Újra hármat lőtt, és Kisvárdán is nyert a megfiatalított Puskás Akadémia

BODNÁR TIBOR (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)BODNÁR TIBOR (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 19:45
Fölényesen, 3–0-ra nyert a koronavírusos megbetegedések miatt kényszerből megfiatalított Puskás Akadémia Kisvárdán, a labdarúgó NB I 2. fordulójának bepótolt mérkőzésén. Komáromi ezúttal előbb kiharcolt egy büntetőt, majd a második gólt ő szerezte a felcsútiaknál. A végeredményt a hajrában Nagy Zsolt állította be. A PAFC két mérkőzés után még nem vesztett pontot és vezeti a tabellát.
Egy a három felcsúti gólörömből (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Egy a három felcsúti gólörömből (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Kisvárda–Puskás Akadémia 0–3
Kisvárda, Várkerti Stadion, 2250 néző. Vezette: Bogár Gergő
Gólszerző: Plsek (29. – 11-esből), Komáromi (72.), Nagy Zs. (88.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Az első hely volt a tét az élvonal augusztus 22-i játéknapjáról péntekre halasztott mérkőzésen. De miként fordulhat elő, hogy a harmadik fordulót követően olyan csapatoknak legyen esélyük az élre állni, amelyek előzőleg csak egy sikert számláltak? Nos, az egyik ok, hogy több meccset is elhalasztottak ilyen-olyan okok miatt, a lejátszottak közül pedig hat is döntetlenre végződött. Összehasonlításképpen: a mögöttünk hagyott bajnokságban négy játéknapot követően csak egy, az ötödik után is csak két ikszet könyvelhettünk el. Szóval eloszlanak és benn ragadnak a pontok, ezt használhatta ki a péntek esti meccs két szereplője.

Adva volt a kérdés, kik lesznek a (fő)szereplők a Puskás Akadémiánál? Azok a titánok, aki vasárnap főszerepet vállaltak az Újpest elleni hazai győzelemből (3–2), vagy azok a rutinos, többnyire légiós futballisták, akik – vélhetően a koronavírus miatt – kihagyták a svéd Hammarby elleni Európa-liga-selejtezőt és az újpestiek elleni meccset, de a hírek szerint mostanra már bevethetővé váltak.

Nos, minden maradt a régiben, vagyis Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzője egy változtatással (Ganbold Ganbayar helyére Marius Corbu került) azt a csapatot vetette be, amelyet a lila-fehérek ellen is. A Kisvárda Honvéd elleni győztes (2–1) kezdőcsapata két helyen változott: az akkor a szünetben lecserélt Kovácsréti Márk és – sérülés miatt – Rubus Tamás szorult ki a keretből is.

A Puskás Akadémia játékosai igyekeztek ráerőltetni akaratukat a házigazdára, és ez olykor sikerült is. Az első negyedóra végén azonban kiderült, hátrafelé is figyelniük kell a vendégeknek, mert Jaroslav Navrátil megugrása és beadása után nagy helyzet alakult ki a kapujuk előtt, amely után az amilyen fiatal (17 éves), olyan magas (197 cm) kapus, Auerbach Martin hárított. A túloldalon kollégája, Dombó Dávid lehetett hálás Jakub Plseknek, amiért kapu fölé fejelte a labdát, miután rossz ütemben mozdult ki. És volt még tovább is! Radics Márton megkerülős csele és beadása után Kiss Tamás lőtt közelről mellé, aztán Corbu próbálkozása után Dombó mutatott be bravúrt. A várdaiak szabadrúgásból veszélyeztettek, a Rubus sérülése miatt bevetett Cornel Ene belsőzte fölé Sztavrosz Cukalasz továbbcsúsztatott labdáját.

A mozgalmas első félidőben akcióból is születhetett volna gól, de a vendégek büntetőből szereztek vezetést, a fiatal Komáromi György – ezzel a névvel Kisvárdán csak jól lehet játszani, hiszen névrokona a várdaiak korábbi remek labdarúgójának és edzőlegendájának – kiharcolta, a rutinos Jakub Plsek pedig értékesítette a tizenegyest. 0–1

Hiába a hazai eredménykényszer, a második játékrész első negyedórájában a vendégek jutottak el többször a kapuig. Aztán az eddigi két meccsen rendszerint eredményes Fernando Viana villant, és a kapufára kanalazta Driton Camaj hosszúnak tűnő beadását. Supka Attila szakvezető egymást követő két gyors cseréjével egyértelműen a támadójátékot akarta erősíteni. Fokozta is a nyomást a Kisvárda, ám egy oda-vissza kontra (előbb a vendégvédelem követett el hajmeresztő hibát, majd a középpályán hibáztak a hazaiak) végén Nagy Zsolt mesteri labdájából Komáromi György növelte a felcsútiak előnyét (0–2), és a kétgólos különbség már túl soknak bizonyult ahhoz, hogy ezen a mérkőzésen keresnivalója legyen a Várdának – ráadásul a gólpasszt adó Nagy Zsolt a hajrában megadta a kegyelemdöfést is. 0–3

A Puskás Akadémia csikócsapatával idénybeli második bajnokiját is megnyerte, és nemcsak a tabella élére ugrott, hanem Hornyák Zsolt vezetőedzőnek is feladta a leckét, hiszen a fiatal titánok tovább erősíthetik a versenyhelyzetet a csapatba kerülésért.

NB I, 2020–2021, 2. FORDULÓ
AUGUSZTUS 21., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Mezőkövesd–ZTE 1–1
Mezőkövesd, Városi StadionSolymosi Péter2018
MTK–Budapest Honvéd 3–1
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion
Pillók Ádám3199
AUGUSZTUS 22., SZOMBAT
18.45: Ferencváros–DVTK
Budapest, Groupama Aréna
ELHALASZTOTTÁK!
Mol Fehérvár–Paks 1–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Karakó Ferenc3231
AUGUSZTUS 23., VASÁRNAP
Újpest–Budafok 1–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionZierkelbach Péter2861
SZEPTEMBER 4., PÉNTEK
Kisvárda–Puskás Akadémia 0–3
Kisvárda, Várkerti Stadion
Bogár Gergő
2250
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Puskás Akadémia 2 2 6–2 +4 6
2. Mol Fehérvár 3 1 2 8–5 +3 5
3. MTK Budapest 3 1 2 5–3 +2 5
4. Diósgyőri VTK 2 1 1 3–2 +1 4
Ferencváros 2 1 1 3–2 +1 4
6. Újpest FC 3 1 1 1 5–5 0 4
7. Mezőkövesd 3 1 1 1 4–4 0 4
8. Budafoki MTE 3 1 1 1 4–6 –2 4
9. Kisvárda 3 1 2 3–6 –3 3
10. Zalaegerszegi TE 3 2 1 5–6 –1 2
11. Paksi FC 3 1 2 3–5 –2 1
12. Budapest Honvéd 2 2 2–5 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik