Saját magát verte meg a Puskás Akadémia a Mol Fehérvár ellen

A mérkőzésről tudósít: BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)A mérkőzésről tudósít: BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.08.11. 17:50
A helyzetek garmadáját kihagyó házigazda, a Puskás Akadémia FC vendégeként 2–0-ra nyert a ziccereivel jobban gazdálkodó Mol Fehérvár FC a labdarúgó NB I 2. fordulójában.
A végén is a vendégek örülhettek (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
A végén is a vendégek örülhettek (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Puskás Akadémia FC–Mol Fehérvár FC 0–2

Felcsút, Pancho Aréna, 1712 néző. Vezette: Kassai
Gólszerző:Huszti Sz. (48. – 11-esből), Futács (79.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az első félidőt elnézve úgy tűnt, a vereség elkerülése mindkét vezetőedzőnek csábítóbbnak tűnt a győzelem megszerzésénél.

Ennek megfelelően a Puskás Akadémia FC és a Mol Fehérvár FC is kevés kockázatot vállalt az első félidőben: a máskor az egész jobb szélt bejátszó Loic Nego ezúttal óvatosabban merészkedett előre, a vendégek belső középpályásai többször mélyen visszaléptek a négy védő elé, míg a felcsútiak érthető módon nem akartak nekirontani az NB I egyik legerősebb együttesének.

Így viszont hiába kezdett két csatárral a Fehérvár – a szombati edzésen izomsérülést szenvedő Marko Scsepovics nem volt a keretben –, kevés veszélyt jelentett Hegedüs Lajos kapujára, az ígéretesebb lehetőségek a felcsúti kontrák után alakultak ki a lassan csordogáló, kényelmes tempóban zajló mérkőzésen. Kovácsik Ádámnak előbb Nagy Zsolt közeli lövésénél kellett lábbal védenie, majd Josip Knezevic okos passza után reménykednie, hogy Sós Bence nem találja el a kaput – nos, nem találta el, óriási helyzetben a jobb felső sarok mellé lőtt.

Hallatszott is a műanyag plexi csattanása a hazai kispadnál – a másik zajforrás az első játékrész nagy részében a pálya felett köröző drón monoton berregése volt –, Hornyák Zsolt alighanem már bent látta a lövést. Nem sokkal később Fiola Attila mentett gyönyörűen becsúszva a gyorsan ütemet váltó Ezekiel Henty elől, majd a nigériai szélső lapos középre gurítását készítette le gyönyörűen sarokkal David Vanecek, a lendületből érkező Knezevic viszont estében a jobb felső sarok mellé lőtt – miközben a másik oldalon Armin Hodzicot éppen csapattársa, Futács Márkó szerelte le. Amikor mégis eljutott a bosnyák támadóhoz a labda, hiába húzta el Hegedüs Lajos mellett, a szög már túl éles volt a lövéshez, és a hazai játékosok is visszaértek, így nemhogy gól, lövés sem lett az ígéretes helyzetből.

A fordulás után két perc sem kellett, hogy megélénküljön a játék: ajándékba kapott szöglet után a becsúszó Nagy Zsolt tévesztett ütemet, a jogosan megítélt büntetőt Huszti Szabolcs nem hibázta el. A vezetés azonban inkább elaltatta, mintsem megnyugtatta a fehérváriakat. Előbb Anel Hadzic rövid hazagurítását követően csípte el a labdát Henty, ám a remekül kimozduló Kovácsik mellett nem tudta elpöckölni a labdát. Néhány pillanattal később az afrikai csatár passzolt Knezevichez, akinek az átvételre és a célzásra is bőven jutott ideje, néhány centiméterrel mégis eltévesztette a bal alsó sarkot. Mivel a helyzetek elpuskázásban társai is „jeleskedtek”, hiába alakított ki ziccereket a hazai együttes, semmi sem sikerült. Amikor az egész hazai védelem lemaradt, Sós Bence néhány centiméterről, becsúszva lőtt a kapu mellé, később Henty hagyta állva Juhász Rolandot, ám közeli emelése célt tévesztett. Ezt követően Kovácsik védett kétszer bravúrral, az első lövés után pedig hiába került a kipattanó labda Radics Márton elé, a középpályás öt méterről luftot rúgott… Aztán ahogy az ilyenkor általában történik, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, Futács Márkónak egyetlen helyzet is elég volt a gólhoz, a csatár higgadt megoldása eldöntötte a meccset.

A lehetőségeivel sokkal jobban gazdálkodó fehérvári együttes legyőzte a legnagyobb helyzeteit is elpuskázó Puskás Akadémiát, és máris hatpontos előnybe került az eddigi mérkőzéseit elhalasztó Ferencvárossal szemben.

NB I, 2019–2020, 2. FORDULÓ
AUGUSZTUS 10., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–2Kaposvár, Rákóczi StadionBerke Balázs
2950
Diósgyőri VTK–Újpest FC 1–2Miskolc, DVTK Stadion
Farkas Ádám
6518
AUGUSZTUS 11., VASÁRNAP
Debreceni VSC–Kisvárda 4–1Debrecen, Nagyerdei Stadion Andó-Szabó Sándor
4540
Paksi FC–Bp. Honvéd 3–1
Paks, Városi Stadion Karakó Ferenc
2311
Puskás Akadémia FC–Mol Fehérvár FC 0–2
Felcsút, Pancho Aréna Kassai Viktor
1712
A Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzést későbbre halasztották
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 2 2 6–2 +4 6
2. Mezőkövesd Zsóry FC 2 2 3–1 +2 6
3. Debreceni VSC 1 1 4–1 +3 3
4. Paksi FC 2 1 1 3–2 +1 3
5. Puskás Akadémia FC 2 1 1 3–3 0 3
Diósgyőri VTK 2 1 1 3–3 0 3
7. Újpest FC 2 1 1 3–4 –1 3
8. Kisvárda 2 1 1 2–4 –2 3
9. Ferencvárosi TC 0 0–0 0 0
10. Zalaegerszegi TE FC 1 1 0–1 –1 0
11. Kaposvári Rákóczi FC 2 2 3–6 –3 0
12. Budapest Honvéd 2 2 2–5 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik