MTK: visszavonult a 29-szeres válogatott Pintér Ádám

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 09:43
null
Pintér Ádámra új szerepkör vár (Fotó: MTK Budapest)
Visszavonult Pintér Ádám, 29-szeres magyar válogatott labdarúgó, aki az NB I-ben szereplő MTK-nál fejezte be profi karrierjét. A 32 éves korábbi középpályás Giovanni Costantino vezetőedző stábjában kap szerepet a fővárosi együttesnél – derült ki az MTK Budapest hivatalos közleményéből.

Az MTK hivatalos közleményben árulta el, hogy a 32 éves Pintér Ádámra új szerepkör vár a klubnál, ugyanis ő lesz a májusban kinevezett Giovanni Costantino egyik asszisztens edzője. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 29-szeres válogatott játékos aktív karrierje véget ért.

A balassagyarmati futballista az MTK-ban nevelkedett, a fővárosi klubnál lett profi labdarúgó. A kék-fehérek felnőttcsapatában 2006 és 2010 között szerepelt, 2008-ban tagja volt az NB I-ben aranyérmes csapatnak. 2010-ben légiósnak állt, s a spanyol Real Zaragozában, az orosz Tom Tomszkban, illetve a görög Levadiakoszban futballozott, mielőtt 2015-ben a Ferencvároshoz igazolt. A zöld-fehérekkel szintén bajnoki címet nyert, majd 2017 januárjában a német másodosztályú Greuther Fürth játékosa lett. Ezt követően 2018 nyarán szerződött ismét az MTK-hoz, s itt fejezte be profi karrierjét.

Pintér Ádám beszélt az új szerepköréről:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik