nemzetisport.hu 2019.05.26 10:25

MK: a meg nem adott gólnak nagy szerepe volt a Vidi győzelmében

Hátrányból fordítva, a ráadásban lőtt góllal 2–1-re nyert a Mol Vidi a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-döntőben. A mérkőzés után a boldog győztesek közül Pátkai Máté és Kovácsik Ádám is arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy a rosszul sikerült első félidő után a meg nem adott góljuknak nagy szerepe volt abban, hogy végül ők emelhették magasba a trófeát. 

 

„Az első félidőben katasztrofálisan játszottunk, de a csapat erejét mutatja, hogy a második félidőre váltani tudtunk – mondta Kovácsik Ádám, a Mol Vidi kapusa. – A Honvéd szinte át sem jött a félpályán, jól futballoztunk, helyzeteket alakítottunk ki, idő kérdése volt, hogy mikor rúgunk gólt. Megérdemelten győztünk, és szerintem három érvényes gólt rúgtunk.”

 
Teljesen megérdemelten nyertünk – Juhász Roland
Nikolics a játékosait akarta védeni a meg nem adott gól után
Tűz, vér, gólok – a Honvéd–Vidi döntő képekben, galéria
Ezzel a góllal nyerte meg a kupát a Mol Vidi – videó
A bíró és a dühös fehérváriak – Nikolicsot a lelátóra küldték
Videó: Stopira páros lábbal mindent vitt – a labdát és Gazdag lábát is
Vidi: „A bíró mindent megtett, hogy ne nyerjünk!” – KÉP

Mint ismert, a 66. percben Stopira hiába lőtt a Honvéd kapujába, Iványi Zoltán játékvezető jelezte, nem a szabálytalanság helyéről végezték el a szabadrúgást (Ring György partjelző mintha azt mutatta volna, mozgott a labda, amikor elvégezték a szabadrúgást), mindenesetre a játékvezető gól helyett a szabadrúgás ismételt elvégzését rendelte el.  

„Elég régóta probléma Magyarországon ez a hihetetlen arrogancia a játékvezetők részéről a játékosok felé – reagált az esettel kapcsolatban Pátkai Máté, a Vidi középpályása. – Ezt nagyon sajnálom, és nem értem, hogy ennek miért nincsenek következményei. De ezzel nem tudunk mit kezdeni, nekünk a mérkőzéssel és a futballal kell foglalkoznunk, hozzáteszem, ilyenkor nem mindig könnyű. A legegyszerűbb ilyenkor azt mondani, hogy a játékosnak profinak kell maradnia, mert ez  a dolga. Ám a játékosnak is vannak érzelmei, és ezt meg kellene érteni, akár a játékvezetőnek, akár annak, aki benne van a futballban vagy egy egyszerű szurkolónak is. Ez az eset kicsit elvitte rossz irányba a meccset. De lehet, hogy ez jót is tett nekünk, hiszen még jobban felpaprikázott minket.”

Videónkban arról is beszélnek, mennyit segített nekik, hogy hosszú idő után visszatért a lelátóra a fehérvári B-közép, illetve felidézik azt a pillanatot is, amikor Anel Hadzic megszerezte a kupagyőzelmet érő találatot. 

MAGYAR KUPA  
DÖNTŐ
BUDAPEST HONVÉD–MOL VIDI FC 1
2 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 12 777 néző. Vezette: Iványi
BP. HONVÉD: 
Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Heffler T., Gazdag (Ben-Hatira, 69.), Nagy G., Uzoma – N'Gog (Danilo, 76.), Holender. Vezetőedző: Supka Attila
VIDI: 
Kovácsik – Fiola (Kovács I., a szünetben), Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai (Futács, 73.), Elek Á. (A. Hadzic, a szünetben) – Nikolov, Nego, M. Scsepovics – Huszti. Vezetőedző: Marko Nikolics

Gólszerző: Holender (14. – 11-esből), ill. M. Scsepovics (80.), A. Hadzic (91.) 

2019.06.26 17:39:59

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az edzőtáborozó magyar bajnoki címvédő nem bírt Ausztriában ezúttal a Red Bull brazíliai fiókcsapatával.

2019.06.26 17:11:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A fehérváriak a második felkészülési mérkőzésükön nyertek a Wolfsberger AC ellen.

2019.06.25 09:41:36

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

A menedzserként dolgozó Schultz Levente az angol megfigyelő munkájáról is beszélt a Nemzeti Sportnak.

2019.06.24 22:03:58

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szakmai mutatókon túl futballunk azt a tradícióhoz kötődő mentális-morális kiállását, közegét veszítette el ugyanis, ami az ő hozzáállásában fölvillan még.

2019.06.24 22:43:36

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.