„Egy Gera Zolival jobb volt a Ferencváros”

Vágólapra másolva!
2014.08.24. 18:55
null
Mindkét szakvezető dicsérte a nagy gólt szerző Gera Zoltánt (Fotó: Havran Zoltán)
A labdarúgó NB I 5. fordulójában a Ferencváros új stadionjában először játszott bajnoki mérkőzést, és 3–1-re legyőzte a Nyíregyházát. A találkozót követően mindkét szakvezető kitért a remek gólt szerző Gera Zoltán játékára. A DVSC sovány sikert aratott a Haladás ellen: Kondás Elemér, a debreceniek edzője arról beszélt, hogy a szombathelyiek falat húztak a kapujuk elé, míg Artner Tamás szerint a két csapat mélysége közötti különbség döntött. Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője a PMFC elleni siker után úgy nyilatkozott, elégedettnek kell lennie az első öt fordulóban elért eredményekkel, de a második félidőt át fogják beszélni. Pécsi részről feldúltan beszéltek, kiemelve, hogy továbbra is hadilábon állnak a góllövéssel, valamint a rögzített helyzetek kivédekezésével.

FERENCVÁROS–NYÍREGYHÁZA 3–1

„Történelmi mérkőzésnek voltunk részesei, amelyhez az első harminc percben asszisztáltunk – mondta Csábi József, a Nyíregyháza vezetőedzője. – Öt forduló alatt a legrosszabb fél órát produkáltuk az elején, passzívak voltunk, el kell ismernem, hogy könnyűnek találtattunk. Aztán rendeztük a sorokat, a második félidőben egyenlő ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak. Gratulálok a Fradinak a győzelemhez és az új stadionhoz is.”

„Nem jött be a három belső védős rendszer, hiszen gólt kaptunk. Már készültem a cserére, de Gera parádés gólt lőtt. A döntő párharcokból a Fradi jött ki jobban, és ha azt mondom, hogy egy Gera Zolival jobb volt a Ferencváros, nem járok messze az igazságtól. Belőle nem lehet külön készülni, különleges dolgokra képes, és egyre jobb formában futballozik. A legutóbbi meccset követően jobb érzésem volt, akkor jobban pariban voltunk, most nem annyira. Ellenfelünknek sokkal jobb merítési lehetőségei vannak, ezt el kell ismernünk amellett, hogy kesergünk a vereség miatt.”

„A mérkőzés folyamán sokáig jól tudtunk futballoztunk, az első félidőben jól kombináltunk, a szélső védők bátran beléptek a játékba – kezdte az értékelést Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Mindegyik csapat, amely három-nullára vezet, visszavesz egy kicsit, ez okozta azt, hogy a végén gólt kaptunk. Gyönyörű stadionban játszhattunk, csodás szurkolók előtt, csodás napot élhettünk át. Volt még lehetőségünk, hogy egy-két gólt szerezzünk, de sajnos nem sikerült.”

Újságírói kérdésre a német szakember elmondta, a szerkezetet a szerint alakítja ki, hogy mindenki olyan poszton szerepelhessen, ahol jól érzi magát, valamint Gera lecserélésére is kitért.

„Gera lecserélése edzői döntés volt… A jövő héten két meccsünk lesz, Zoli ugyan huszonkettőnek néz ki, de tudjuk, hogy harmincöt éves, erejével ezért okosan kell gazdálkodnunk.”

DVSC–HALADÁS 1–0

„Magasra tettük a lécet. A csapat tette magasra. Tényleg feszülten játszottunk az első félidőben, ráadásul egy nagyon szervezett ellenfél érkezett ma hozzánk. Az első félidőben szinte élő falat húztak a kapujuk elé, és a megszerzett labdákból pedig próbáltak kontrázni. Volt is egy nagy helyzetük, szerencsére kihagyták. A második félidőre váltottunk, volt egy kényszerű cserék és egy szünetbeli változtatásunk is, ezt követően a csapat sokkal jobban futballozott. Tudtunk támadásokat építeni, megvoltak a helyzeteink. Fontos és értékes győzelmet arattunk, egy szervezett Haladás ellen" – nyilatkozta Kondás Elemér a mérkőzést követően a Sport Tv-nek.

Kondásnak a gólszerző Kulcsár Tamást is le kellett cserélnie, de a vezetőedző elmondása szerint nem súlyos a sérülés, csak megelőzésből hozta le a támadót a hajrában.

„Úgy gondolom, hogy mindenképpen – felelte a debreceni edző arra kérdésre, hogy elindult-e felfelé a csapata. – Szenvedéllyel futballoztak a játékosok, főleg a második félidőben, volt bennük tűz, úgy gondolom, hogy megérdemelte a csapat a győzelmet.”

„A csapat a maximumot nyújtotta, ennél többet jelen pillanatban nem tudunk. Azt, ami bennünk van, azt a csapat és a kispad is kiadta magából – mondta ezt már Artner Tamás. – Volt egy óriási ziccerünk, sajnos kihagytuk, Debrecenben az ilyenekkel jobban kell sáfárkodni. Annyi a különbség, hogy Elemér behozott egy Szakályt, Sidibét, Seydit, én meg egy '96-os meg egy '95-ös fiút. Gratulálok a fiaimnak. Az első perctől kezdve meccsben voltak, tisztességgel csinálták, szervezettek voltak. Voltak szép támadásaink, tudtuk birtokolni a labdát, a jövőre nézve ez egy biztató teljesítmény volt.

„Azt mindenki látja, hogy teljesen átalakultunk. Ráadásul két olyan játékosunk nem volt itt, a Fehér Zoli és a Radó Andris, akit mi nem tudunk pótolni. Én elmondtam a szezon előtt is, hogy ez az idény arról fog szólni, hogy maradjunk bent az NB I-ben. Ezt aki nem látja, az vak szerintem, ezt jelen pillanatban így kell látni. Én a játékosaimhoz mindig úgy álltam, hogy ők valamilyen szinten a mi gyerekeink, úgyhogy őket biztatni, szeretni kell, természetesen akkor, ha megtesznek mindent és rászolgálnak. Hétről hétre javulunk egyébként, A Pécs ellen is és most is voltak időszakok, amikor egész jól futballoztunk, csak amikor az egy egy elleni párharcok kialakulnak a pályán, ott azért lehet látni, hogy jelen pillanatban a fiatalabb, rutintalanabb játékosaim még alulmaradnak.”

PMFC–DVTK 1–2

Kulcsár Árpád, a PMFC másodedzője: – „Elég feldúlt vagyok a mérkőzés után, hiszen nem sikerült megszerezni az első győzelmünket. Az első félidőhöz szinte közünk sem volt, a második félidőben viszont már azt nyújtotta a csapat, amit igazából tud. Érthetetlen, hogyan kerekedhet ki két ilyen ellentétes félidő. Hadilábon állunk a góllövéssel, pedig sokat vagyunk az ellenfél kapuja előtt, de pszichés okok miatt nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket. Ma is bedobás – erre külön felhívtuk a figyelmet – és szabadrúgás után kaptuk a gólokat, ami jellemző az egész bajnokságra, hiszen egy kivételével mindegyik rögzített szituáció után esett, vagy öngól volt."

Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője: – „Megszereztük a győzelmet, ezzel elértük a célunkat, nagyon fontos három pontot szereztünk, amivel megszilárdítottuk a helyünket a dobogón. Az első öt mérkőzésen négy győzelem, egy döntetlen a mérlegünk, muszáj elégedettnek lenni. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban nem annyira, de ez várható volt, hiszen fárasztó szériában vagyunk. Már alig várjuk, hogy jöjjön a válogatott mérkőzések miatti szünet! A hét elején kénytelen voltam három nap szabadságot adni, hogy a csapat kicsit kipihenje magát, ami meg is látszott a második félidőben. Gratulálok a csapatnak, persze a második félidőt át fogjuk beszélni, de mint mondtam, tudom a történtek okát, ezért nincs pánik. Ez egy remek rajt, amire építeni kell, és nem elszállni tőle."
Forrás: dvtk.eu

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 5 5 16–2 +14 15
2. Diósgyőri VTK 5 4 1 10–4 +6 13
3. MVM Paks 5 3 2 9–1 +8 11
4. Ferencvárosi TC 4 3 1 7–3 +4 9
5. MTK Budapest 5 3 2 7–8 –1 9
6. Újpest FC 5 2 3 4–2 +2 9
7. Lombard Pápa FC 5 2 2 1 5–6 –1 8
8. DVSC-Teva 5 2 1 2 4–3 +1 7
9. Budapest Honvéd 5 2 3 5–6 –1 6
10. Győri ETO FC 5 1 1 3 5–7 –2 4
11. Szombathelyi Haladás 5 1 1 3 2–6 –4 4
12. Nyíregyháza Spartacus FC 5 1 1 3 3–9 –6 4
13. Pécsi MFC 5 3 2 5–10 –5 3
14. Puskás Akadémia FC 5 2 3 4–8 –4 2
15. Dunaújváros PASE 4 2 2 1–7 –6 2
16. Kecskeméti TE 5 1 4 4–9 –5 1
LABDARÚGÓ NB I, 5. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 22., péntek
19.00
Budapest Honvéd–Puskás Akadémia 1–0
Bognár Tamás
Augusztus 23., szombat
16.30
MVM-Paksi FC–Újpest FC 00
Németh Ádám
18.30
Kecskeméti TE–Dunaújváros PASE 00Pintér Csaba
18.30
Videoton FC–MTK Budapest 50Farkas Ádám
20.30
Lombard Pápa–Győri ETO FC 00Erdős József
Augusztus 24., vasárnap
16.30
Ferencváros–Nyíregyháza Spartacus 3–1
Vad II István
18.30
Pécsi MFC–Diósgyőri VTK 1–2
Szabó Zsolt
20.30
Debreceni VSC–Szombathelyi Haladás 1–0
Fábián Mihály
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik