„Most az a fontos, hogy bajnok legyen a Honvéd”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.14. 12:30
null
Lanzafaméék ismét győztek, továbbra is élen a Honvéd (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 31. fordulóját követően, Marco Rossi, a listavezető Honvéd vezetőedzője nem volt hajlandó foglalkozni a jövőjét érintő kérdéssel, egészen más jár a fejében... A Haladással ikszelő Vasas mestere, Michael Oenning viszont elárulta, hogy mi volt a meccs előtti tervük: az, hogy megelőzik ebben a fordulóban Fradit (nem sikerült). Mestermérlegek!

ÚJPEST–VIDEOTON 0–3

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Az első tíz perc rendben volt, jól kezdtünk – már amennyiben tíz perc után beszélhetek egyáltalán jó kezdésről. Aztán gyorsan kaptunk két gólt, ezeket nagyon könnyen adtuk oda az ellenfélnek. A kiállítás után gyakorlatilag vége is volt a meccsnek. Véleményem szerint a második félidőben már mind a két csapat a hármas sípszót várta. Gratulálok a fehérváriaknak, ők ma élesebben játszottak.

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Ez nagyon jó eredmény! Tudtuk a meccsünk előtt a Honvéd mérkőzésének állását, tudtunk, hogy mindenképpen nyernünk kell – és nyertünk is. Jól futballoztunk. Két fontos gólt szereztünk a mérkőzés elején, Stopira remekül fejelt a kapuba, és Nego is szépen oldotta meg a találata előtti szituációt. A kiállítás után az Újpest nagyon nehéz helyzetbe került. Nem mondom, hogy ott eldőlt a három pont sorsa, de onnan hatalmas feladat lett volna visszajönni. Nagyon örülök az eredménynek, nagyon elégedett vagyok a csapat hozzáállásával. Jó formában vagyunk, nagyon várjuk a hátralévő két meccset, amelyen tovább harcolunk a bajnoki címért!

Forrás: vidi.hu

HALADÁS–VASAS 2–2

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Nagyon erős csapat ellen futballoztunk, jó tempójú, izgalmas mérkőzést játszottunk. A csapatmunka diadala, hogy döntetlen lett a meccs, úgyhogy az akarattal, a hozzáállással elégedett lehetek. Sokszor voltam már játékosként is, edzőként is szeretett korábbi klubom ellenfele, úgyhogy el is múlhatna a különös érzés, ám nincs így. De sokkal fontosabb az érzelmeimnél az, hogy nagy erőket mozgósítva, jó csapatmunkával, a fiatalokra építve eredményesen futballoztunk. Büszke vagyok, hogy vannak olyan fiataljaink, akiket bevethetünk, és akik helyt is állnak a mérkőzéseken.

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Rendkívül csalódott vagyok, mert szerettük volna megnyerni a mérkőzést, azt terveztük, hogy megelőzzük a Ferencvárost. Kettő-egyre vezettünk, és megvolt a lehetőségünk, hogy ne változzon az eredmény, ám az egyre akaratosabban futballozó Haladás keresztülhúzta a számításunkat. Remélem, nem kerülünk behozhatatlan hátrányba, és utolérhetjük, megelőzhetjük a Ferencvárost.

DVTK–MEZŐKÖVESD 2–2

BÓDOG TAMÁS, a DVTK vezetőedzője: – Az első félidő értékelhetetlen volt, a második már sokkal jobban tetszett. A kiesés szempontjából sorsdöntő mérkőzést nem lehet ilyen „nyálasan” elkezdeni. Nem volt bennünk agresszió, a csapatrészek túlságosan messze voltak egymástól, szét voltunk szakadva, szóval nagyon sok mindent tisztába kellett tenni az öltözőben. Kevés volt a mozgás, képtelenek voltunk azt játszani, amit elterveztünk. Ha úgy kezdtük volna az első félidőt is, mint a másodikat, nem lett volna ilyen katasztrofális az eleje, de a második félidővel már elégedett lehetek. Nem az lepett meg, hogy a Mezőkövesd milyen jól kezdett, hanem az, hogy mi mennyire rosszul. Az elején nem úgy mentünk bele a párharcokba, hogy azok vérre mennek, és ennek meg is volt az eredménye. Nem ajándékozhatunk senkinek egy félidőt, de örülhetünk annak, hogy kétgólos hátrányból vissza tudtunk jönni, így a látottak alapján a döntetlen reálisnak mondható.

RADVÁNYI MIKÓS, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy megbeszéltük, volt sebesség és agresszivitás a játékunkban. A szünetben arról beszéltünk, hogy legalább negyedórán át legyünk aktívak, ne csak a védekezésre összpontosítsunk, de azonnal kaptunk egy buta gólt, és ettől idegesek lettünk. A kispestiek ellen is jól kezdtünk és most is. Erre lehet építeni, ebből lehet erőt meríteni. Ha ilyen akarattal játszunk a folytatásban, elérhetjük céljainkat. Elemeztük a Diósgyőrt, tudtuk, hogy viszonylag egyszerű futballt játszik, de nagyon agresszív, viszont az volt a célunk, hogy a megszerzett labdákkal az üres területre beinduló gyors embereinket indítsuk. Ez nagyszerűen működött az első félidőben, a másodikban már nem, mert akkor hiányzott a sebesség és az agresszivitás a játékunkból. A meccs előtt talán elfogadtam volna a döntetlent, a szünetben biztosan nem, ám a DVTK egyenlítése után már nem voltunk könnyű helyzetben, mégis meg tudtuk tartani a döntetlent.

PAKS–GYIRMÓT 3–0

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Az első játékrészben jól futballoztunk, irányítottuk a játékot, és szép gólokat szereztünk. A fordulást követően tudat alatt talán visszavettek a játékosok, pedig ami engem illet, nem bántam volna, ha újabb gólokat szerzünk. Győzni mindig jó, fontos a megbecsültség. Persze, olyan mérkőzés nincs, amelynek végén az edző maradéktalanul elégedett. Három-nulla után szerezhettünk volna újabb gólokat, mégis azt mondom, ez nem az a meccs, amely után az elégedetlenségemnek kellene hangot adnom.

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: – Az első helyzet előttünk adódott, sokat jelentett volna, ha megszerezzük a vezetést. Sajnos később csapatként nem működtünk jól, és erre csak részben magyarázat a helyzetünk. Pakson nem az a Gyirmót volt a pályán, amely a tavasszal végig versenyképes volt. Tisztában voltunk ellenfelünk erősségével, de amikor a koncentráció nem megfelelő, nincs mit tenni. A Paks jó csapat, ezt a tavasszal többször is bizonyította, ezúttal egyértelműen fölénk nőtt. Játszunk még a Vasassal és a Haladással, azaz két roppant nehéz mérkőzés vár ránk. Nem is kérdés, a játékosokat érte csalódás a bajnokság során, de ettől még többet kell mutatni, mint most. Hogy ezt a pluszt miként hozzuk elő, az már érdekes kérdés…

BP. HONVÉD–MTK 2–1

MARCO ROSSI, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Nem ez volt életünk meccse, de ez most nem számít. Kispesti szívvel mindegyik játékosunk az utolsó erejével is képes harcolni és győzni.
A meccs azt adta, amit vártunk: az MTK védekezett, kontrázott, szabad- és szögletrúgásokkal próbálkozott, de mi szinte végig uraltuk a játékot, megérdemelten győztünk. Most az a fontos, hogy bajnok legyen a Honvéd. A nyomás nem rajtunk van, hanem a Videotonon. Ami az én jövőmet illeti, amikor eljön az ideje, akkor leülünk George F. Hemingway elnökkel, és beszélgetünk arról, hogyan tovább.

TAMÁSI ZSOLT, az MTK vezetőedzője: – A bajnoki hajrában vagyunk, minden pont fontos. De… Most a vereség ellenére is gratulálok játékosaimnak, odatették magukat, és egyenrangú partnerei voltak a listavezetőnek. A kispestieknél volt többet a labda, de azt mondom, egy-egy után inkább az volt a játékban, hogy mi szerzünk újabb gólt és nem kapunk. Ilyen a futball. Nincs mit számolgatunk, a sorsunk a mi kezünkben van, a hátralévő mindkét meccset meg kell nyernünk.

FTC–DVSC 0–0


NB I, 2016–2017, 31. FORDULÓ
MÁJUS 13., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Ferencváros–Debreceni VSC 0–0
Budapest, Groupama ArénaPintér Csaba
Paks–Gyirmót FC Győr 3–0
Paks, Városi StadionBognár Tamás
Diósgyőri VTK–Mezőkövesd 2–2
Debrecen, Nagyerdei StadionIványi Zoltán
Bp. Honvéd–MTK Budapest 2–1
Budapest, Bozsik József StadionSolymosi Péter
Haladás–Vasas FC 2–2
Sopron, Városi StadionVad II István
Újpest–Videoton FC 0–3
Budapest, Szusza Ferenc StadionKarakó Ferenc
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA

A HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEK

32. FORDULÓ (május 20.)
18.00: Újpest–Haladás
18.00: DVSC–Budapest Honvéd
18.00: MTK–DVTK
18.00: Mezőkövesd–Paks
18.00: Gyirmót FC Győr–Vasas
20.30: Videoton FC–Ferencváros

33. FORDULÓ (május 27.)
19.00: Ferencváros–Újpest
19.00: Vasas–Mezőkövesd
19.00: Paks–MTK
19.00: DVTK–DVSC
19.00: Budapest Honvéd–Videoton FC
19.00: Haladás–Gyirmót
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik