nemzetisport.hu 2019.05.25 23:04

MK: Nikolics a játékosait akarta védeni a meg nem adott gól után

Ahogy arról beszámoltunk, a Mol Vidi 2–1-re legyőzte a Budapest Honvédot a Magyar Kupa döntőjében. Az összecsapás után a két vezetőedző, Marko Nikolics és Supka Attila értékelt.

Marko Nikolics a sajtótájékoztatón(Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Jár a gratuláció a csapatnak, hosszú idény végén nagyon megérdemelt kupagyőzelmet arattunk – kezdte sajtótájékoztatóját a Mol Vidi trénere, Marko Nikolics. – Úgy gondolom, sikeres évadon vagyunk túl, nagyszerű lezárással. A játékosok minden dicséretet megérdemelnek, nagyon örülök, hogy a szurkolók ilyen nagy számban elkísérték a csapatot a mérkőzésre, jobb volt azért így játszani, mint az elmúlt egy évben. A Honvédnak is gratulálok, az első félidőben jobb volt, a második játékrészben viszont egy fokozattal feljebb kapcsoltunk, és ez elégnek bizonyult a találkozó megnyeréséhez. Nagyjából hatvan mérkőzést játszottunk az idényben, most van két hét pihenő, de még ünneplünk egyet Székesfehérváron.

Marko Nikolicsot egy meg nem adott gól után elküldték a lelátóról. A szakvezető az esetről elmondta, csak a játékosait akarta megvédeni, ám azt elismerte, hogy kicsit agresszívabban viselkedett a kelleténél, de szerinte jobb, hogy így alakult, mint hogy emberhátrányban fejezték volna be a meccset.

 

„Az első félidőben azt játszottuk, amit elterveztünk. Sok labdát tudtunk az ellenfél térfelén szerezni, amiből lehetőségeket alakítottunk ki, és jobb befejezésekkel nagyobb előnyt  is kiépíthettünk volna. A második félidőben sajnos a sérülések miatt változtatni kellett a csapaton, és nem úgy sikerültek a cserék, ahogy elterveztük. A Vidi két minőségi cserét hajtott végre, a végén pedig két hibát követően meg tudta fordítani a mérkőzést. Külön kértem, hogy figyeljünk a rögzített szituációkra, ennek ellenére két pontrúgásból kaptunk gólt. Mindazonáltal szeretnék gratulálni a csapatnak az egész éves munkájához. Nagyon nehéz idény volt, decemberig nyolc kulcsemberünk ment el, akit nem tudtunk minőségben pótolni. A nemzetközi szereplést elértük, a mai győzelem hab lett volna a tortán – értékelt Supka Attila, a Honvéd vezetőedzője.

 

MAGYAR KUPA 
DÖNTŐ
BUDAPEST HONVÉD–MOL VIDI FC 1
2 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 12 777 néző. Vezette: Iványi
BP. HONVÉD:
Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Heffler T., Gazdag (Ben-Hatira, 69.), Nagy G., Uzoma – N'Gog (Danilo, 76.), Holender. Vezetőedző: Supka Attila
VIDI:
Kovácsik – Fiola (Kovács I., a szünetben), Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai (Futács, 73.), Elek Á. (A. Hadzic, a szünetben) – Nikolov, Nego, M. Scsepovics – Huszti. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző:
Holender (14. – 11-esből), ill. M. Scsepovics (80.), A. Hadzic (91.)

2020.08.04 23:04:40

Labdarúgó NB I S. T. J.

2020.08.04 16:39:56

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Barkócon rendezett felkészülési mérkőzésen egy-egy gólt fejelt a magyar bajnok és a szlovén ellenfele is.

2020.08.03 19:57:22

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A pénzen kívül más vonzerő nem nagyon van, hol van már az az idő, amikor például a szegediek egyetemi tanulmányokkal csábíthattak magukhoz játékosokat. Volt is perpatvar, de a szabályok szerint az egyetemista ott futballozhatott, ahol tanult.

2020.08.03 00:21:27

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Kifejezetten büszke vagyok arra, hogy mindmáig kizárólag magyar nemzetiségű játékosok alkotják a keretet.”