Fehérvár: Edzőként itt volt a legjobb dolgozni – Carrillo

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2019.11.28. 10:28
null
Joan Carrillo szerint van miben fejlődni csapatként és egyénileg is (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár csütörtökön sajtótájékoztató keretében hivatalosan is bemutatta új vezetőedzőjét, a Marko Nikolicsot váltó Joan Carrillót.

Nagyon boldog vagyok! – kezdte magyarul a sajtótájékoztatót Joan Carrillo, majd a miértekre már angolul adott választ. – Több országban is dolgoztam az elmúlt években, de edzőként itt volt a legjobb dolgozni, és a családom is itt érezte magát a legjobban. Nagy örömmel tértem vissza a kispadra. Erős csapatot vettem át, jó játékosok alkotják a keretet, de van miben fejlődni csapatként és egyénileg is. Azért vagyok itt, hogy ebben segítsek, és tudom, hogy nagy dolgokat tudunk majd együtt elérni. Olyan csapatot akarok építeni, amelyre a szurkolók is büszkék lehetnek, és sosem adja fel a győzelem lehetőségét, alakuljon bárhogyan az eredmény. Huszonnégy órában a Fehérvárért fogok dolgozni, érzem, hogy bíznak bennem az emberek, mindenki a klubnál, ideértve Kovács Zoltánt és a Garancsi István klubtulajdonost is. Fontos, hogy ilyen körülmények között tudtam átvenni a munkát.”

„HA KÉT VEZETŐ NEM ÉRT EGYET...” – CARRILLO A MÚLTRÓL
Joan Carrillo a molfehervarfc.hu-nak adott interjúban első fehérvári korszakáról is beszélt, elmondta, azért kellett távoznia 2015-ben, mert egyeztek az elképzelései az akkori igazgatóéval (az edző nem nevezte meg, de Burcsa Győző volt akkor a klubigazgató).

„Mindenki tudja, én is rengetegszer elmondtam, imádtam itt dolgozni
– fogalmazott Carrillo – Az eredmények is jöttek. De ha két vezető, ebben az esetben a klubigazgató és a vezetőedző nem értenek egyet, nem tudnak egy irányba húzni, akkor ott valakinek mennie kell, hiszen egy ilyen állapot a legnagyobb kárt a klubban teszi. Az pedig a legtávolabb állt már akkor is tőlem, hogy ennek a klubnak ártsak. Ezért is vagyok végtelenül boldog, hogy egy olyan emberrel dolgozhatok most, mint Kovács Zoltán, akiről tudom, hogy ugyanazt szeretné, amit én. Egy sikeres csapatot és egy sikeres klubot. Tudom, hogy támogat, hogy mellettem áll, és ez nagyon fontos. És ami még ugyanennyire fontos: Garancsi István, a klub tulajdonosa is ugyanezt akarja, azzal pedig, hogy támogatta, hogy visszajöjjek, megmutatta, hogy bízik bennem. Azért dolgozom, hogy ezt a bizalmat nagyon sokáig élvezhessem. Lett volna lehetőségem elmenni más klubokhoz Európában, voltak, akikkel tárgyaltunk is, de én itt akartam dolgozni. És amikor kiderült, hogy erre van esély, onnantól semelyik másik klub ajánlata nem érdekelt. Boldog vagyok, hogy újra itt lehetek.”

Elmondta, nagyon sok minden változott a klub körül, mióta itt dolgozott. Kiemelte az új stadiont, a hihetetlen edzéskörülményeket, a pálya kifogástalan állapotát, s több profi stábtag dolgozik a csapat körül, mint korábban. Az eddigi edzéseken azt tapasztalta, hogy a keretet nemcsak jó, de ambiciózus játékosok alkotják.

Az NSO Tv kérdésére elárulta, hogy mennyit gondolkodott, mielőtt elfogadta a Mol Fehérvár ajánlatát.

Nem volt időm gondolkodni. Vasárnap kaptam a telefont, hétfőn már itt voltam. Könnyű döntés volt számomra. Nem volt csapatom, és bár voltak ajánlataim, egyiket sem éreztem megfelelőnek. Utólag szerencsés döntés volt, hogy azokat nem fogadtam el, mert így egyik napról a másikra tudtam jönni. Nincs bennem, kétség, hogy ez jó döntés. Itt kell lennem, itt van dolgom, örülök, hogy itt vagyok.”

Arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban is követte a magyar bajnokságot, és úgy látja, hogy jobb lett a bajnokság, mint volt négy éve. A szerződéskötéskor támadófutballt ígért, ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az első edzés óta ezt sulykolja a játékosokba, hogy ezzel a mentalitással eddzenek, illetve lépjenek pályára. Úgy látja, hogy az edzéseken ezzel nincs is semmi gond.

A szombati, Diósgyőr elleni mérkőzésen győzelmet vár, ismeri az ellenfelet, hiszen több mérkőzését is megnézte már. Úgy gondolja, sokat léptek előre játékban, veszélyes csapatról van szó, fel fogja készíteni a nehéz mérkőzésre a csapatot.

Kovács Zoltán sportigazgatóra már akkor jó benyomásokat tett Joan Carrillo, amikor korábban a Fehérvárnál dolgozott pályaedzőként, majd vezetőedzőként. Tetszett neki – akkor még ellenfélként –, ahogy építette a csapatán belül a közösséget, s a támadófutball is imponáló volt, amit játszott az együttese. Mint ismert, a spanyol edző a 2014-15-ös idényben bajnoki címig vezette a fehérváriakat.

Nem titok, hogy korábban tervben volt a szerepvállalása a csapatunknál – mondta Kovács. – Az utóbbi hét fordulóban nem szereztünk annyi pontot, és még nagyobb baj, hogy nem játszottunk úgy, ahogy a bajnokságot kezdtük. Úgy éreztük, eljött a pillanat a váltásra. Az első számú jelölt nálunk pedig mindig is Joan Carrillo volt. Marko Nikolicsnak a korábbi sikerek miatt voltak ajánlatai, ezért eleve volt B- és C-tervünk is, hiszen ha felmondott volna, akkor arra is kellett volna reagálnom.”

Szóba került Nikolics Nemanja esetleges szerződtetése is, ezzel kapcsolatban Kovács Zoltán megerősítette, hogy valóban leültek tárgyalni, és konkrét ajánlatot is kapott a játékos. A többit azonban majd meglátják. Joan Carrillo ehhez annyit tett hozzá, hogy el fogja mondani erről a véleményét a sportigazgatónak, de a döntésbe nem akar beleszólni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik