NB I: amikor a Vidi botlik, Lazovics nem lő gólt vagy nem is játszik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.30. 15:30
A labdarúgó NB I 28. fordulójában ismét úgy hullajtott el pontokat a bajnoki címért küzdő Videoton FC, hogy kulcsembere, az ebben az idényben 23 bajnokin 14 gólt szerző Danko Lazovics nem talált be a kapuba – mivel nem is játszott. A csatár, illetve gólja, góljai hiányában nem először botlott a Videoton...

A Videotonban Danko Lazovics eltiltás miatt nem léphetett pályára a Paksi FC ellen. Ez volt az ötödik meccs a szezonban, amelyet kihagyott a szerb támadó, és az ötből csak egyet tudott megnyerni a Vidi, még a 11. fordulóban, a DVTK ellen. A Honvéddal (1–1), a Balmazújvárossal (1–1) és az Újpesttel (2–2) is ikszelt Lazovics hiányában, s most először kapott ki. Hasonló a helyzet, mint az előző idényben, akkor három meccsen öt pontot szerzett Lazovics hiányában a Vidi, most öt bajnokin hatot.

 

(Képek forrása:m4sport.hu)
(Képek forrása:m4sport.hu)

Amúgy azt is elmondhatjuk, hogy amikor a Videoton nem nyer, akkor általában Lazovics nem is szerez gólt. A Videoton 11 bajnoki meccsen nem tudott győzni ebben a szezonban, a szerb légiós a 11 meccsen csak két gólt lőtt – egyet a Fradinak (1–3 fehérvári szempontból), egyet a Balmazújvárosnak –, ezekből négy találkozón ugyebár nem lépett pályára. Sőt, a Videoton a négy veresége közül csak a Fraditól kapott ki úgy, hogy Lazovics betalált, a másik három vesztes meccsen nem volt eredményes a támadó.

Fordítva azért nem igaz a megállapítás, vagyis a Videoton nem csak akkor tud győzni, amikor Lazovics gólt szerez. A szezonbeli 17 fehérvári sikerből nyolc olyan meccsen született, amelyen a csatár nem talált be.

Lazovics a 27. fordulóban, a DVSC elleni mérkőzés (1–0) 88. percében gyűjtötte be idénybeli 10. sárga lapját, így a Paks elleni bajnokit kellett kihagynia eltiltás miatt – azaz szombaton, a Ferencváros elleni „aranyrangadón” pályára léphet.

NB I, 2017–2018, 28. FORDULÓ
ÁPRILIS 28., SZOMBATHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Paksi FC–Videoton FC 1–0
Paks, Városi Stadion Solymosi Péter
1994
Debreceni VSC–Vasas FC 2–3
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Kassai Viktor
3214
Mezőkövesd–Budapest Honvéd 1–2
Mezőkövesd, Városi Stadion Bognár Tamás
1756
Újpest FC–Diósgyőri VTK 1–0 Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Iványi Zoltán
2836
Puskás Akadémia–Balmazújváros 3–1 Felcsút, Pancho Aréna
Berke Balázs
783
Ferencváros–Haladás 2–1
Budapest, Groupama Aréna
Szőts Gergely
7872
TABELLA •TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik