nemzetisport.hu 2019.05.26 10:25

MK: a meg nem adott gólnak nagy szerepe volt a Vidi győzelmében

Hátrányból fordítva, a ráadásban lőtt góllal 2–1-re nyert a Mol Vidi a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-döntőben. A mérkőzés után a boldog győztesek közül Pátkai Máté és Kovácsik Ádám is arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy a rosszul sikerült első félidő után a meg nem adott góljuknak nagy szerepe volt abban, hogy végül ők emelhették magasba a trófeát. 

 

„Az első félidőben katasztrofálisan játszottunk, de a csapat erejét mutatja, hogy a második félidőre váltani tudtunk – mondta Kovácsik Ádám, a Mol Vidi kapusa. – A Honvéd szinte át sem jött a félpályán, jól futballoztunk, helyzeteket alakítottunk ki, idő kérdése volt, hogy mikor rúgunk gólt. Megérdemelten győztünk, és szerintem három érvényes gólt rúgtunk.”

 
Teljesen megérdemelten nyertünk – Juhász Roland
Nikolics a játékosait akarta védeni a meg nem adott gól után
Tűz, vér, gólok – a Honvéd–Vidi döntő képekben, galéria
Ezzel a góllal nyerte meg a kupát a Mol Vidi – videó
A bíró és a dühös fehérváriak – Nikolicsot a lelátóra küldték
Videó: Stopira páros lábbal mindent vitt – a labdát és Gazdag lábát is
Vidi: „A bíró mindent megtett, hogy ne nyerjünk!” – KÉP

Mint ismert, a 66. percben Stopira hiába lőtt a Honvéd kapujába, Iványi Zoltán játékvezető jelezte, nem a szabálytalanság helyéről végezték el a szabadrúgást (Ring György partjelző mintha azt mutatta volna, mozgott a labda, amikor elvégezték a szabadrúgást), mindenesetre a játékvezető gól helyett a szabadrúgás ismételt elvégzését rendelte el.  

„Elég régóta probléma Magyarországon ez a hihetetlen arrogancia a játékvezetők részéről a játékosok felé – reagált az esettel kapcsolatban Pátkai Máté, a Vidi középpályása. – Ezt nagyon sajnálom, és nem értem, hogy ennek miért nincsenek következményei. De ezzel nem tudunk mit kezdeni, nekünk a mérkőzéssel és a futballal kell foglalkoznunk, hozzáteszem, ilyenkor nem mindig könnyű. A legegyszerűbb ilyenkor azt mondani, hogy a játékosnak profinak kell maradnia, mert ez  a dolga. Ám a játékosnak is vannak érzelmei, és ezt meg kellene érteni, akár a játékvezetőnek, akár annak, aki benne van a futballban vagy egy egyszerű szurkolónak is. Ez az eset kicsit elvitte rossz irányba a meccset. De lehet, hogy ez jót is tett nekünk, hiszen még jobban felpaprikázott minket.”

Videónkban arról is beszélnek, mennyit segített nekik, hogy hosszú idő után visszatért a lelátóra a fehérvári B-közép, illetve felidézik azt a pillanatot is, amikor Anel Hadzic megszerezte a kupagyőzelmet érő találatot. 

MAGYAR KUPA  
DÖNTŐ
BUDAPEST HONVÉD–MOL VIDI FC 1
2 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 12 777 néző. Vezette: Iványi
BP. HONVÉD: 
Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Heffler T., Gazdag (Ben-Hatira, 69.), Nagy G., Uzoma – N'Gog (Danilo, 76.), Holender. Vezetőedző: Supka Attila
VIDI: 
Kovácsik – Fiola (Kovács I., a szünetben), Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai (Futács, 73.), Elek Á. (A. Hadzic, a szünetben) – Nikolov, Nego, M. Scsepovics – Huszti. Vezetőedző: Marko Nikolics

Gólszerző: Holender (14. – 11-esből), ill. M. Scsepovics (80.), A. Hadzic (91.) 

2020.05.27 22:21:47

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2020.05.27 18:07:22

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Semmit sem ér, ha nem nyered meg.

2020.05.27 19:32:44

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Újabb hétmérföldes lépést tett a Fradi a bajnoki cím felé; egyre nagyobb bajban az odahaza kikapó Újpest.

2020.05.26 14:32:29

Labdarúgó NB I P. K.

Az Újpest több mint egy év után nyerhetne újra tétmérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban.

2020.05.27 09:51:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„A Ferencváros vezetői éppen ilyen támadót kerestek, nekem pedig tényleg ez a specialitásom.”