MK: Furcsa volt, hogy a védő hívta ki Dibuszt. Ez sosem jó... – Kovácsik Ádám

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.04. 10:06
A Mol Vidi az idegenbeli siker után otthon is legyőzte a Ferencvárost, így 4–1-es összesítéssel jutott be a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe. A második mérkőzésen Dibusz Dénest a 7. percben kiállították, miután lefejelte Marko Scsepovicsot. A Vidi kapusa, Kovácsik Ádám mondta el az NSO Tv-nek, hogy a másik kapuból hogyan látta az esetet, mellette Kovács István beszélt a találkozóról. 

A csereként pályára lépő Kovács István így értékelt a 2–0-ra végződő találkozó után.

„Az ellenfélnél egy meg nem értésből Dibusz Dénesnek ki kellett állnia, ez döntően befolyásolta a meccs képét és a további kimenetelét. Egyébként minket zavart meg jobban az emberelőny, nem találtuk a ritmust, nem találtuk azokat a passzsávokat, amelyeket meg kellett volna passzolnunk, hogy mögéjük tudjunk kerülni. A félidőben rendeztük a sorokat, a vezetőedző elmondta, hogyan kellene futballoznunk emberelőnyben. Ennek megfelelően a második játékrészben mi kontrolláltuk a találkozót, nagyon komoly lehetőségeink voltak. Tény, hogy a Fradi játékában benne volt egy-két kontraakció, amelyből eredményes tudott volna lenni, de ma jól zárt a védelmünk. Nekem fel sem tűnt, hogy a végén kettős emberhátrányba kerültek, miután elfogytak a cseréik. Utána azért már kaotikus volt a játék.

Kovácsik Ádám egyetértett csapattársával, hogy őket zavarta meg jobban, hogy már a mérkőzés elején létszámfölénybe kerültek.

„A kiállítás után elkezdtünk lassan játszani, ennek én hátul nem is nagyon örültem. Próbáltam kiabálni a többiekkel, ám nem nagyon hatott. Az egész mérkőzés langyosan csordogált, a szurkolóknak valószínűleg nem ez volt életük meccse. A kapusoknak azt tanítják, ha elindítasz egy mozdulatot, akkor azt végig is kell vinni. Még nem láttam visszalassítva, mi történt Dibusz Dénes és Marko Scsepovics ütközésekor, csak szemből, ezért különösebben nem akarom ezt a szituációt értékelni. Mindenesetre furcsa volt, hogy a védő hívta ki Dénest, ez sosem jó, mert a kapusnak kell irányítani. De ezt majd ők kielemzik, jobban fogják tudni, mint én.”

Videónkból kiderül, miért akart a Vidi már a negyeddöntőben találkozni a Fradival, s a sorsolás előtt melyik csapattal játszott volna szívesen az elődöntőben. Mint ismert, a fehérváriak végül a DVSC-t kapták ellenfélül a négy között.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ,VISSZAVÁGÓ

MOL VIDI FC–FERENCVÁROS 2–0 (0–0)
Székesfehérvár,
Mol Aréna Sóstó,6202néző.Vezette:Kassai Viktor (Ring György, Vígh-Tarsonyi Gergő)
MOL VIDI:Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai, Elek Á. (Kovács I., 37.), Nikolov – A. Hadzic, Huszti (Milanov, 73.) – M. Scsepovics (A. Hodzic, 28.).Vezetőedző:Marko Nikolics
FERENCVÁROS:Dibusz – Petrjak, Frimpong, Dvali, Heister – Haratin, Leandro (Holczer, 9.) – Varga R. (Isael, 72.), Gorriarán (Szihnyevics, 55.), Nguen – Lanzafame.Vezetőedző:Szerhij Rebrov
Gólszerző:Nikolov (58.), Milanov (82.)
Kiállítva:Dibusz ( 7.)
Továbbjutott:aMol Vidi FC,két győzelemmel, 4–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

Budapest Honvéd–Budaörs (NB II)4–2(N'Gog 3., 43., 50., Holender 28., ill. Sajbán Miklós 66., Fejős 88.)
Továbbjutott:
aBp. Honvéd,két győzelemmel, 6–3-as összesítéssel

Soroksár SC (NB II)–Puskás Akadémia FC 1–1 – 11-esekkel 5–4(Lőrinczy 82., ill. Arabuli 27.)
Továbbjutott:aSoroksár,2–2-es összesítéssel, tizenegyesekkel.

Mezőkövesd–Debreceni VSC 1–2(Drazsics 45., ill. Takács T. 61., Csősz 87.)
Továbbjutott:aDebreceni VSC,két győzelemmel, 3–1-es összesítéssel

ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
ÁPRILIS 16. ÉS 17.
Budapest Honvéd–Soroksár (NB II)
Mol Vidi FC–Debreceni VSC

VI
SSZAVÁGÓK
ÁPRILIS 23. ÉS 24.
Soroksár (NB II)–Budapest Honvéd
Debreceni VSC–Mol Vidi FC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik