HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.31 16:52 Frissítve: 2018.05.31 17:33

MLSZ: az FTC 4 milliót, a PMFC másfél milliót fizethet

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) május 31-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

HIRDETÉS

 

NB I

 
Az orvosok küzdenek a megsérült kisfiú ujjáért

- A FEB az FTC–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása), szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 4 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A súlyos büntetés döntő mértékben annak tudható be, hogy a pirotechnikai eszközök füsthatása miatt a játékvezetőnek 2.5–3 percre félbe kellett szakítani a meccset, továbbá a B1 szektorban használt pirotechnikai eszköz csonkolásos sérülést okozott egy 6 éves gyermeknek, akit mentő szállított el a sportlétesítmény területéről. A FEB továbbá elrendeli a Groupama Aréna (Stadion) „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak 1 (egy) soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását.

- A FEB a Diósgyőrt mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 450 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB tárgyalás megtartása után az FTC–Vasas találkozóval kapcsolatban az FTC-vel szemben kiszabott pénzbüntetést 800 000 Ft-ra mérsékelte.

- A FEB a Fehérvár–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Fehérvárt mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 800 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB a Honvédot mint visszaesőt szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB a Vasas–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a női játékvezető és az MLSZ szidalmazása) 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

 
A PMFC üzemeltetője kérelemmel fordult az MLSZ-hez
NB III: óriási balhé Pécsen

- A FEB a Pécs–Dabas mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint a rend nem megfelelő biztosításáért és szurkolóinak súlyos rendzavarásáért 1 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet jelenleg az NB III férfi felnőtt nagypályás bajnokságban szereplő felnőttcsapata 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzésének nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartását.

NINCS ALAPJA A PÉCSI KÉRVÉNYNEK
A múlt hétvégén lejátszott PMFC–FC Dabas összecsapás minden más híresztelésekkel ellentétben gól nélküli döntetlennel ért véget – olvasható az MLSZ közleményében. A hazai klub vezetése az NB III-as bajnoki mérkőzést követően közleményt adott ki, amelyben – a szervezői hiányosságok elismerése mellett – a végeredmény módosítását kérte az MLSZ-től, hivatkozva arra, hogy megítélése szerint a mérkőzés vége előtt a játékvezető tévesen ítélt meg egy leshelyzetet.

A PMFC közleményéből is egyértelműen kiderül, hogy az esetleges, valójában a felvételek alapján nem igazolható játékvezetői tévedés nem lehet alapja óvásnak.

A végeredmény módosításának vagy az újrajátszásnak semmiféle alapja nincsen, a hazai és a nemzetközi gyakorlat is határozottan tiltja a pályán kialakult végeredmény módosítását. Ennek megfelelően a pécsi klub erre vonatkozó felülvizsgálati kérelmét az MLSZ versenybizottsága érdemben nem tárgyalta, és az eredeti végeredményt érvényben hagyta.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.24 23:46:31

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Honvéd nála az egyik legértékesebb márka.

2018.09.23 12:41:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hrabina Alex „kivédte a Vidi támadóinak a szemét”, ám a fehérváriak így is két góllal jobbnak bizonyultak.

2018.09.22 14:07:52

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (közvetítés)

A Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában kétgólos sikert aratott a Rebrov-csapat.

2018.09.22 08:55:20

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Utoljára gyúlnak ki a fények a stadionban, amely Puskás Ferenc és Bozsik József otthona volt.

2018.09.21 23:32:59

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Egy korszak zárul le a Honvéd történelmében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS