NB I: Gera Zoltán visszatér a Fradihoz - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.07.09. 12:39
null
Gera Zoltán visszatér a Fradiba (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/gera-a-mienk/20140709/c/7481">fradi.hu</a>)
Igaznak bizonyultak a reggeli hírek: a Ferencváros NB I-es labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Gera Zoltán ismét a zöld-fehéreket erősíti.

A fradi.hu beszámolója szerint a klub és Gera Zoltán mindenben megegyezett egymással, így eldőlt, hogy a 2000 és 2004 között a Fradiban szereplő támadó középpályás visszatér az Üllői útra. A 77-szeres magyar válogatott, korábban tíz évig Angliában játszó Gera már több napja Thomas Doll edzéseit látogatja, de mától mindezt a klub igazolt labdarúgójaként teszi.

Orosz Pál vezérigazgató korábban úgy nyilatkozott, távozó kell Gera megszerzéséhez, így a játékos visszatérése minden bizonnyal összefüggésben lehet Leonardo búcsújával.

Gera a Ferencvárossal kétszeres bajnok, kétszeres bajnoki ezüstérmes, kétszeres Magyar Kupa-győztes, egyszeres Szuperkupa-győztes. A WBA-val megnyerte az angol másodosztályt, míg a Fulhammel Európa-liga-döntőt játszott. A közleményből nem derül ki, hogy Gera mennyi időre kötelezte el magát az FTC-hez.

„Az elmúlt időszakban sokan megállítottak az utcán, hogy jó lenne, ha visszatérnék, és most itt vagyok! Kívánok sok sikert a klub szurkolóinak és a csapatnak, hogy egy eredményes szezonunk legyen. Ehhez kérjük a támogatást, ahogy eddig is megkaptuk mindig. Izgatottan várom az elkövetkező időszakot" – áll Gerának a Fradi Facebook-oldalára feltöltött videoüzenetében.

GERA ZOLTÁN: A FERENCVÁROSBAN AKARTAM ÚJRA JÁTSZANI
„Nagyon örülök, hogy visszatértem. Sok szép emlékem van a Fradival kapcsolatban, nyertünk két bajnoki aranyat, két Magyar Kupát. Sokat köszönhetek ennek az egyesületnek, így nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek ide – nyilatkozta a fradi.hu-nak Gera Zoltán. – Nem hirtelen döntés ez a részemről, már fél évvel ezelőtt megszületett bennem a gondolat, hogy vissza kellene térni Magyarországra. Azt gondoltam, ha ez így lesz, akkor hova, ha nem a Ferencvárosba?"
Saját bevallása szerint a mostani Gera Zoltán az különbözteti meg a tíz évvel ezelőttitől, hogy azóta két gyermek édesapjának mondhatja magát, míg futballistaként idősebb és tapasztaltabb lett. Reményei szerint az angliai évek során összegyűjtött tapasztalatát idehaza kamatoztatja majd a jövőben.
Emlékei szerint életében kimondottan nagy változást hozott, amikor annak idején a PMFC-től a Fradihoz szerződött, hiszen ismert ember lett, de ez meglátása szerint nem vitte el őt rossz irányba. Abból a népszerűségből erőt tudott meríteni. Mint ahogyan az angliai légióskodásból is.
„Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer Angliában futballozhatok majd. Remek időszakot hagyhatok a hátam mögött. Az első évek a WBA-nál fantasztikusra sikeredtek, a Fulhammel az Európa-liga-döntőnek köszönhetően pedig egészen speciális időszakot tölthettem el. Természetesen közben mindig tájékozódtam, hogy mi a helyzet a Ferencvárossal. Mint mondtam, fél éve már ott motoszkál bennem a gondolat, hogy vissza szeretnék térni. Volt más lehetőségem is, Angliából és más országból is, de én a Ferencvárosban akartam újra játszani. Motivált vagyok, és szeretnék örömet okozni a szurkolóknak. Bizonyítani szeretnék, hogy még mindig jó futballista vagyok."



Gera Zoltán összes NB I-es gólja

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Batik Bence (MTK – kölcsönből vissza), Bosnjak Predrag (Haladás), Emir Dilaver (osztrák, Austria Wien – Ausztria), Gera Zoltán (szabadon igazolható, legutóbb West Bromwich Albion – Anglia), Tomislav Havojic (horvát, NK Istra 1961 Pula – Horvátország), Stjepan Kukuruzovic (svájci-horvát, FC Zürich – Svájc), Benjamin Lauth (német, 1860 München – Németország),Nagy Dániel (Osnabrück – Németország), Michal Nalepa (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Orosz Márk (Lombard Pápa – kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Csilus Tamás (Lombard Pápa?), Ulysse Diallo (mali, Arouca – Portugália), Gál Szabolcs (Lombard Pápa?), Józsi György (Vasas?), Julian Jenner (holland, ?), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, DVSC), Laczkó Zsolt (?), Leonardo (brazil, ?), Mark Otten (holland, visszavonul?), Jack Tuijp (holland, ?), Arsenio Valpoort (holland, ?), Muhamed Besic (bosnyák, ?), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – német, kölcsönből vissza)
Kiszemeltek: Jasmin Mesanovic (bosnyák, Celik Zenica – Bosznia-Hercegovina), Kenan Piric (bosnyák, Gent – Belgium), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – német)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik