NB I: Nem esik jól a szurkolók kritikája, de abszolút igazuk van – Bódog Tamás

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2020.08.31. 07:31
null
Bódog Tamás szerint a játékosai nem hisznek abban, amit kér tőlük (Fotó: Tumbász Hédi)
A Budapest Honvéd 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Kisvárdától a labdarúgó NB I 3. fordulójában. A találkozó után Bódog Tamás kritikusan beszélt csapata teljesítményérő, míg Supka Attila elmondta, az történt, amire számítottak, amit elterveztek. 


Bódog Tamás,
a Honvéd vezetőedzője kritikusan értékelt.

„Fájdalmas vereséget szenvedtünk, az első félidőben taktikailag fegyelmezetlenek voltunk. Halmoztuk a hibákat, ami nyilván a játék részre, de nálunk túl sok volt az egyéni és egyszerű hiba. Ez egy ideig feldolgozható, egy idő után azonban fájó. Talán a lábakban volt a csütörtöki Európa-liga-selejtező, de a végén nem éreztem, hogy a csapat rosszabb állapotban lett volna. Sajnos a játék minőségével akadtak gondok. Aki hadra fogható volt, az ott volt a keretben és játszott, persze jobb lett volna, ha tudunk változtatni, friss embereket behozni. De a sérültek állapota nem engedte meg, hogy hosszabb legyen a kispadunk. Ettől függetlenül, még egyszer mondom, ennyi hibával nem lehet játszani. Sok az egyéni hiba, amely kapkodásból is adódik, nem néztük jól ki.”

Hozzátette, az előző idénytől eltérő játékot akar megvalósítani a Honvédnál, amelyet a felkészülés alatt gyakoroltak, s abban a hat hétben részben működött. De ha nincs meg ebben a hit, akkor változtatni kell, mert a játékosok nem merik felvállalni, amit kér tőlük. Úgy látja, ami eddig aránylag működött, az most nehezükre esik, pedig az akarattal nincs gond. Néha olyan érzése van, hogy mennek előre, de kicsit eszetlenül.

A mérkőzés végén a Honvéd szurkolói kifejezték a mutatott játék iránti nemtetszésüket, amelyet a vezetőedzőn kértek számon. Erre Bódog így reagált.

„Persze, hogy megérintett, ez nem esik jól. De abszolút igazuk van. A szurkolók eredményes, szenvedélyes, lelkes csapatot akarnak látni. Kamber lelkesedése a többiekre is átragadhat, mert ők is akarnak, de nem látom a mindent elsöprő lendületet, azzal a hittel, ami szükséges ahhoz, hogy eredményes legyél. De az edző ugyanúgy hibázik, ezt közösen kell megoldanunk.”

Elmondta a válogatott meccsek miatti szünetben azon lesznek, hogy visszaadják a játékosoknak a hitet, emellett pedig azokat a taktikai elemek gyakorolják, amelyek nem működnek. Bízik benne, hogy a sérültek felépülnek, és azok az igazolások, akik az elmúlt időben kevesebbet játszottak, jobb formába lendülnek, s ezzel együtt jobban néznek majd ki a következő bajnokin.

Supka Attila, a Kisvárda vezetőedzője elégedettebb volt a találkozó után.

„Azt kaptunk a mérkőzéstől, amit vártunk és amit elterveztünk. Az első félidőben nagyon jól működött a játékunk, olyan helyzeteink voltak, amelyekkel eldönthettük volna a három pont sorsát már az első fél órában. Aztán kaptunk egy érthetetlen gólt, amit a szöglet után le kellett volna védekeznünk, de nem sikerült. A szünetben azt kértük a játékosoktól, hogy ugyanazzal az elánnal, hozzáállással menjünk ki a második félidőre, mint ami az elsőben volt tapasztalható. Ennek ellenére kicsit az eredmény tartására rendezkedett be egy-két játékos. A cseréink azt szolgálták, hogy a széleken, ahol veszélyesek voltunk, frissítsünk és esetleg még több gólt szerezzünk, de ez már nem jött össze. Nagyon fontos ez a győzelem abból a szempontból, hogy a játékosok elhiggyék, amit az edzéseken csinálunk, az jó irányba visz minket. Bízom benne, hogy a csapatban benne marad ez a lendület a következő mérkőzésekre is.”

Azzal kapcsolatban, hogy milyen érzésekkel ült le a kispadra volt csapata ellen, a következőket mondta.

„Igaz, hogy hosszú időn keresztül, játékosként, edzőként itt voltam a Honvédnál, ráadásul eredményes is volt a közös munka, de ilyenkor félre kell tenni az érzelmeket. Persze nehéz nem gondolni erre az időszakra. Amikor a Honvéd 2019 nyarán nem akart velem szerződést hosszabbítani, akkor bosszantott, de így, több mint egy év elteltével már nincs bennem bizonyítási vágy. Ez a múlt, ezzel nem szabad már foglalkozni. Most a Kisvárdáért dolgozom, s bízom benne, amit Révész Attila sportigazgatóval elterveztünk, azt meg tudjuk valósítani.”

LABDARÚGÓ NB I

3. FORDULÓ
Budapest Honvéd–Kisvárda 1–2 (1–2)
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion,2183néző.Vezette:Farkas Ádám
Gólszerző:Cukalasz (20. – öngól), ill. Cukalasz (5.), Viana (17.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

NB I, 2020–2021, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 28., PÉNTEKHELYSZÍNNÉZŐSZÁMJÁTÉKVEZETŐ
DVTK–MTK Budapest 1–1 Miskolc, DVTK Stadion4353Berke Balázs
AUGUSZTUS 29., SZOMBAT
Paks–Mezőkövesd 1–2 Paks, Városi Stadion1398Káprály Mihály
AUGUSZTUS 30., VASÁRNAP
Budafok–Mol Fehérvár 1–4 Budapest, Budafoki MTE Sporttelep2000Antal Péter
ZTE–Ferencváros 1–2 Zalaegerszeg, ZTE Aréna8429Pintér Csaba
Puskás Akadémia–Újpest FC 3–2Felcsút, Pancho Aréna700Karakó Ferenc
Budapest Honvéd–Kisvárda 1–2 Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion2183Farkas Ádám
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár3128–5+35
2. MTK Budapest3125–3+25
3. Ferencvárosi TC2113–2+14
3. Diósgyőri VTK2113–2+14
5. Újpest FC31115–504
6. Mezőkövesd31114–404
7. Budafoki MTE31114–6–24
8. Puskás Akadémia113–2+13
9. Kisvárda2113–303
10. Zalaegerszegi TE3215–6–12
11. Paksi FC3123–5–21
12. Budapest Honvéd222–5–30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik