Nego duplázott, Budafokon szerezte meg első győzelmét a Vidi

Vágólapra másolva!
2020.08.30. 17:32
Nego első góljára Skribek még válaszolt, de a francia játékos még egy gólt szerzett, majd Nikolics és Petrjak is eredményes volt, így a Mol Fehérvár idegenben 4–1-re nyert az újonc Budafok ellen a labdarúgó NB I 3. fordulójában.

Loic Nego két gólja után is ünnepelhetett (Fotó: Balogh László)
Loic Nego két gólja után is ünnepelhetett (Fotó: Balogh László)
Loic Nego két gólja után is ünnepelhetett (Fotó: Balogh László)
Loic Nego két gólja után is ünnepelhetett (Fotó: Balogh László)
Loic Nego két gólja után is ünnepelhetett (Fotó: Balogh László)

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
Budafoki MTE–Mol Fehérvár FC1–4 (Skribek 58., ill. Nego 35., 67., Nikolics 74., Petrjak 90.)
Budapest,Budafoki MTE Sporttelep, 2000 néző. Vezette:Antal Péter

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNKAT ITT OLVASHATJA EL!

Megérte elkérni a nagypapa nyugdíjas-igazolványát, és őszülő álszakállt ragasztani. A találkozóra elővételben az összes jegy elfogyott, az utolsó harminc, amolyan bónuszbelépőt délután három és négy óra között kizárólag nyugdíjas drukkerek vásárolhatták meg, méghozzá személyazonosító igazolvány felmutatásával. A jelek szerint Budafokon nem árt hozzászokni, hogy az élvonalban hetvennégy év után visszatérő együttes odahaza rendszerint telt ház előtt futballozhat.

A mérkőzés előtt a jegyárus bódék közül csak egy volt nyitva, írhatnánk, hogy a fejfájdító hőségben legalább senkinek sem kellett sorban állnia. Odabent az alkalmi BMTE-shopnál bezzeg kígyózott a sor: a találkozóra egyenpólóban vagy éppen Budafok-címeres szájmaszkban érkező drukkerek közül sokan még most szerezték be az együttes idei csecsebecséit. Bögre, kulcstartó, mez és az elengedhetetlen sál is kapható volt.

A csapatok sem fogták vissza magukat. Ahhoz kétség sem fért, hogy a kettő közül melyik a jobb, ám a budafokiak akarat és küzdőszellem terén semmivel sem maradtak alul. Az első negyvenöt perc nagyjából arról szólt, hogy míg a fehérváriak a végsőkig kijátszott helyzetekig próbáltak eljutni, a hazaiak a távoli lövéseket erőltették, és a szögleteikben bízhattak. A XXII. kerületben majd' felrobbant a lelátó, amikor a félidő közepén Oláh Bálint sistergős lövése a lécen csattant, néhány perccel később viszont Csizmadia Csaba már dühében fortyoghatott, a vendégek ugyanis megszerezték a vezetést. A fehérváriak bal széle Ivan Petrjak vezérletével addig is aktív volt, az akció ezúttal is onnan indult, a kipattanót az addig visszafogottan futballozó Loic Nego pofozta a kapuba – a hazaiak biztosan úgy fogalmaznak majd, elkerülhető gól volt.

A második félidőben Skribek Alené azonban aligha. Úgy tűnik, a mostani a nagy gólok fordulója, és ezen a téren a budafokiak sem szerettek volna lemaradni, a csereként beálló játékos távolról mesteri kapásgólt lőtt a fehérváriak kapujába. Ám a hazaiak nem sokáig örülhettek. A vendégek a találkozó hajrájában érvényesítették a tudásbeli különbséget, az eddig az NB I-ben remekül védő Póser Dániel kétszer is bizonytalankodott, a fehérváriak pedig kíméletlenül kihasználták ezeket a megingásokat. Ha figyelembe vesszük, hogy emellett a lécet is eltalálták, nyugodtan írhatjuk, a Márton Gábor vezette együttes a nyögvenyelős kezdés után végül magabiztosan hozta a találkozót. Marco Rossi szövetségi kapitány ismét örülhetett, hiszen a csereként pályára lépő Nikolics Nemanja rövid idő alatt gólt szerzett, így a rutinos csatár önbizalommal telve vonulhat a válogatott edzőtáborába.

A budafokiak ugyanakkor kétgólos hátrányban sem estek össze, két-három lehetőségük is volt a szépítésre, aztán mégis a vendégek szereztek újabb gólt, a BMTE játékosai ekkor már aligha bánták, hogy hamarosan vége a mérkőzésnek. Csizmadia Csaba együttese első nagyobb különbségű vereségébe szaladt bele az NB I-ben, a fehérváriak pedig azzal a tudattal mehettek bajnoki szünetre, hogy már nem nyeretlenek a bajnokságban. 1–4

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNKAT ITT OLVASHATJA EL!


NB I, 2020–2021, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 28., PÉNTEKHELYSZÍNNÉZŐSZÁMJÁTÉKVEZETŐ
DVTK–MTK Budapest 1–1Miskolc, DVTK Stadion4353Berke Balázs
AUGUSZTUS 29., SZOMBAT
Paks–Mezőkövesd 1–2Paks, Városi Stadion1398Káprály Mihály
AUGUSZTUS 30., VASÁRNAP
Budafok–Mol Fehérvár 1–4Budapest, Budafoki MTE Sporttelep2000Antal Péter
ZTE–Ferencváros 1–2Zalaegerszeg, ZTE Aréna8429Pintér Csaba
Puskás Akadémia–Újpest FC 3–2Felcsút, Pancho Aréna700Karakó Ferenc
Budapest Honvéd–Kisvárda 1–2Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion2183Farkas Ádám
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár3128–5+35
2. MTK Budapest3125–3+25
3. Ferencvárosi TC2113–2+14
3. Diósgyőri VTK2113–2+14
5. Újpest FC31115–50 4
6. Mezőkövesd31114–40 4
7. Budafoki MTE31114–6–24
8. Puskás Akadémia113–2+13
9. Kisvárda2113–30 3
10. Zalaegerszegi TE3215–6–12
11. Paksi FC3123–5–21
12. Budapest Honvéd222–5–30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik