A Puskás Akadémia a Fradi ellen: 4 gólpassz, 2 gól, 1 pont

BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS  (percről percre)BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.12.08. 15:35
A listavezető Ferencváros hazai pályán kétgólos előnyből sem tudta legyőzni a Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I 15. fordulójának záró mérkőzésén.
Micsoda küzdelem folyt a pályán! (Fotó: Dömötör Csaba) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Micsoda küzdelem folyt a pályán! (Fotó: Dömötör Csaba) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!


NB I

15. FORDULÓ
Ferencváros–Puskás Akadémia 2–2 (Zubkov 7., 40., ill. Henty 51., 77.)
Budapest,
Groupama Aréna, 8127 néző. V: Andó-Szabó

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Közeledik a szezon vége...

A mérkőzések előtt a stadionban körberepülő sas is belefáradt a hosszú idénybe, ahelyett, hogy a megszokott módon a pálya közepére kitett húsdarabhoz szállt volna, zavarában a lelátó egyik székén kötött ki. Az ott ülő szurkolók nem hittek a szemüknek, majd gyorsan előkapták mobiltelefonjukat, hogy megörökítsék az újdonsült Fradi-drukkert. Gazdája végül nagy nehezen lekönyörögte a tribünről, így hát nem a megszokott rendben kezdődött a vasárnapi bajnoki.

És a folytatás sem volt hétköznapi!

Olekszandr Zubkov előbb idénybeli legszebb gólját lőtte, majd karrierje alighanem legkönnyebb találatát jegyezte – guruló labdát kellett az üresen tátongó kapuba passzolnia. A Puskás Akadémia védelmében finoman fogalmazva is üzemzavar jelentkezett az első negyvenöt percben, a hátvédek és a kapujából kirontó Hegedüs Lajos között többször is rossz volt a kommunikáció, amit a zöld-fehérek megköszöntek, és a szünetre megnyugtató előnnyel vonulhattak.

ITT JÁRT A LEGENDA

Az Egyesült Államok legnagyobb spanyol nyelvű sportcsatornája, a 2020-as Európa-bajnokság kapcsán hazánkban forgató Univision képviseletében Magyarországra látogatott Hriszto Sztoicskov, aki Felcsúton járva a Puskás Akadémia vendége volt, vasárnap pedig a Ferencváros vendégszeretetét élvezte. Minden idők egyik legjobb bolgár labdarúgója Kovács Barnabás volt barcelonai főkonzul társaságában érkezett a Groupama Arénához. Az elnöki páholyban Kubatov Gábor vendége volt, megnézte a Fradi múzeumát, és 8-as számmal ellátott Sztoicskov-mezt kapott a zöld-fehérektől.

„Másodszor jártam Magyarországon, örömmel tettem eleget a felkérésnek – nyilatkozta lapunknak a Barcelonával 1992-ben BEK-et nyerő, 1994-ben világbajnoki negyedik helyezést elérő és abban az évben Aranylabdával díjazott Sztoicskov. – Ezúttal több időm volt szétnézni, értékes tapasztalatokat szereztem az országról, az itteni labdarúgásról. A Barcelonában eltöltött időszak feledhetetlen része életemnek, az akkori csapat legnagyobb erőssége a baráti viszony volt, a szertárostól kezdve a technikai vezetőn át a sztárcsatárig mindenki barát volt. Romárioval, a brazilok világklasszis támadójával a mai napig a jó kapcsolatban vagyunk. Örülök, hogy Magyarországon járhattam, bármikor szívesen jövök vissza.”

Szerhij Rebrov vezetőedző egyébként semmit sem bízott a véletlenre, a legerősebb összeállításában küldte pályára a csapatát, érzékeltetve, hogy számára a bajnoki cím megvédése legalább annyira fontos, mint az Európa-liga-szereplés.

Amikor mindenki azt hitte, a második negyvenöt perc formalitás lesz, Ezekiel Henty a kapuba helyezte a labdát – s hol volt még ekkor a vége? A fordulás után sokkal több hiba csúszott a hazaiak játékába (is), és átvette az irányítást a Puskás Akadémia. Szép lassan ködfelhő kúszott a Groupama Arénába, ami megnehezítette a látást. Pedig odafent a VIP-szektorban ott ült Hriszto Sztoicskov, a korábbi aranylabdás, minden idők legjobb bolgár labdarúgója az Egyesült Államok legnagyobb latin nyelvű sportcsatornája, a jövő évi Európa-bajnokság kapcsán hazánkban forgató Univision képviseletében, aki Kovács Barnabás korábbi barcelonai főkonzul társaságában érkezett a találkozóra. Volt is mit nézni, hiszen mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, ekkor már Dibusz Dénesnek be kellett mutatnia nagy vetődéseket, háromszor is bravúrral védett – ám negyedjére már ő sem segített.

A Puskás Akadémia a második félidei jó teljesítményének köszönhetően egyenlített, a gólszerző ismét Henty volt, aki – ahogy mondani szokták – jókor volt jó helyen, társa lövése után a labda róla pattant a hazaiak kapujába. Dicséret illeti a felcsútiakat, hiszen a Groupama Arénában 0–2-ről álltak fel, ez kevés csapatnak sikerül.

Izgalmas, jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok, az első negyvenöt perc hibáiért a vendégek, a második félidő elszalasztott lehetőségeiért a hazaiak okolhatják magukat. A Ferencvárosnak így csak félig-meddig sikerült kihasználnia a Mol Fehérvár és a Mezőkövesd szombati botlását, hiszen a döntetlennel csupán egy pontot szerzett vasárnap.

Ettől függetlenül biztos, hogy a tabella élén a Ferencváros telel.

Nem volt bennem a félsz amiatt, hogy megint jön a Ferencváros – Radics

NB I, 2019–2020, 15. FORDULÓ
DECEMBER 7., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Mezőkövesd–Diósgyőri VTK 0–1Mezőkövesd, Városi StadionIványi Zoltán
Debreceni VSC–Bp. Honvéd 1–1Debrecen, Nagyerdei StadionKassai Viktor
Újpest FC–Kisvárda 1–0Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Bognár Tamás
Mol Fehérvár FC–Paksi FC 0–2Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóErdős József
ZTE FC–Kaposvár 2–0Zalaegerszeg,ZTE Aréna Pintér Csaba
DECEMBER 8., VASÁRNAP
Ferencváros–Puskás Akadémia 2–2
Budapest,Groupama ArénaAndó-Szabó Sándor
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 14 10 3 1 28–14 +14 33
2. Mol Fehérvár FC 15 9 2 4 29–17 +12 29
3. Mezőkövesd Zsóry FC 15 8 4 3 20–12 +8 28
4. Puskás Akadémia FC 15 7 4 4 26–19 +7 25
5. Újpest FC 15 7 2 6 23–22 +1 23
6. Budapest Honvéd 15 7 2 6 19–20 –1 23
7. Kisvárda 15 6 2 7 18–20 –2 20
8. Debreceni VSC 14 6 1 7 24–26 –2 19
9. Diósgyőri VTK 15 6 1 8 16–23 –7 19
10. Paksi FC 15 4 2 9 19–29 –10 14
11. Zalaegerszegi TE FC 15 3 5 7 22–22 0 14
12. Kaposvári Rákóczi FC 15 2 13 11–31 –20 6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik