Az FTC simán nyert a két kapusát is elveszítő Csákvár ellen

Vágólapra másolva!
2015.10.28. 17:45
null
A Fradi megnyugtató előnyt szerzett (Fotó: Hegedüs Gábor)
A Magyar Kupa címvédője, a Ferencváros könnyedén, 4–1-re legyőzte a Csákvárt a nyolcaddöntőben.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FTC–CSÁKVÁR 4
1 (2–0)
Üllői út, V: Molnár
FTC: Jova – Nagy Á., Nalepa, Leandro, Ramírez – Nagy D. (Csukics, a szünetben) Pintér Á., Lamah (Popov, 64.) – Varga R. (Csilus Á., 69.), Busai, Sesták. Vezetőedző: Thomas Doll
CSÁKVÁR: Gróf – Hajdú S., Szalai T., Dulló, Baranyai – Bakos, Molnár Cs. – Mihály (Kovács A., 15., Makrai, 65.), Nyilasi, Kocsis G. (Wild, a szünetben) – Molnár T. Vezetőedző: Toldi Gábor
G:
Leandro (25.), Sesták (32.), Busai (48.), Varga (51.), ill. Molnár Cs. (93.)
K: Csilus (92.), Gróf (13.)

A Fradi keretéből kimaradt Dibusz Dénes, Gera Zoltán és Böde Dániel, a kezdőcsapatban azonban így is négy, a válogatott bő keretébe behívott játékos szerepelt: Pintér Ádám, Nagy Ádám, Varga Roland és Leandro.A csákváriak honlapja igencsak kishitűen (vagy reálisan?) látta csapata esélyeit a meccs előtt: „Itt minden bizonnyal véget ér számunkra a sorozat” – írták.

Elnézést kért a kiállított kapus
„Ezúton szeretnék bocsánatot kérni családomtól, barátaimtól, minden egyes szurkolótól, de elsősorban csapattársaimtól és edzőimtől a piros lapomért – írta Gróf Dávid a Facebook-oldalára. – Büszke vagyok a srácokra azért, ahogy kiállításom után küzdöttek! Kovács Attilának mielőbbi felépülést szeretnék kívánni!”

A megilletődöttség talán Gróf Dávidban, a vendégek kapusában is ott volt, akit a 13. percben kiállítottak. A korábban Skóciában, Angliában és Németországban is légióskodó labdarúgó a tizenhatoson kívül fogta meg a labdát, miután Pintér Ádám kiváló indítása után Varga Roland elől mentett kézzel. Mondhatnánk, hogy a B-közép előtt védő kapust megzavarta a szurkolói nyomás, de az a szektor nem volt kinyitva a találkozóra…

Toldi Gábornak így mezőnyjátékost kellett lecserélnie, Kovács Attila állt be, Mihály Dávidnak pedig csak negyed óra jutott az Üllői úti stadionban – nem volt boldog... Az emberhátrány ellenére az első ziccer a vendégek előtt adódott, Molnár Tibor kapott kiváló labdát, Nagy Ádám és Michal Nalepa szorításában ellőtte a labdát Jova mellett, nem volt azonban szerencséje, a kapufát találta el.

A kihagyott ziccer megbosszulta magát, Nagy Dominik esett nagyot a tizenhatos előterében, a szabadrúgásból pedig a csapatkapitányi karszalagot viselő Leandro volt eredményes (1–0).

A 32. percben Varga került ziccerbe, már csak a kapus volt vele szemben, ám lövése sem elég erős, sem elég pontos nem volt, Kovács védett, a kipattanót azonban Stanislav Sesták a jobb felső sarokba fejelte (2–0).

A második félidőt álomszerűen kezdte a Fradi. A 48. percben Sesták kapott kiváló labdát, de a teljes csákvári védelem megállt, mivel azt hitték, lesen van a támadó. Nem volt, ám hét méterről nem lőtt, hanem önzetlenül Busai elé passzolt, aki nem hibázott (3–0). Három perccel később növelte előnyét az FTC. Varga távoli lövésére mozdulni sem tudott a vendégek kapusa, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (4–0).

Kovács Attila fejéből folyt a vér (Fotó: Facebook)
Kovács Attila fejéből folyt a vér (Fotó: Facebook)

Az 59. percben Busai ütközött össze Kovács Attilával, a játék megállt. Amikor már hordágyat kértek a pályára, lehetett érezni, nagyobb a baj. A kapus nem tudta folytatni, így újabb cserekapus híján a Puskás Akadémiától kölcsönvett jobbszélső, Makrai Gábor húzott kesztyűt.

A Fradi ahelyett, hogy ebben a helyzetben növelte volna a nyomást, visszavett, szinte semmilyen veszélyt nem jelentett a kapus nélküli Csákvárra. Különösen Popov Patrik okozott csalódást, a csereként beállt fiatal támadó most bizonyíthatta volna, több játéklehetőséget érdemel, ám ezt nem tette meg.

Ugyanezeket a sorokat leírhatnánk Csilus Ádám esetében is, aki ráadásul a mérkőzés végén összeszedett egy piros lapot, miután lekönyökölte Hajdú Sándort. A megítélt tizenegyesből Molnár Csaba szépített (4–1).

A Ferencváros azonban ettől függetlenül jól játszott, időnként közönséget szórakoztatóan, győzelmével pedig formalitássá tette a visszavágót.

PERCRŐL PERCRE

95. perc: véget ért a mérkőzés!
93. perc: GÓL!!! Molnár Csaba
értékesítette a tizenegyest, szépített a Csákvár (4–1)!
92. perc: PIROS LAP, TIZENEGYES! Csilust könyöklésért kiállította a játékvezető!
91. perc: Molnár Tibor szólózott, négy védő közül az egyik csak szerelte.
90. perc: Molnár Csaba kapott sárgát, miután szabálytalankodott Csilussal szemben. Öt perc hosszabbítás lesz.
89. perc:
Popov sokadik rossz passza. A fiatal támadó nem bizonyította, hogy helye lenne a Fradi első csapatában.
87. perc: hosszú, eseménytelen percek után végre egy helyzet, Sesták lövését blokkolták. A szöglet után Makrai kétszer is védett.

Thomas Doll is egyre idegesebb. Hiába, van, hogy a 4–0 sem elég.

80. perc: Makrai megunta a kapuskodást, kicsit kijött színezni a játékot.

Egyre több a rossz megoldás, így hiába vezet csapatuk 4–0-ra, a Fradi-szurkolók nem elégedettek a látottakkal, ébresztőt fújnak.

77. perc: Popov választott rossz megoldást, passza nem talált társat a tizenhatos előterében.

Hiába áll mezőnyjátékos a vendégek kapujában, a hazaiak eddig csak egyszer tették próbára.

72. perc: egy perccel később azonban harcos volt, elvitte a labdát Dulló Martin mellett, aki felrúgta őt. A védő örülhet, hogy megúszta sárga lappal.
71. perc: Csilus első megmozdulása, egy beadás volt, de pocsékra sikeredett.
69. perc: Varga Roland helyett Csilus Ádám a pályán.

A Puskás Akadémiától kölcsönvett Makrai Gábor eredetileg jobbszélső, most új poszttal kénytelen ismerkedni.

65. perc: mezőnyjátékos a kapuban! Kovács Attilát Makrai Gábor váltotta, ő a harmadik kapus, aki ma a csákváriak kapuját védi.

Nem tudja folytatni a kapus.

64. perc: továbbra sincs játék, de közben Lamah-t Popov Patrik váltja.
60. perc: Kovács a saját lábán hagyta el a pályát, de le kellett kísérni. Kérdéses, tudja-e folytatni. Ha nem, egy mezőnyjátékosnak kell beállnia a kapuba.

Ajjajj, hordágy a pályán!

59. perc: Ramírez kapott vastapsot, miután elért egy elérhetetlennek tűnő labdát, majd Busai ütközött Kováccsal, a kapust ápolni kell.
56. perc: Csukics kiváló, jobb oldali lapos beadását Busai Kovácsba lőtte.
54. perc: Molnár Tibor gyönyörű csellel fordult le Nalepáról, Leandro azonban szerelte.
51. perc: GÓL!!! Varga Roland távoli lövésére mozdulni sem tudott a vendégek kapusa, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (40).
48. perc: GÓL!!! Busai Attila góljával már három a Fradi előnye! Sesták kapott kiváló labdát, de a teljes csákvári védelem megállt, mivel azt hitték, lesen van a támadó. Nem volt, ám hét méterről nem lőtt, hanem önzetlenül Busai elé passzolt, aki nem hibázott (3–0).

Csukics lett a jobbhátvéd, Nagy Ádám így ismét eredeti posztján futballozhat, Leandro és Pintér pedig helyet cserélt egymással.

46. perc: elkezdődött a második félidő!

A szünetben mindkét csapat cserélt, Vladan Csukics váltotta Nagy Dominiket, míg a vendégeknél Wild Tamás érkezett Kocsis Gábor helyére.

45+2. perc: véget ért az első félidő!
45. perc: Nagy Ádám beadása után Sesták vette be a csákvári kaput, ám les miatt nem adta meg a játékvezető a gólt. Két perc hosszabbítás lesz!
44. perc: Leandro állított meg szabálytalanul egy ígéretesen induló kontrát, sárga lap.
43. perc: Molnár Csaba szólózott, Leandro a hatosnál szabadított fel.
40. perc: Kocsis Gábor buktatta Nagy Dominiket, sárga lap.
39.perc: Ramírez volt teljesen üresen a tizenhatos bal oldalánál, beadása azonban nem talált társat.
39. perc: Nagy Dominik szép cselek után fölé lőtt.
38. perc: Kovács-bravúrok! Előbb Lamah távoli, majd Leandro közeli kísérletét hatástalanította a csereként beállt kapus.
34. perc: Lamah ezúttal egyedül oldotta meg, 20 méterről lőtt, kevéssel mellé.
32. perc: GÓL!!! Sesták góljával kettővel megy a Fradi! Varga került ziccerbe, már csak a kapus volt vele szemben, lövése azonban sem elég erős, sem elég pontos nem volt, Kovács védett, a kipattanót azonban Sesták a jobb felső sarokba fejelte (20).
31. perc: Lamah adott gyönyörű labdát Nagy Dominiknek, aki szépen vette át a labdát, majd betört a tizenhatoson belülre, Dulló Martin azonban kihasználta testi fölényét és felszabadított.

A csákváriak csinálják a hangulatot, dobot is hoztak magukkal.

29. perc: Pintér szórt el a labdát, Bakos egy labdaátvétel után lőtt, mellé ment a labda.
28. perc: Varga adott kiváló passzt Busainak, a támadó azonban körülményes volt, odalett a helyzet.

Megbosszulta magát a kihagyott helyzet. A Csákvár elpuskázta, a Fradi belőtte a sajátját.

25. perc: GÓL!! Leandro találatával vezet a Fradi! Nagy Dominik homorított nagyot a tizenhatos előterében, a szabadrúgást pedig a csapatkapitányi karszalagot viselő védő a bal felsőbe tekerte (10).
22. perc: Leandro beadása után Busai állt lesen.
20.perc: HOPPÁ!! Majdnem vezet a Csákvár! Molnár Tibor kapott kiváló labdát, Nagy Ádám és Nalepa szorításában ellőtte a labdát Jova mellett, nem volt azonban szerencséje, a kapufát találta el.
18. perc: Varga beadása elmegy Sesták előtt.
16. perc: Kovácsnak rögtön bravúrral kell bemutatkoznia, Varga szabadrúgását ütötte ki.
15. perc: nyilván jön a csere, Kovács Attila védi innentől a vendégek kapuját, Mihály Dávidnak így csak negyed óra jutott a Fradi-stadionban. Nem boldog…
13. perc: PIROS LAP!! Gróf Dávid mehet zuhanyozni!! Pintér parádés indítására Varga beindult, ám Gróf remekül lépett ki a kapujából. A kapus azonban nagyot hibázott, a labdát a tizenhatoson kívül fogta meg, a játékvezető pedig kiállította! Emberhátrányban a Csákvár!

11. perc: Leandro indítását könnyedén elfejelte Szalai.

Csaknem 10 perc eltelt a találkozóból, ziccer még nem volt.

8. perc: Ramírez Kocsis Gáborral küzdött, Nagy Dominik nem jött segíteni neki, Doll szólt rá, hogy menjen oda, igaz, a német megdícsérte játékosát, amikor megtette, amit kért.

A hazaiak legismertebb játékosa a kapus, Gróf Dávid, aki Skóciában, Angliában és Németországban is légióskodott. Na, meg persze a Nyilasi név sem cseng rosszul a szakmában…

5. perc: Nagy Ádám volt harcos a jobb oldalon és szögletet harcolt ki. A sarokrúgás után szabadrúgással jöttek a csákváriak.
4. perc: ismét Ramírez és Varga játszott össze, előbbi beadása után utóbbi lőtt hat méterről fölé.
3. perc: kisszögletet végzett el a Fradi, Varga passza után Ramírez ívelt középre, Gróf azonban kiütötte a labdát.

Nagy Ádám a jobbhátvéd, a védelem amúgy a megszokott a hazaiaknál.

1. perc: Sesták ment volna el a bal oldalon, beadását azonban blokkolták, a labda pedig visszapattant rá, így kirúgás következett.

1.perc: elkezdődött a mérkőzés, a Fradi indította a találkozót!

Ez a harmadik FTC-mérkőzés, amelyet nem közvetít a televízió, a kupában az előző körben Nagyecsedre látogatott a Fradi, azt és a Békéscsaba elleni hazai bajnokit nem lehetett látni a tévében.

Egyelőre még nem a játékosok, hanem a gyepmesterek a pályán, de néhány perc múlva kezdődik a találkozó.

Papírforma? A csákváriak honlapja igencsak kishitűen (vagy reálisan?) látja csapata esélyeit: „Itt minden bizonnyal véget ér számunkra a sorozat" – írja a honlap.

Fájó ezt látni, bár Magyar Kupa-találkozót rendeznek, a hangulat inkább egy Ligakupa-meccsre emlékeztet. Csupán két szektort, a C4-est és a C5-öst, nyitotta meg a Ferencváros a hazai szurkolók számára, ám az sem telt meg, a vendégek 60-70 szimpatizánssal jelentek meg.

Most már a meccs előtt repült az élő Fradi-sas, úgy ahogy a Haladás elleni meccs után.

A Fradi keretéből kimaradt Dibusz Dénes, Gera Zoltán és Böde Dániel, a kezdőcsapatban azonban így is négy, a válogatott bő keretébe behívott játékos szerepel: Pintér Ádám, Nagy Ádám, Varga Roland és Leandro.

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–CSÁKVÁR MAGYAR KUPA NYOLCADDÖNTŐ ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN! HAMAROSAN KEZDŐDIK A TALÁLKOZÓ!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik