NB I: Az ilyen gólok számomra elfogadhatatlanok - Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.20. 18:57
A Ferencváros kétgólos (2–0) győzelmet aratott Kispesten a Bp. Honvéd vendégeként. A vesztes együttes szakvezetője, Marco Rossi a szögletek után kapott gólok miatt kesergett – a másodiknál büntetőt rúghatott a vendégcsapat –, a győztes oldalon Thomas Doll azt sem felejtette el kiemelni, hogy gólt sem kaptak a mérkőzésen.

„Annak ellenére, hogy a ferencvárosi játékosok technikailag képzettebbek, mint a kispestiek, számomra elfogadhatatlan, hogy az ellenfél két rögzített szituációból szerezzen gólt, az erőteljes belső védőink mellett – nyilatkozta a kispestiek trénere, Marco Rossi a találkozót közvetítő Sport Tv-nek. – A két félidő között annyi volt a különbség, hogy az első félidőben letámadott minket a Ferencváros, a másodikban pedig arra várt, hogy mi kezdeményezzünk. Azért biztattam, irányítottam a játékosaimat olyan vehemensen, hogy betartsák a taktikai feladatokat, de azért is, hogy folyamatosan tűzben tartsam őket. Mert mindig a klub hagyományaihoz híven kell teljesíteni, hogy még vereség után is emelt fővel hagyhassuk el a pályát.”Marco Rossi a találkozót közvetítő Sport Tv-nek. – A két félidő között annyi volt a különbség, hogy az első félidőben letámadott minket a Ferencváros, a másodikban pedig arra várt, hogy mi kezdeményezzünk. Azért biztattam, irányítottam a játékosaimat olyan vehemensen, hogy betartsák a taktikai feladatokat, de azért is, hogy folyamatosan tűzben tartsam őket. Mert mindig a klub hagyományaihoz híven kell teljesíteni, hogy még vereség után is emelt fővel hagyhassuk el a pályát.”

„Az első félidőben mutatott játékunkkal elégedett vagyok, jó volt a labdabirtoklási mutatónk, kellően türelmesen játszott a csapat, jó ütemben szereztük a gólokat – értékelt a ferencvárosiakat irányító Thomas Doll. – Nemcsak a két belső védőnkkel vagyok elégedett, akik a góljainknál fontos szerepet játszottak, hanem a komplett védősorunkkal is. Nagyon nehéz egy olyan magas, jó felépítésű támadó ellen védekezni, mint Bonazzoli, mert a Honvéd hosszú labdákkal próbálkozott, de a két belső védő nemcsak hátul, elöl is megállta a helyét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik