MK: az MTK hosszabbításban búcsúztatta a DVTK-t Schön góljával

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 19:29
null
A fehér mezes MTK kiejtette a Magyar Kupából a DVTK-t (Fotó: Török Attila)
Az NB II-es MTK a csereként beálló 19 éves Schön Szabolcs góljával hosszabbításban 1–0-ra legyőzte a DVTK-t a labdarúgó Magyar Kupában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

 

A Magyar Kupában a 16 közé jutásért vívott MTK–DVTK összecsapás több szempontból is presztízsmérkőzésnek volt tekinthető. Először is azért, mert először tért vissza vezetőedzőként a Hidegkuti-stadionba Feczkó Tamás, akit tavasszal, szezon közben menesztettek a kék-fehérek, akik a távozásakor még nem álltak kieső helyen, viszont az idény végén kiestek az NB I-ből. Másrészt a DVTK-t fűthette a visszavágás reménye is, hiszen a fővárosiak márciusban éppen a diósgyőriek ellen győztek legutóbb az élvonalban a kiesésük előtt 2–1-re, ráadásul nyáron az MTK felkészülési meccsen is megverte a Diósgyőrt 1–0-ra.

Ennek ellenére a meccset az MTK kezdte jobban, Lencse László már a 2. percben helyzetbe került, miután szép csellel becsapta a védőjét, de közelről az oldalhálóba lőtt. A hazaiak az első húsz percben többet birtokolták a labdát, ám ez újabb helyzetet nem eredményezett.

A félidő második felében már a vendégek vették át az irányítást. A bajnokságban múlt héten csereként beálló hátvéd, a 17 éves Orosz Donát beadásából Mirko Ivanovszki lőhetett, de blokkolták, majd Orosz fejelt a kapu mellé. A szünet előtt Korbély Kristófnak, Haszaninak és Prosser Dánielnek is megvolt a lövőhelyzete, ezek azonban kimaradtak. Az első félidő krónikájához még annyi tartozik hozzá, hogy a vendégektől Márkvárt Dávidot már a 16. percben le kellett cserélni sérülés miatt, az ő helyére állt be Haszani.

A második félidőben, a meccs elejéhez hasonlóan ismét az MTK vette át az irányítást, és volt olyan szakasza a meccsnek, amikor futószalagon alakították ki a helyzeteket a hazaiak. Mezei Szabolcs távoli kísérletét nagyot vetődve védte Antal Botond, aki Deutsch Bence középre tartó kísérletét is hatástalanította, majd Lencse lőtt 15 méterről fordulásból, nagy helyzetben fölé. A hajrában még egy büntetőgyanús esetet is számon kérhettek a hazaiak Barna Gábor játékvezetőn, amikor Polgár Kristóf ütközött Katona Mátéval. Gól azonban nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadást is az MTK kezdte jobban, köszönhetően a 2. félidőben, csereként beálló játékosoknak. Kanta József szabadrúgásból találta el a kapufát, majd Schön Szabolcs pöccintette el a labdát a tizenhatos előtt egy védő mellett, és 14 méterről a kapuba lőtt a 99. percben. A DVTK-nak erre nem volt válasza, az NB II-es MTK kiütötte a kupából az első osztályú diósgyőrieket. Ezúttal is az U21-es válogatott Schön döntött, aki múlt szombaton az NB II-ben a Szolnok ellen is győztes gólt szerzett (1–0).

MAGYAR KUPA
8. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 3. FORDULÓ), A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
MTK–DVTK 1–0 (0–0,0–0,1–0)– hosszabbítás után
Hidegkuti Nándor Stadion, 1882 néző. Vezette: Barna Gábor (Becséri Gergely, Kovács II Gábor)
MTK:Varga B. – Fülöp N., Varju, Nagy Zs., Deutsch – Kata, Mezei (Cseke B., 102.), Palincsár (Kanta J., 78.) – Katona M., Lencse (Simon A., 112.), Szatmári I. (Schön, 62.).Vezetőedző:Michael Boris
DVTK:Antal – Orosz D., Polgár, Tamás K., Vági (Orosz M., 106.), – Iszlai, Márkvárt (Haszani, 16.) – Korbély (Bacsa, 63.), Szabó B., Prosser (Zsolnai, 81.) – Ivanovszki.Vezetőedző:Feczkó Tamás
Gólszerző:Schön (99.)

A TOVÁBBI PROGRAM
DECEMBER 3., KEDD
Szeged-Csanád-GA (NB II)–Mol Fehérvár FC 0–1
DECEMBER 4., SZERDA
12.00:Monor (NB III)–Budapest Honvéd
12.00:
Ózdi Kohász (NB III)–Kaposvári Rákóczi
12.00:Pécsi MFC (NB III)–Kisvárda
12.00:Vác FC (NB II)–Újpest FC
12.00:Dorogi FC (NB II)–Debreceni VSC
12.00:Szarvasi FC 1905 (Békés megyei I.)–ZTE FC
12.00:Dabas-Gyón FC (NB III)–Puskás Akadémia
12.00:Mosonmagyaróvári TE (NB III)–Paksi FC
12.00:Lipót Pékség SE (NB III)–Gyirmót FC Győr (NB II)
12.00:III. Kerületi TVE (NB III)–Vasas FC (NB II)
18.00:ETO FC Győr (NB II)–Mezőkövesd
18.00:
Dunaújváros (NB III)–BFC Siófok (NB II)
18.00:Szombathelyi Haladás (NB II)–Budafoki MTE (NB II)
20.00:Békéscsaba (NB II)–Ferencváros(Tv:M4 Sport)
Vastag betűvel az élvonalbeli csapatokat jelöltük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik