A Fradi a hajrában engedte ki a győzelmet a Paks otthonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.03. 17:52
null
Sokáig vezetett a Fradi a Paks ellen, végül be kellett érni egy ponttal (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó Ligakupa 1. fordulójában a Ferencváros idegenben 1–1-es döntetlent játszott a Pakssal. A találkozó első gólját a vendégek szerezték meg a csereként beálló Zsivoczky Péter jóvoltából, a hazaiak válasza egészen a 85. percig váratott, amikor is Haraszti Zsolt volt eredményes szabadrúgásból.

Egyik csapat sem a legerősebb összeállításában lépett pályára, sok fiatal kapott lehetőséget mind a két oldalon (például az 1997-es születésű Popov Patrik is bekerült a Fradi kezdőjébe). Még egy érdekesség: a hazaiak kapuját Máté Csaba fia, Máté Roland védte.

Ez történt szerdán a Ligakupában
Felállt a kétgólos hátrányból, de kikapott az MTK – BŐVEBBEN ITT»
10 légióssal kezdett, orosz góllal nyert az Újpest – BŐVEBBEN ITT»

Az első tíz percben csendesen csordogált a játék (Eppel Mártonnak volt azért egy nagy lehetősége a gólszerzésre), közben pedig szinte folyamatosan esett az eső, ami nem tett jót az amúgy is felázott talajnak, egy esetben például hatalmas gyeptéglát forgattak ki a játékosok, amikor összecsúsztak. A 14. percben kényszerűségből cserélt a Fradi, Kárász Krisztián helyére Zsivocky Péter állt be, aki egy perccel később első labdaérintéséből nagy gólt vágott a bal felső sarokba 16 méterről. 0–1

A találat után sem jött előrébb a Paks, a Ferencvárosnak pedig természetesen megfelelt az eredmény, így időnként állóháború alakult ki a pályán, nem is változott az eredmény a szünetig.

A fordulás után a tolnaiak teljesen sokkal támadóbb szellemben kezdtek el játszani, az 50. percben Kesztyűs Barna szöglete után Hahn János csúsztatása volt nagyon veszélyes, de végül nem tudtak a vendéglátók gólt szerezni. Ez a lendület nagyjából tíz percig tartott ki, utána a Fradi akarata kezdett el érvényesülni újfent. A mérkőzés ezen periódusában rengeteg hiba jellemezte a csapatokat, felépített támadást nem nagyon láthattunk.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem is fog több gól esni, amikor a 85. percben jött Haraszti Zsolt (aki az átigazolási időszak végén tért vissza Paksra a Heffler-üzlet keretében), és 17 méterről kilőtte a kapu bal oldalát szabadrúgásból. Az mondjuk más kérdés, hogy a labda valószínűleg nem jutott volna el a kapuig, ha a sorfal szélén álldogáló Havas Attila nem húzza le a fejét...1–1

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Forrás:MLSZ Tv

MESTERMÉRLEG
„A fiatal játékosok a mély talaj ellenére jó játékot mutattak. Szívvel-lélekkel harcoltak, ma megvolt bennünk az, ami vasárnap hiányzott" – utalt vissza a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll a Paks elleni Ligakupa-meccs után az MTK elleni bajnoki vereségre.

A szakember az 1–1-es tolnai döntetlen után a Sport Tv-nek a kérdésére válaszolva méltatta 18 éves középpályását, Zsivoczky Pétert – elmondta, szükség van a fiatalok pimaszságára, váratlan húzásaira.

„A második félidőben a két csapat semlegesítette egymást, reális eredmény született" – tette hozzá Doll.

„Brusztos jó meccs volt. Mindkét csapat végighajtotta a találkozót és ez a meccs is megmutatta, a jövő a fiataloké" – értékelt Csertői Aurél. A paksiak szakvezetője a csapathoz a napokban visszatérő Haraszti Zsolt góljáról csak annyit mondott, „ezért igazoltuk".

LIGAKUPA, F-CSOPORT
1. FORDULÓ
MVM-PAKS–FERENCVÁROS 1–1 (0–1)
Paks, Városi Sporttelep. V: Oláh Gábor
MVM-Paks: Máté R. – Kulcsár D., Bagó P., Fiola, Vági (Steinbach, 76.) – Kesztyűs, Szekszárdi (Bor, 76.) – Haraszti, Hahn, Kiss T. (Nagy R., 65.) – Eppel (Simon A., 65.). Vezetőedző: Csertői Aurél
A kispadon: Csernyánszki (kapus), Gévay, Nagy R., Bor, Steinbach, Tamási Zs., Simon A.
Ferencváros: Tarczy – Kárász (Zsivoczky, 14.), Batik, Nalepa, Bosnjak (Korozmán, a szünetben) – Csukics (Dilaver, 71.), Nagy Á. – Csilus, Nagy D., Oláh A. (Havas, a szünetben) – Popov. Vezetőedző: Thomas Doll
A kispadon: Prokop (kapus), Havas, Korozmán, Busai, Zsivoczky, Mateos, Dilaver
G: Haraszti (85.), ill. Zsivoczky (15.)

PERCRŐL PERCRE

92. perc: véget ért a mérkőzés!

92. perc: Haraszti lőtt 15 méterről a kapu fölé, ez lehetett volna a slusszpoén!

92. perc: Zsivoczky lőtt jobbal a kapu fölé 19 méterről.

90. perc: két perc lesz a hosszabbítás.

85. perc: GÓL! Haraszti végzett el szabadrúgást 17 méterről, a labda a kapu bal oldalában kötött ki, Havas egészen egyszerűen elhúzta a fejét a labda elől, így talált az utat a kapuba. 1–1

82. perc: Popov lőtt 15-ről kapura, Máté Roland szép vetődéssel kapta ki a labdát a bal alsó sarok elől.

Most már úgy esik az eső, mintha dézsából öntenék.

81. perc: Nagy Dominik bal oldali beadását követően Csilus lőtt egy cselt követően az égbe 14 méterről.

79. perc: Haraszti adott be balról, lövés nem lett belőle.

78. perc: indítás után Fiola hibázott hatalmasat a saját tizenhatosa előtt, de Popov nem tudott kapura fordulni.

76. perc: Vági és Szekszárdi le Steinbach Máté és Bor Dávid be.

71. perc: Csukics le, Emir Dilaver be.

70. perc: Haraszti szabadrúgásánál kellett résen lennie Tarczynak.

67. perc: Nagy Richárd esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

65. perc: Kiss helyett Nagy Richárd, Eppel helyett pedig Simon András fog játszani a hátralévő időben.

63. perc: Nalepa unta meg a többiek tétlenségét, lövésével Csukics próbálkozását idézte fel a nézőkben.

A mérkőzés színvonalára nagyon sok pozitív jelzőt nem aggathatunk, konkrétan egyik csapat sem tudott végigvinni egy tisztességes támadást az elmúlt percekben, rengeteg hibával játszanak a játékosok.

55. perc: Csukics vezette a labdát, senki nem támadta meg, ennek örömére távolról kapura lőtt volna, de azt nem sikerült eltalálnia, a stadionból viszont sikerült kivágnia a labdát.

50. perc: Kesztyűs jobb oldali szöglete után Hahn csúsztatta meg veszélyesen a labdát, de végül ezt a helyzetet is megúszta a Fradi.

Ezen a találkozón kívül további két Ligakupa-meccset játszottak ma: a Dunaújváros az MTK-t, az Újpest a Vasast győzte le.

Kettőt is cserélt a Ferencváros a szünetben: Oláh helyére Havas Attila, míg Bosnjak helyére Korozmán Kevin állt be.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

45+1. perc: egy teljesen veszélytelen Fradi-szöglettel ért véget az első félidő.

42. perc: Predrag Bosnjak lőtt bal külsővel kapura jó 30 méterről, a labda a kapu fölé ment, Bosnjakot pedig megkérdezték a csapattársai arról, hogy miért nem passzolt inkább.

37. perc: Eppel ugrott ki középen jó ütemben, de pocsék labdát kapott.

35. perc: Oláh Attila próbálkozott meg átlövéssel, de a labda elhalt a blokkban, jelentős embertömegen kellett volna áttörnie, hogy elérjen a kapuig.

34. perc: Vági csúszott rá Csukics bokájára, kapott is érte egy sárga lapot.

32. perc: Nalepa szerelte Hahnt egy mintaszerű becsúszással a vendégek tizenhatosán belül.

31. perc: Nagy Dominik vette célba a kaput távolról, életerős szabadrúgása a jobb alsó mellé ment, Máté Roland mindenesetre rajta volt a labdán.

28. perc: Haraszti lőtte be élesen a labdát balról, szögletből, a rövidnél megcsúsztatták azt, majd legalább négy láb mellett is elsuhant a labda, megúszta a Fradi ezt a szituációt.

26. perc: Kesztyűs lőtt gyengén a bal alsó sarok mellé. Közben rákezdett az eső, az amúgy is rossz állapotban lévő pálya ennek biztosan nem örült.

24. perc: Nagy Dominik szabadrúgása után Batik Bence fejelt a bal alsó sarok mellé, de mindegy is volt, mert a játékvezető les miatt félbeszakította az akciót.

22. perc: KAPUFA! Haraszti jobb oldali szögletét követően Eppel fejelt négy méterről kapura, a labda aztán a keresztlécről pattant az alapvonalon túlra, Tarczynak esélye sem lett volna a hárításra.

20. perc: Fiola indította remekül Harasztit a jobb oldalon, aki az alapvonalról próbált centerezni, de labdája nem jutott el Hahnig.

15. perc: GÓL! Nagy Dominik passza után a most beállt Zsivoczky lőtt 16 méterről hatalmas gólt a bal felső sarokba ballal. 0–1

14. perc: Kárász megsérült, a helyére Zsivoczky Péter állt be.

13. perc: nagyon szép kontra után Haraszti Zsolt 16 méterről, de Tarczy Pál a helyén volt, és hárított.

A Fradihoz kapcsolódó két hír: holnap lezárulhat Lamah ügye, illetve eldőlt, hogy a B-közép az újpest elleni derbit is bojkottálni fogja.

10. perc: Vladan Csukics rúgott oda nagyon keményen Kesztyűs Barnának, amiért megkapta a mérkőzés első sárga lapját.

9. perc: Kárász Krisztián és Fiola Attila csúszott össze, ennek eredményeként jókora darab földdarabot forgattak ki a vizes pályán.

Az elmúlt percekben a hazaiak hátul passzolgattak, nem nagyon akartak támadást kezdeményezni, a ferencvárosiak pedig nem támadtak le.

5. perc: gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kiss Tamás lőtt jobbal a jobb alsó sarok mellé 27 méterről.

4. perc: Nagy Dominik bal oldali szöglete után Michal Nalepa ért bele fejjel a labdába, de nem volt esélye arra, hogy azt a kapu felé irányítsa.

3. perc: HELYZET! Eppel Márton kapott remek labdát a jobb oldalról, csupán annyi lett volna a feladata, hogy négy méterről belsővel eltalálja a kaput, de ez nem jött össze neki.

2. perc: Hahn János tört előre a bal oldalon, de szépen tisztáztak a védők.

A Fradi tiszta fehérben, a Paks tiszta zöldben lépett pályára.

1. perc: a Ferencváros kezdte a mérkőzést!

Thomas Doll a fiatalaknak, és azoknak a labdarúgóknak szavazott bizalmat, akik a bajnokságban kevesebb szóhoz jutottak eddig. Az 1997-es születésű Popov Patrik is bekerült a német vezetőedző kezdőjébe.

A hazaiaknál a kezdőbe került Vági András, aki az átigazolási időszak utolsó pillanataiban csatlakozott új csapatához. Szintén ott van a kezdőben Haraszti Zsolt is, aki a Videotontól érkezett a Heffler-üzlet keretében.

A két együttes négy évvel ezelőtt összefutott már ebben a sorozatban a középdöntő B-csoportjában. Az első meccsükön 1–1-es döntetlen született, a másodikon a Paks nyert 2–1-re az Üllői úton, amivel megnyerték a csoportot a tolnaiak, nem mellesleg pedig be is jutottak ezzel a döntőbe.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Paks–Ferencváros labdarúgó-mérkőzés a Ligakupa 1. fordulójából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik