NB I: sérülései miatt vonult vissza a FIFA-játékvezető

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.05. 08:13
Sérülései miatt 35 évesen játékvezetői pályafutása befejezése mellett döntött Fábián Mihály, az élvonalbeli keret tagja.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Fábián a Békéscsaba–Videoton NB I-es meccsel búcsúzott a játékvezetéstől. Érdekesség, hogy a sípmester 2002. augusztus 31-én ugyancsak egy Csaba–Vidin mutatkozott be az élvonalban.

„A lábamat makacs, krónikus sérülés kínozza, és az utóbbi időszakban már úgy éreztem, nem tudok száz százalékig a mérkőzésekre koncentrálni. Hetven-nyolcvan százalékos teljesítőképességgel pedig nem lett volna korrekt a pályára kifutni” – indokolta döntését a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában az NB I-ben 22 évesen bemutatkozó, 2007 óta FIFA-kerettag játékvezető, aki a 2011-es BL-döntőben Kassai Viktort segítette.

Fábián a műsorban elárulta, rendkívül sok szép élményt kapott a sportágtól, és fiatal korából felelevenített egy emlékezetes, botrányos megyei mérkőzést, amit azért fújt le idő előtt, mert a nézők az egyik ítélete után betódultak a pályára, majd a tömegből hozzádobtak egy biciklit.

Fábián a levezetett 155 NB I-es mérkőzésen 652 sárga és 72 piros lapot osztott ki.

„Nagy öröm számomra, hogy az MLSZ játékvezetői bizottságának két alelnöke, Puhl Sándor és Hanacsek Attila arra biztatott, ne fordítsak végleg hátat a futballnak, és remélem, a tapasztalatommal és szakmai tudásommal segíthetem az aktív kollégákat” – mondta Fábián a jövőjéről a Nemzeti Sportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik