MTK: kész az új Hidegkuti-stadion tartószerkezete

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.31. 13:33
Bokrétaünnepséget tartottak kedden az MTK Új Hidegkuti Nándor Stadionjában abból az alkalomból, hogy elkészült a létesítmény tartószerkezete, és már csak 113 nap van hátra a megnyitóig.

Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója ünnepi beszédében kiemelte, hogy elérkeztek az építkezés második mérföldkövéhez, s a feladatot határidőre sikerült teljesíteniük. Hozzátette: a több mint 11 ezer négyzetméteren zajló építkezésen, közel 18 alvállalkozó bevonásával, átlagosan több mint 250 ember dolgozik. A következő hónapokban a létesítmény belsőépítészeti munkáit végzik el, elkészülnek és helyükre kerülnek a gépészeti és az elektronikus berendezések, valamint a tetőszerkezet.

Az MTK két évvel ezelőtt játszotta utolsó bajnoki mérkőzését a Kaposvár ellen a régi Hidegkuti Nándor Stadionban, és 113 nap múlva, szeptember 21-én tartják az avatót, amikor a portugál Sporting CP lesz a kék-fehérek ellenfele.

Az Új Hidegkuti Stadion építése egy 6.5 milliárdos beruházás, ami jelentős mértékben állami forrásból valósul meg. A klubvezetők célja, hogy sportlétesítmény éppen annyi bevételt termeljen, amennyi a fenntartási költsége, így önfenntartó lesz.

Az ünnepség zárásaként egy kék-fehér labdát mintázó bokrétát helyeztek el a stadion tetőszerkezetének legmagasabb pontján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik