MK: a meg nem adott gólnak nagy szerepe volt a Vidi győzelmében

Vágólapra másolva!
2019.05.26. 10:25
Hátrányból fordítva, a ráadásban lőtt góllal 2–1-re nyert a Mol Vidi a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-döntőben. A mérkőzés után a boldog győztesek közül Pátkai Máté és Kovácsik Ádám is arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy a rosszul sikerült első félidő után a meg nem adott góljuknak nagy szerepe volt abban, hogy végül ők emelhették magasba a trófeát. 

„Az első félidőben katasztrofálisan játszottunk, de a csapat erejét mutatja, hogy a második félidőre váltani tudtunk – mondta Kovácsik Ádám, a Mol Vidi kapusa. – A Honvéd szinte át sem jött a félpályán, jól futballoztunk, helyzeteket alakítottunk ki, idő kérdése volt, hogy mikor rúgunk gólt. Megérdemelten győztünk, és szerintem három érvényes gólt rúgtunk.”

Mint ismert, a 66. percben Stopira hiába lőtt a Honvéd kapujába,Iványi Zoltán játékvezető jelezte, nem a szabálytalanság helyéről végezték el a szabadrúgást(Ring György partjelző mintha azt mutatta volna, mozgott a labda, amikor elvégezték a szabadrúgást), mindenesetre a játékvezető gól helyett a szabadrúgás ismételt elvégzését rendelte el.

„Elég régóta probléma Magyarországon ez a hihetetlen arrogancia a játékvezetők részéről a játékosok felé – reagált az esettel kapcsolatban Pátkai Máté, a Vidi középpályása. – Ezt nagyon sajnálom, és nem értem, hogy ennek miért nincsenek következményei. De ezzel nem tudunk mit kezdeni, nekünk a mérkőzéssel és a futballal kell foglalkoznunk, hozzáteszem, ilyenkor nem mindig könnyű. A legegyszerűbb ilyenkor azt mondani, hogy a játékosnak profinak kell maradnia, mert ez a dolga. Ám a játékosnak is vannak érzelmei, és ezt meg kellene érteni, akár a játékvezetőnek, akár annak, aki benne van a futballban vagy egy egyszerű szurkolónak is. Ez az eset kicsit elvitte rossz irányba a meccset. De lehet, hogy ez jót is tett nekünk, hiszen még jobban felpaprikázott minket.”

Videónkban arról is beszélnek, mennyit segített nekik, hogy hosszú idő után visszatért a lelátóra a fehérvári B-közép, illetve felidézik azt a pillanatot is, amikor Anel Hadzic megszerezte a kupagyőzelmet érő találatot.

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
BUDAPEST HONVÉD–MOL VIDI FC 1
2 (1–0)
Budapest,Groupama Aréna,12 777néző.Vezette:Iványi
BP. HONVÉD:
Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Heffler T., Gazdag (Ben-Hatira, 69.), Nagy G., Uzoma – N'Gog (Danilo, 76.), Holender.Vezetőedző:Supka Attila
VIDI:
Kovácsik – Fiola (Kovács I., a szünetben), Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai (Futács, 73.), Elek Á. (A. Hadzic, a szünetben) – Nikolov, Nego, M. Scsepovics – Huszti.Vezetőedző:Marko Nikolics

Gólszerző:Holender (14. – 11-esből), ill. M. Scsepovics (80.), A. Hadzic (91.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik