Ligakupa: 10 légióssal kezdett, orosz góllal nyert az Újpest

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.03. 18:59
null
Az utolsó pillanatban döntött az Újpest (Fotó: Korponai Tamás)
A labdarúgó Ligakupa első fordulójának szerdai játéknapján a labdarúgó NB I-ben szereplő, 10 légióssal kezdő Újpest hazai pályán 2–1-re legyőzte a másodosztályú Vasast az E-csoportban.

A sok új játékost kipróbáló lila-fehérek bátran kezdték a meccset, lőttek is egy kapufát az újpestiek, majd az első játékrész hajrájában be is találtak: Nego kiugratása után Aristote Mboma elhúzta a labdát a kimozduló Hermány mellett, majd higgadtan az üres kapuba passzolt.

Ez történt szerdán a Ligakupában
Felállt a kétgólos hátrányból, de kikapott az MTK – BŐVEBBEN ITT»
A Fradi a hajrában engedte ki a győzelmet a Paks otthonában – BŐVEBBEN ITT»

A fordulás után is az újpestiek domináltak, Berecz és Mboma is megduplázhatta volna csapata előnyét, a végén azonban mégis a Vasas örülhetett: a 89. percben a csereként beállt Takács Krisztofer egyenlített.

Nem sokáig tartott azonban a piros-kékek öröme, az utolsó pillanatban jött a nyáron szerződtetett, most bemutatkozó kijevi születésű U21-es orosz válogatott hátvéd, Szandro Cvejba, és közelről a kapuba bombázott, így beállítva a 2–1-es végeredményt.

Érdekesség, hogy a találkozón csereként pályára lépett a lila-fehérek U21-es csapatának játékosa, az 1995-ös születésű Marques-Airosa Patrik is.

Az Újpest a következő fordulóban az Ajkával játszik, a lila-fehérek máig utolsó bajnokcsapatának tagja, Szanyó Károly pedig a Videoton ellen készítheti fel együttesét.

LIGAKUPA, E-CSOPORT
1. FORDULÓ

ÚJPEST–VASAS 2–1
Szusza Ferenc Stadion, 800 néző. V: Karakó F.
ÚJPEST
: Banai – Nego, Cvejba, Heris, Rojo (Forró) – Sankovic – Sztaniszavljevics, Bardhi (Nagy J.) – Dani Ponce (Marques-Airosa), Mboma (Suljic), Ahmeti (Holdampf). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
VASAS
: Hermány – Polényi, Grúz (Nagy T.), Tamás L., Hajdú N. – Rodenbücher – Vida (Görgényi), Berecz – Ádám (Menyhárt), Ferenczi I., (Takács K.), Remili (Nagy D.). Vezetőedző: Szanyó Károly
G: Mboma, Cvejba, ill. Takács K.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik