződtetett játékos öt perccel beállása után egyenlített – majd egy gyors gólváltást követően a hosszabbításban kiharcolt egy büntetőt is, amelyet Feczesin Róbert értékesített, ezzel pedig egy elúszni látszó meccset nyert meg az Újpest. 3–2

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

NB I, 2019–2020, 6. FORDULÓ
SZEPTEMBER 14., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Újpest FC–Debreceni VSC 3–2
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion
Erdős József
2548
Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 0–1
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Kassai Viktor
3104
Kisvárda–Mezőkövesd Zsóry 1–2
Kisvárda,
Várkerti Stadion
Bognár Tamás
2520
Diósgyőri VTK–Zalaegerszegi TE FC 1–0
Miskolc,
DVTK Stadion
Iványi Zoltán
2961
Puskás Akadémia–Kaposvári Rákóczi 2–0Felcsút,
Pancho Aréna
Farkas Ádám
1022
Paksi FC–Ferencváros 0–4Paks,
Városi Stadion
Pintér Csaba
2680
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 6 6 17–3 +14 18
2. Mezőkövesd Zsóry FC 6 5 1 9–4 +5 15
3. Puskás Akadémia FC 6 3 1 2 10–6 +4 10
4. Debreceni VSC 5 3 2 12–9 +3 9
5. Ferencvárosi TC 4 3 1 7–4 +3 9
6. Kisvárda 6 3 3 8–10 –2 9
7. Újpest FC 6 2 1 3 9–12 –3 7
8. Paksi FC 6 2 1 3 6–9 –3 7
9. Diósgyőri VTK 6 2 4 5–12 –7 6
10. Zalaegerszegi TE FC 5 1 1 3 7–6 +1 4
11. Budapest Honvéd 6 1 5 8–14 –6 3
12. Kaposvári Rákóczi FC 6 1 5 4–13 –9 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik