Négyet vágott a Loki a hátul sokat bizonytalankodó Kisvárdának

BERECZKY ATTILA, HATÁR DÁVIDBERECZKY ATTILA, HATÁR DÁVID
Vágólapra másolva!
2019.08.11. 17:45
Győzelemmel kezdte a szezont a Debrecen, miután magabiztosan verte a vendég Kisvárdát a labdarúgó NB I 2. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Még félóra sem telt el, máris kétgólos előnyt szerzett a Loki. Grozav révén hamar szépített a Kisvárda, amely a szünet után nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, ám a második játékrészben ismét a Debrecen szerzett újabb gólokat.
Szatmári Csaba góljával került előnybe a DVSC (Fotó: Dömötör Csaba) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Szatmári Csaba góljával került előnybe a DVSC (Fotó: Dömötör Csaba) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Debreceni VSC–Kisvárda 4–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4540 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző:Szatmári Cs. (13.), Varga K. (25.), Garba (62.), Pávkovics (94.), ill. Grozav (27.)

…és akkor útjára indult a vizesflakon.

Alig több mint három perc telt el a DVSC–Kisvárda mérkőzésből, amikor a vendégcsapatot irányító Miriuta László elfordult a játéktértől, és dühösen elhajította a kezében levő frissítőt. Dühkitörése előtt néhány másodperccel Gosztonyi András vezethette a labdát a Loki kapujára, ám a helyzet kimaradt, a palack pedig repült.

Az első húsz perc alapján nem meglepő a várdai tréner reakciója, hiszen a debreceniek bekezdtek, beszorították riválisukat, érezhető volt, hogy a vendégeknek minden helyzetet meg kell becsülniük. Herczeg András erősen támadó szellemű tizenegyet küldött pályára, hiszen a két csatár, Zsóri Dániel és Haruna Garba mögött játszó középpályássor tagjai közül Varga Kevin és Nikola Trujics is főként az előrejátékban jeleskedik. A hadrendnek megfelelően rohamozott a DVSC, és érezhető volt, csak idő kérdése, mikor szerzi meg a vezetést. A sorozatos rohamok eredményeként ez már az első negyedórában sikerült, Szatmári Csaba volt jókor jó helyen a kapu előtti kavarodásnál, s csakúgy, mint Albániában az FK Kukësi elleni Európa-liga-visszavágón, ezúttal sem hibázott. A vezetés birtokában sem vett vissza a hazai együttes, s Varga Kevin szabadrúgása után megduplázta előnyét.

A kétgólos hazai vezetés meg is tette hatását, boldogan ünnepelt a hazai publikum, szinte felrobbant a Nagyerdei Stadion, pedig több mint tízezren „eltűntek” azok közül, akik másfél héttel korábban kíváncsiak voltak a Torino elleni El-meccsre. Persze a 4540-es nézőszám a magyar bajnokságban kifejezetten jónak tekinthető, mégis másként festett az aréna, amikor 15 ezren voltak a lelátókon. Nem sokkal később alábbhagyott a debreceni szurkolók lelkesedése, Gheorghe Grozav révén ugyanis szépített a Kisvárda. A román válogatott támadó volt a májusban lejátszott Loki–Várda mérkőzés főszereplője, az ő duplájával fordított a kiesés ellen küzdő vendégcsapat. Grozav ezúttal sem állt távol a második találatától – amely ezúttal csak az egyenlítést jelentette volna –, ám a 44. percben addig totyogott ziccerben, amíg Haris Attila beérte és szerelte. Miriuta kezében ezúttal nem volt vizesflakon, mint ahogy az első félidő ráadásában sem, amikor Bohdan Melnik ügyetlenkedett el hatalmas egyenlítési lehetőséget. A kisvárdai mester mozdulataiból palackhajítás nélkül is le lehetett olvasni, mit is gondol tanítványai produkciójáról.

A második játékrész elején még érezni lehetett a tüzet a vendégekben, ám Haruna Garba gólja után eldőlt a három pont sorsa. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Kisvárda feladta volna, ment előre becsülettel, akadt is lehetősége, de az igazi esélyt még a szünet előtt szalasztotta el. Ráadásul a hosszabbításban Pávkovics Bence tovább növelte a különbséget.

Így a nyitó fordulóban pihenő DVSC – a Ferencváros BL-selejtezője miatt halasztották el a Loki fellépését az Üllői úton – győzelemmel kezdte a bajnoki idényt, okkal ünnepelte kedvenceit a hazai szurkolótábor. Kisvárdán sincs ok a pánikra, hiszen a csapat sokkal jobban fest, mint az elmúlt évad hasonló periódusában, s, ugye, akkor is összejött a bennmaradás.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATJÁK EL!

NB I, 2019–2020, 2. FORDULÓ
AUGUSZTUS 10., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–2Kaposvár, Rákóczi StadionBerke Balázs
2950
Diósgyőri VTK–Újpest FC 1–2Miskolc, DVTK Stadion
Farkas Ádám
6518
AUGUSZTUS 11., VASÁRNAP
Debreceni VSC–Kisvárda 4–1Debrecen, Nagyerdei Stadion Andó-Szabó Sándor
4540
Paksi FC–Bp. Honvéd 3–1
Paks, Városi Stadion Karakó Ferenc
2311
Puskás Akadémia FC–Mol Fehérvár FC 0–2
Felcsút, Pancho Aréna Kassai Viktor
1712
A Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzést későbbre halasztották
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 2 2 6–2 +4 6
2. Mezőkövesd Zsóry FC 2 2 3–1 +2 6
3. Debreceni VSC 1 1 4–1 +3 3
4. Paksi FC 2 1 1 3–2 +1 3
5. Puskás Akadémia FC 2 1 1 3–3 0 3
Diósgyőri VTK 2 1 1 3–3 0 3
7. Újpest FC 2 1 1 3–4 –1 3
8. Kisvárda 2 1 1 2–4 –2 3
9. Ferencvárosi TC 0 0–0 0 0
10. Zalaegerszegi TE FC 1 1 0–1 –1 0
11. Kaposvári Rákóczi FC 2 2 3–6 –3 0
12. Budapest Honvéd 2 2 2–5 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik