MK: a spanyol csatár is kellett az MTK sikeréhez; kiesett a Paks

Vágólapra másolva!
2014.08.12. 18:56
null
Az MTK-játékosok két gólt és továbbjutást ünnepelhettek a Szentlőrinc otthonában (Fotó: Facebook/MTK Budapest)
A Magyar Kupa első fordulójának keddi játéknapján az MTK kétgólos győzelmet aratott a Szentlőrinc otthonában, míg a Puskás Akadémia 3–1-re nyert az Andráshida vendégeként. A fővárosiak sikeréhez góllal járult hozzá a nyáron szerződtetett spanyol Sergio, a PAFC-nál pedig duplázott Tischler Patrik. A játéknap legnagyobb meglepetését az MVM-Paks szolgáltatta, amely – bár az utolsó tíz percben emberelőnyben futballozott – alulmaradt a Felsőtárkánnyal szemben, így kiesett.

 

Az MTK-t vendégül látó Szentlőrinc a védekezésre rendezkedett be a nagy melegben, de az élvonalbeli együttes előtt így is adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, ám a végjátékban pontatlanok voltak Garami József tanítványai.

A kék-fehérek a hajrában őrölték fel elfáradó riválisukat, akik ellen a csereként beálló Sergio Fernández szerezte meg a vezetést. A nyáron szerződtetett spanyol csatár három méterről passzolt a kapuba egy jobb oldali beadás után.

A továbbjutást Kanta József biztosította be, aki a 83. percben gólra váltotta a Frank Richárd buktatásáért(?) megítélt tizenegyest.

„Mivel alacsonyabb osztályú csapat vagyunk, azt vártuk, hogy az MTK játékosai letámadnak bennünket. Erre készültünk, ezt gyakoroltuk. Abban is biztos voltam, hogy ha az első negyedórában nem lőnek gólt, akkor átadják a területet, hiszen erről szól a játékuk, ritmusváltásokból építkeznek, és ezt remekül csinálják. A legnagyobb problémánk a kánikula volt, és az, hogy mindhárom cserém kényszerű volt. A különbség reális, de benne volt a mérkőzésben, hogy szorosabb eredményt is elérhetünk. Gratulálok az MTK-nak, és sok sikert kívánok neki a Magyar Kupában és a bajnokságban!” – mondta a mérkőzést követően az MTK hivatalos Facebook-oldalának Nagy Tamás, a Szentlőrinc vezetőedzője.

„Mi játszottuk a játékunkat az elején, a közepén és a végén is, de az igaz, hogy a második félidőben már erőltetni kellett a támadójátékot, mert nem sikerült gólt szereznünk az elején. Öt-hat helyzetet kialakítottunk, ez megfelelő, ha ilyen jól szervezett csapat ellen játszunk. Ezen a meccsen érvényesíteni tudtuk a jobb adottságainkat és a nagyobb tudásunkat, így megérdemelten jutottunk tovább. Igaz viszont, hogy előbb el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Büszke vagyok arra, hogy az egyik tanítványom, Nagy Tamás ilyen jó kis csapatot rakott össze” – értékelt Garami József, az MTK szakmai igazgatója, aki az első gólt szerző Sergióra is kitért.

„Sergióval kapcsolatban jó hír, hogy remek megmozdulásai voltak, van benne kellő robbanékonyság, jó ütemekben indul el. Nem szeretek korán ítélni, mert érdemes több mérkőzést adni a játékosnak, és ha folyamatosan jól teljesít, akkor érdemes elkezdeni dicsérni” – tette hozzá a 75 esztendős szakember.

A Puskás Akadémia és a megyei I. osztályban érdekelt Andráshida összecsapásán nem látszódott az osztálykülönbség, csak helyzetkihasználásban – ez pedig éppen elég volt ahhoz, hogy a PAFC sikerrel abszolválja a mérkőzést.

A felcsútiak Tóth László jóvoltából kerültek előnybe, majd az első gól szerzőjének előkészítése után még a szünet előtt Tischler Patrik duplázta meg a vendégek előnyét. A második félidő közepén Czvitkovics Péter legurítása után is betalált a korábbi MTK-csatár, így Horváth Tamás szabadrúgásgólja csak a szépségtapaszra volt elegendő.

A játéknap – de lehet, hogy az egész első forduló – legnagyobb meglepetését az NB III-ban szereplő Felsőtárkány szolgáltatta, amely két vállra fektette az NB I-ben három forduló után százszázalékos teljesítménnyel éllovas MVM-Paksot.

Az élvonalbeli együttes nem a legerősebb összeállításában lépett pályára, ennek pedig megitta a levét. Az első negyedóra végén az ifjú Nagy Richárd semmiből szerzett találatának köszönhetően még kényelmes helyzetben érezhették magukat a vendégek, akik azonban ráfáztak arra, hogy hagyták kibontakozni ellenfelüket – a hazaiak kisvártatva egyenlítettek is Boros János góljával.

És ha ez nem lett volna elég, a második félidő elején Kasza Dániel is betalált, amivel már vezetett a Felsőtárkány. A folytatásban a Pakson a hármas csere, valamint az emberelőny sem segített (a vendéglátóktól Dobos Attila jutott a kiállítás sorsára bő tíz perccel a vége előtt), így 2–1-es vereségének következtében búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől.

MAGYAR KUPA, ELSŐ FORDULÓ
Szentlőrinc (III.)–MTK 0–2
(0–0)
Szentlőrinc, 400
néző. Vezette: Kiss N.
SZENTLŐRINC: Németh M. – Hajnal, Zámbó, Kalmár (Leipold, 66.), Bartal (Bodor, 62.) – Vadas, Lóth – Benke (Schneider, a szünetben), Turi, Tóth M. – Berdó. Vezetőedző: Nagy Tamás
MTK: Groppioni – Nagy T., Vukmir, Kelemen D., Hidvégi – Poór, Hajdú Á. (Sergio, 55.) – Bese (Frank, 65.), Kanta J., Horváth Zs. (Deutsch, 88.) – Hrepka. Szakmai igazgató: Garami József
Gólszerző: Sergio (0–1) a 68., Kanta J. (11-esből, 0–2) a 83. percben

Andráshida (megyei I.)–Puskás Akadémia FC 1–3 (0–2)
Andráshida. V: Barna
ANDRÁSHIDA:
Balogh P. – Varga Sz., Török T., Kalamár, Sági A. – Horváth T., Bandics, Kovács L. M. (Kovács L., 58.), Gál T. – Pesti (Horváth B., 50.), Tóth L. (Horváth D., 80.). Vezetőedző: Dobos Sándor
PAFC: Hajduch – Lorentz, Tar, Spandler (Gohér, a szünetben), Fabio – Papp M., Hudák (Sallai, 69.) – Tóth L., Czvitkovics, Harsányi (Makrai, 58.) – Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerző: Tóth L. (0–1) a 17., Tischler (0–2) a 38., Tischler (0–3) a 66., Tóth L. (1–3) a 79. percben

Felsőtárkány (III.)–MVM-Paks 2–1 (1–1)
Felsőtárkány. V:
Nagy R.
FELSŐTÁRKÁNY:
Illyés D. – Vágó, Ludánszki, Lakatos B., Kaszás – Katona A. – Boros (Fügedi, 91.), Kasza (Holecz, 66.), Barzsó, Dobos – Csóka (Montvai, 81.). Játékos-edző: Elek Norbert
PAKS: Csernyánszki – Kulcsár D., Bagó, Kovács G., Bor – Szekszárdi (Bartha L., 56.) – Nagy R. (Tamási Zs., 56.), Kesztyűs (Kecskés T., 56.), Lázok – Kiss T., Hahn J. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Nagy R. (0–1) a 17., Boros (1–1) a 26., Kasza (2–1) az 54. percben
Kiállítva: Dobos (a labdáért folyó küzdelemben lekönyökölte ellenfelét) a 79. percben​

KÉSŐBB

AUGUSZTUS 13. (szerda)

17.00: Dorogi FC (III.)–Haladás
17.00: Soroksár (II.)–Lombard Pápa
17.00: Szászvári SE (megyei I.)–PMFC
17.00: Szekszárd (III.)–DVSC-Teva
17.00: Nyíradony (megyei I.)–Kecskeméti TE
17.00: Budaörs (III.)–Újpest
17.00: Csorna (megyei I.)–Budapest Honvéd
17.00: Hévíz (megyei I.)–Ferencváros (tv: Sport Tv)
17.00: Testvériség SE (megyei I.)–Videoton
17.00: Kalocsa (megyei I.)–Nyíregyháza
19.00: Soproni VSE-GYSEV (II.)–Győri ETO
19.30: Vasas (II.)–DVTK

KORÁBBI EREDMÉNYEK
Újbuda (III. o.)–ZTE (II.) 1–2, hosszabbítás után
Orosháza (III.)–Dunaújváros (I.) 1–0
Monor (III.)–Balmazújváros (II.) 2–4, h. u.
Kozármisleny (III.)–Diósd (III.) 5–1
Ónod SE (megyei III.)–Siófok (II.) 0–6
Kunszállás (megyei I.)–Rákosmente KSK (III.) 1–8
Celldömölk (megyei I.)–Sárvár (III.) 3–0
Balatoni Vasas (megyei I.)–Fertőszentmiklós (megyei I.) 0–0, 11-esekkel 4–5
Veresegyház (III.)–Bölcske (III.) 0–7
Kisújszállás (megyei I.)–Tiszaújváros (III.) 1–3
Iváncsa (megyei I.)–Hajdúböszörmény (III.) 1–0
Majosi SE (megyei I.)–Cegléd (II.) 0–8
Ikarus (megyei I.)–Kondoros (megyei I.) 1–0
Sárisáp (megyei I.)–Jászapáti (megyei I.) 1–2
Cigánd (III.)–SZTK-Erima (II.) 2–3
Soltvadkert (megyei I.)–Ebes (megyei I.) 2–0
Pétervására (megyei I.)–BKV Előre (III.) 1–2
Sárosd (megyei II.)–Mosonmagyaróvár (III.) 3–2
Nőtincs (megyei I.)–Szakoly (megyei I.) 5–1
Hatvan (III.)–Csákvár (II.) 2–3
Jászfényszaru (megyei I.)–Bajai LSE (III.) 0–1
Csepel (III.)–Létavértes (III.) 12–0
Körmend (megyei I.)–Gyirmót (II.) 0–5
Alsózsolca (megyei III.)–Velence (megyei I.) 2–3
Dunaharaszti (III.)–Békéscsaba (II.) 1–2
Tatabánya (III.)–Szeged 2011 Grosics Akadémia (II.) 2–3, h. u.
Püspökladányi SE (megyei II.)–Győrsövényház (megyei II.) 1–2
Mórahalom (megyei I.)–Maglód (III.) 3–2
Nyírbátor (III.)–Vác (III.) 1–5
Gyulaháza (megyei II.)–Ajka (II.) 0–3
Kisvárda (III.)–Tököl (III.) 4–1
Mezőkovácsháza (megyei I.)–Mezőkövesd (II.) 0–7
Sajóbábony (megyei I.)–Nagybajom (megyei I.) 5–2
Semjénháza (megyei I.)–SZEOL SC (III.) 2–4
Nagykáta (megyei II.)–Balatonfüred (III.) 0–4
Tevel (megyei I.)–Csetény (megyei I.) 7–2
Répcelak (megyei I.)–Nagyatád (III.) 0–1
Babócsa (megyei I.)–Kazincbarcika (III.) 0–2
Gyöngyös (III.)–Putnok (III.) 2–3
Taliándörögd (megyei III.)–Veszprém (III.) 0–2
Győrszemere (megyei I.)–Kaposvár (II.) 1–2
Tata (megyei I.)–Salgótarján (III.) 3–9
Voyage SE (megyei I.)–Gyula (III.) 1–2
Taksony (megyei I.)–Szolnoki MÁV (II.) 1–3
Dabas (III.)–ESMTK (III.) 1–3
Szerencs (megyei II.)–Komló (megyei I.) 3–1
Fűzfő (megyei I.)–Vecsés (megyei I.) 0–6
Kótaj (megyei II.)–REAC (III.) 0–1
Himesháza (megyei III.)–Csács (megyei I.) 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik