MK: Rebrov szerint elég idejük lesz fordítani a Vidi ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.03. 10:09
null
Stopira (jobbra) szerint érzelemdús mérkőzés várható a Mol Vidi és az FTC között (Fotó: Dömötör Csaba)
Szerda este Székesfehérváron a Mol Vidi a Ferencvárost fogadja a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján. A budapesti első mérkőzésen a zöld-fehérek 2–1-re kikaptak, ennek ellenére Szerhij Rebrov vezetőedző nem aggódik. A Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland azt mondta, úgy kell tekinteni, mintha 0–0 lenne a párharc állása, csapattársa, Stopira érzelemdús mérkőzésre számít.

 

Az egyiknek búcsúznia kell. A Mol Vidi és a Ferencváros egyaránt a Magyar Kupa egyik legnagyobb esélyesének számított, ám a negyeddöntő sorsolása után kiderült, csak az egyik együttes léphet tovább. Mivel a párharc első felvonásán 2–1-re a fehérváriak nyertek, az elődöntőre Marko Nikolics együttese pályázik nagyobb eséllyel.

„A Ferencváros ellen mindig óriási meccseket játszunk – mondta Stopira, a Mol Vidi bal oldali hátvédje a klub honlapjának. – Megesett, hogy mi jöttünk ki jobban ebből a párharcból, olykor viszont nagy pofont kaptunk, így az idegenbeli győzelmünk után sem dőlhetünk hátra. A zöld-fehérek biztosan nem törődnek bele a kiesésbe, szerintem az első perctől nekünk esnek. Nem játszhatnak kivárásra, mert a továbbjutáshoz legalább két gólt kell szerezniük. Egyik sem könnyű feladat, és az idő nem nekik dolgozik. Ami minket illet: nem ülünk rá az eredményre, veszélyes lenne a gól nélküli döntetlent őrizni. A szurkolók izgalmas, érzelemdús rangadót láthatnak szerda este.”

A visszavágót egygólos hátrányban kezdő Ferencvárosnak nincs sok lehetősége, az első perctől támadnia kell, ám a helyzetét nehezíti, hogy a mostani idényben még egyszer sem győzte le szerdai ellenfelét.

„A Ferencvárosnak hagyományosan a támadójátéka a legnagyobb erőssége, ennek szellemében kell kifutnunk a pályára – mondta a Nemzeti Sportnak Sigér Dávid, a zöld-fehérek 28 esztendős középpályása. – Ezzel szemben a Vidit talán épp a védekezése emeli az átlag fölé, de meg kell oldanunk a feladatot. Az biztos, hogy nincs mire várni és óvatoskodni, neki kell menni az ellenfélnek, és minél több ziccert kialakítani. A helyzetkihasználáson múlhat a továbbjutás, mert a fehérváriak ellen vélhetően nehezebben kerülünk a kapu elé, így fontos lenne, hogy minél hatékonyabban célozzunk. Emellett a védekezésre is figyelni kell, mert a Vidi remekül kontrázik, ráadásul a szögletek és a szabadrúgások után is veszélyes – ezt a párharc első meccsén is megtapasztaltuk.”

Bár az idő a Ferencvárost szorítja, Sigér Dávid szerint éppen a türelem lehet a továbbjutás kulcsa: „Az első meccsen talán abban hibáztunk, hogy nem járattuk kellően türelmesen a labdát, kapkodtunk. Ha az ellenfél visszaáll és zártan védekezik, csak az vezethet eredményre, ha türelmesen járatjuk a labdát, és megvárjuk a megfelelő pillanatot, amikor megtaláljuk a rést. A Bajnokok Ligája mostani idénye bebizonyította, hogy nincsen lefutott párharc, és bár eszem ágában sincs a Juventushoz vagy a Manchester Unitedhez hasonlítani magunkat, a két csapat bravúros fordítása is bizonyítja, hogy a futballban bármi lehetséges.”

„Ugyanúgy készülünk a visszavágóra, mint bármely más mérkőzésre – mondta Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője a fradi.hu-nak. Nagy előny, hogy néhány hete játszottunk a Vidi ellen, így ki tudtuk elemezni ellenfelünket. Elég időnk lesz, hogy fordítsunk, természetesen győzni utazunk Fehérvárra. Az első perctől magabiztosan és céltudatosan kell játszanunk, nem szabad nyomást éreznünk magunkon. Az első találkozón voltak lehetőségeink, a rögzített szituációk jelentették a gondot, remélem, ezúttal ez másképp lesz. A bajnokság mellett a Magyar Kupa is fontos, ez főleg igaz, ha a Vidi ellen lépünk pályára. A szurkolók is roppant kíváncsiak, bármi megtörténhet. Látni akarom az akaratot a játékosainkon, mert sokan bíznak a Fradiban, ennek megfelelően kell kimennünk a pályára.”

„A kupában a Ferencváros elleni első mérkőzésen sikerült jól megakadályoznunk ellenfelünk támadójátékát, de abban bízom, hogy a visszavágó a mi játékunkról szól majd
– idézi a molvidi.hu Juhász Rolandot, a székesfehérváriak csapatkapitányát, aki az Üllői úti első találkozón betalált. – Persze van egy alapjátékunk, ami az őszi idényben működött akár az Európa-ligában is, de támadásban szeretnénk előrelépni. Nem szabad beleesni abba a hibába, hogy kényelmesen várjuk a meccset, félre kell tenni az odavágó eredményét. Úgy kell kimennünk a pályára, mintha nulla nulla lett volna az eredmény. Néha lehet látni, akár a Bajnokok Ligájában is, hogy elaltatja az előny a csapatokat, ezt el kell kerülnünk. Fontos ilyenkor a mentális része a dolgoknak, de ismerve az edzői stábot és a csapatot, ezzel nem lesz gondunk.”

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ,VISSZAVÁGÓK
SZERDA
15.30:Soroksár (NB II)–Puskás Akadémia
Az első mérkőzésen:1–1
18.00:
Mol Vidi FC–Ferencváros (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen:2–1
18.00:Budapest Honvéd–Budaörs (NB II)
Az első mérkőzésen:2–1
A mérkőzések után az elődöntő sorsolása (Tv: M4 Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik