FTC: Távozó kell Gera Zoltán érkezéséhez - Orosz Pál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.28. 14:12
null
Gera Zoltán pénteken a Fradival edzett, szeretnék megtartani őt a zöld-fehérek, de ahhoz elő kell teremteniük az összeget
Ahhoz, hogy meg tudja tartani Gera Zoltánt a labdarúgó NB I-ben bronzérmes Ferencváros labdarúgócsapata, mindenképpen távoznia kell valakinek, különben nem lesz rá pénzük.

„Zoli jelen pillanatban velünk edz, ez nem titok, ahogy az sem, hogy beszéltünk vele, és szeretnénk, ha közöttünk lenne – mondta Orosz Pál, a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. vezérigazgatója a fradi.hu-nak. – Nekünk van egy költségvetésünk, ezt mindenféle szempontból be kell tartanunk. Ebben az esetben, ha van távozó játékos, és pénz szabadul fel, akkor természetesen ezt arra szeretnénk fordítani, hogy Zoli jönni tudjon, jelen pillanatban ezen dolgozunk.”

A Fradi vezetői nem lepődtek meg azon, hogy Muhamed Besic ennyire jól futballozott a vb-n, távozása esetén megpróbálják pótolni őt (már szerződtették is az Austria Wientől Emir Dilavert), az új játékosok esetén pedig megpróbálják megtartani az idősebbek (mint például Benjamin Lauth) és a fiatalabbak (Nagy Dániel, Stjepan Kukuruzovic) arányát.

„Természetes, hogy megkeresnek minket neves és kevésbé neves kluboktól is Besic miatt. Abban maradtunk a kollégáinkkal, hogy addig, amíg kint van, nem foglalkozunk ezzel. Most megnézzük, milyen lehetőségeink vannak, nekünk a klub érdekeit kell figyelnünk, de a játékosét is szem előtt tartjuk, megnézzük, hogy mit szeretne. Élő szerződése van 2016. június 30-ig, ha olyan ajánlatot kapunk érte, ami megfelelő mindenki számára, nem gördítünk akadályt a távozása elé.”

Az interjúban arról nem esett szó, hogy Besic távozása megnyithatja-e az utat Gera érkezése előtt. A kerettel kapcsolatban Kubatov Gábor elmondta, hogy Mateo Pavlovic edzhetne a Werder Bremennel is, de „itt akar lenni, itt érzi jól magát”, és a klub is szeretné megtartani.

Kubatov elárulta azt is, hogy a korábbi rossz élmények miatt (amikor előfordult, hogy letartóztattak magyar szurkolókat) utazik el a máltai Európa-liga-selejtezőjére az FTC biztonsági szolgálata is

„Nem voltam boldog ettől – mondta a korábbi eseményekről Kubatov. – Pont azoknak az embereknek a legnagyobb kín, akik nem csinálnának soha ilyet. Ezért csak szurkolói kártyával és csak nálunk lehet jegyet venni, az ottani klubok nem árulnak belépőket magyar szurkolóknak. Tudnunk kell, hogy kik ezek az emberek, be kell azonosítanunk őket, mert szégyent hoznak a Ferencvárosra, a szurkolói közösségünkre, a csapatunkra és a hazánkra. Aki utazik, az ezzel a fejjel gondolja végig, hogy hány emberre hoz szégyent.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Batik Bence (MTK – kölcsönből vissza), Bosnjak Predrag (Haladás), Emir Dilaver (osztrák, Austria Wien – Ausztria), Tomislav Havojic (horvát, NK Istra 1961 Pula – Horvátország), Stjepan Kukuruzovic (svájci-horvát, FC Zürich – Svájc), Benjamin Lauth (német, 1860 München – Németország),Nagy Dániel (Osnabrück – Németország), Michal Nalepa (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Orosz Márk (Lombard Pápa – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Ulysse Diallo (mali, Arouca – Portugália), Józsi György (?), Julian Jenner (holland, ?), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, DVSC), Laczkó Zsolt (?), Leonardo (brazil, ?) Mark Otten (holland, ?), Arsenio Valpoort (holland, ?), Muhamed Besic (bosnyák, ?), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – német, kölcsönből vissza?)
Kiszemeltek:Gera Zoltán (szabadon igazolható, West Bromwich Albion – Anglia), Jasmin Mesanovic (bosnyák, Celik Zenica – Bosznia-Hercegovina), Kenan Piric (bosnyák, Gent – Belgium), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – német)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik