Öngóllal együtt is megverte a Kisvárda a Honvédot

CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.08.30. 19:46
Cukalasz hamar megszerezte a vezetést a Kisvárdának az NB I 3. fordulójában a Honvéd otthonában, majd Viana gólja tovább növelte az előnyt, a Honvéd pedig annak ellenére nem tudott kiegyenlíteni, hogy Cukalasz öngólt is sarkazott, így megérdemelten nyertek a vendégek 2–1-re.
Nem tudott mit kezdeni a Honvéd a Kisvárdával (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKHOZ KATT A KÉPRE!
Nem tudott mit kezdeni a Honvéd a Kisvárdával (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKHOZ KATT A KÉPRE!

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Budapest Honvéd–Kisvárda 1–2 (1–2)
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion,2183 néző.Vezette:Farkas Ádám
Gólszerző: Cukalasz (20. – öngól), ill. Cukalasz (5.), Viana (17.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Kis túlzással már Bódog Tamásnak is ki kell váltania játékengedélyét, annyi sérülés nehezítette a kispesti vezetőedző dolgát. A tréner ugyanis nem számíthatott Balogh Norbertre, Banó-Szabó Bencére, Baráth Botondra, Amadou Moutarira, Nagy Gergőre, Szendrei Norbertre, valamint Tamás Krisztiánra sem, míg Hidi Patrik nagy rúgást kapott a lábára csütörtökön, ennek ellenére a pihenés helyett vállalta a játékot. Igencsak megvolt tehát kötve az edző keze. Ráadásul a játékosok zöme százhúsz percet töltött a pályán az Inter Turku elleni Európa-liga-selejtezőn (hosszabbítás után 2–1-es magyar siker született), vagyis valóban nem a legmegfelelőbb előjelekkel várta a Honvéd a Kisvárda elleni bajnokiját – Cipf Dominik s a finnek ellen gólt szerző Boubacar Traoré ugyancsak a kezdőben kapott helyett.

És ha mindez nem lett volna elegendő, Sztavrosz Cukalasz már az ötödik percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. A visszafogottság érezhető volt a kispestieken, a legtöbb támadásba hiba csúszott, de az akaratra nem lehetett panasz (ez persze alap). Csaknem negyedóra múltán egyre inkább úgy tűnt, a Honvéd másodszor is alulmarad a bajnokságban, Fernando Viana ugyanis megduplázta a kisvárdaiak előnyét. Nem idéznénk, miket vágtak a drukkerek a kispesti játékosok és a szakmai stáb fejéhez, olykor bizony mi is elpirultunk a kifejezések hallatán. Lehet, Sztavrosz Cukalasz is zavarba jött, hiszen a görög középpályás a saját kapujába is betalált.

Ettől függetlenül a várdaiak kétségkívül jobban és kreatívabban játszottak, több alkalommal is zavarba hozták a hazaiak védelmét. Fél óra elteltével Szlobodan Szimovics növelhette volna újra kettőre Supka Attila együttesének előnyét, de fejese után a labda néhány centivel a bal kapufa mellett suhant el. Bódog Tamás érezhetően egyre idegesebbé vált, s hogy a vérnyomása még feljebb kússzon, azért Ivan Lovric tett: a védő megsérült, cserét kért, érkezhetett tehát Djordje Kamber.

A fordulás után cserével próbált életet lehelni a támadójátékba a kispesti szakmai stáb, Thierry Gale gyorsaságával jelenthetett volna veszélyt – mielőtt kiderült volna, valóban gyors léptű, kapott egy sárga lapot. A játék képe igazán nem változott, a Bp. Honvéd kétségkívül próbálkozott, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítania, kissé fásult együttes benyomását keltette. A Kisvárda biztosabban védekezett, kontrákra rendezkedett be, és néhányszor bizony veszélyt is jelentettek ezek az akciók a Honvéd kapujára.

Eseménytelenül teltek a percek, az egyik legizgalmasabb jelenetnek az számított, hogy a vendégkispad felé kiperdülő labdát Supka Attila próbálta levenni – kevés sikerrel...

Az eredmény nem változott, a Honvéd két vereséggel kezdte az idényt, míg a Kisvárda megszerezte első győzelmét a bajnokságban. A mérkőzés képe alapján írhatjuk, hogy a kispestieknek össze kell szedniük magukat, mert ez a játék egyértelműen várakozáson aluli. 1–2

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

NB I, 2020–2021, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 28., PÉNTEKHELYSZÍNNÉZŐSZÁMJÁTÉKVEZETŐ
DVTK–MTK Budapest 1–1 Miskolc, DVTK Stadion4353Berke Balázs
AUGUSZTUS 29., SZOMBAT
Paks–Mezőkövesd 1–2 Paks, Városi Stadion1398Káprály Mihály
AUGUSZTUS 30., VASÁRNAP
Budafok–Mol Fehérvár 1–4 Budapest, Budafoki MTE Sporttelep2000Antal Péter
ZTE–Ferencváros 1–2 Zalaegerszeg, ZTE Aréna8429Pintér Csaba
Puskás Akadémia–Újpest FC 3–2Felcsút, Pancho Aréna700Karakó Ferenc
Budapest Honvéd–Kisvárda 1–2 Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion2183Farkas Ádám
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár 3 1 2 8–5 +3 5
2. MTK Budapest 3 1 2 5–3 +2 5
3. Ferencvárosi TC 2 1 1 3–2 +1 4
3. Diósgyőri VTK 2 1 1 3–2 +1 4
5. Újpest FC 3 1 1 1 5–5 0 4
6. Mezőkövesd 3 1 1 1 4–4 0 4
7. Budafoki MTE 3 1 1 1 4–6 –2 4
8. Puskás Akadémia 1 1 3–2 +1 3
9. Kisvárda 2 1 1 3–3 0 3
10. Zalaegerszegi TE 3 2 1 5–6 –1 2
11. Paksi FC 3 1 2 3–5 –2 1
12. Budapest Honvéd 2 2 2–5 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik