Előnyben: a Mol Vidi FC idegenben verte a Ferencvárost!

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 17:50
Az NB I-ben listavezető Ferencváros kikapott odahaza a Mol Vidi FC-től a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
Parázs meccset vívott a kupában is az FTC és a Mol Vidi (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Parázs meccset vívott a kupában is az FTC és a Mol Vidi (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Mol Vidi FC 1–2 (Gorriarán 27., ill. Juhász R. 6., Vinícius 58.)
Budapest,
Groupama Aréna, 7567 néző.V:Solymosi Péter

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A kezdés előtti percekben a zöld-fehér egyesület méltóképp emlékezett meg a március elején elhunyt FTC-kötődésű Koós János táncdalénekesről, a lelátókról zúgott a vastaps, aztán hét perc sem telt el a mérkőzésből, és máris a vendégszurkolók tapsolhattak örömükben, Juhász Roland fejese után a bajnoki címvédőnél volt az előny.

A sérülés miatt hiányzó Sigér Dávidot nélkülöző Fradi az egyaránt a kispadra nevezett Böde Dániel, Davide Lanzafame, valamint Varga Roland nélkül igyekezett egyenlíteni, s ez végül az első félóra végén sikerült. Néhány perccel korábban Ivan Petrjak lába már lövésre lendült ziccerben, amikor Stopira az utolsó pillanatban mentett előle, ám Fernando Gorriarán pontos fejese után már semmi sem mentette meg a fehérváriakat az egyenlítéstől.

A két szakvezető nem véletlenül csóválta a fejét: Szerhij Rebrov együttese szabadrúgás után kapott gólt, míg Marko Nikolics labdarúgói a mezőny egyik legalacsonyabbját hagyták teljesen üresen fejelni a kapujuk előtt. Nagyjából tíz percnek kellett eltelnie, hogy keményebbre váltson a meccs: miután Elek Ákos csúnyán elkaszálta a középpályán meginduló uruguayi középpályást, húsz mezőnyjátékos zsúfolódott és feszült egymásnak össze a kezdőkörben, s később sem maradtak el a kisebb-nagyobb tüskék.

A futballisták a le nem fújt szabálytalanságokat, s az elmaradt lapokat kérték számon a rendkívül nehéz feladatot kapó Solymosi Péteren, aki az első félidő végén a Vidi másodedzőjét, a reklamáló Szalai Tamást a lelátóra küldte. Nem sok hiányzott, hogy a magyar szinten jó iramot, kiegyenlített küzdelmet és kevés helyzetet hozó első játékrész utolsó percében ismét a játék kerüljön középpontba, ám az agilisen játszó Marcel Heister beadását követően Mikalaj Szihnyevics hatalmas helyzetben a bal sarok mellé fejelt. A fordulás után szintén néhány centiméter hiányzott a zöld-fehér gólhoz: bár az egyenlítő találat szerzője gyönyörűen küldte a labdát a jobb sarokba, a passz pillanatában lesen helyezkedett.

Így viszont ismét a vendégek kerültek előnybe, akik második ígéretes helyzetükből a második góljukat szerezték: Vinícius az őt őrző Leandro karjaiban fejelt a léc alá. Szabadrúgás után ezúttal szögletből kapott gólt a Fradi, amely nem sokkal korábban a combját fájlaló, majd némi ápolás után cserét kérő Lasa Dvalit is elvesztette.A hátrányba kerülő Fradi Böde Dániel, valamint Tokmac Chol Nguen becserélésével igyekezett felpezsdíteni a második játékrészben haloványabb támadójátékát, ám a kellő pontosság hiányzott.

Sőt, a könnyelmű labdavesztések után többször a vendégek indulhattak létszámfölényben a középpályáról, ám egyik akciót sem sikerült góllal befejezni. Hátul viszont stabilan álltak a lábukon, a hazaiak túl lassan szövögették az akcióikat ahhoz, hogy a védelem mögé kerüljenek, a magas belső hátvédek pedig valamennyi fejpárbajt megnyertek.Az utolsó tíz percben a Fradi meddő mezőnyfölénybe került, váratlan megoldásra azonban továbbra sem futotta az erejéből. Többnyire a létszámfölényben lévő Vidi-játékosok közé felívelt labdák után próbált helyzetbe kerülni, ám eredménytelenül.

Az ekkor már kizárólag az előny megtartására törekedő fehérváriak szorult helyzetben mindig kisegítették egymást, rutinosan tördelték a játékot, és „ölték” a másodperceket.A Mol Vidi végül elérte a célját, remek helyzetkihasználásának és rutinos játékának köszönhetően előnyből várhatja az április 3-i visszavágót.

Dibusz: Voltak belemenések, amik megint súrolták, átlépték a keménység határát

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KORÁBBAN

DVSC–Mezőkövesd1–0
Budaörs (NB II)–Budapest Honvéd 1–2
Puskás Akadémia–Soroksár (NB II) 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik