MK: a 21. percben már 2–0-ra vezetett a Sényő az MTK ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.07. 14:48
null
Nem éppen ideálisabb pályaviszonyok fogadták a csapatokat (Fotó: mtkbudapest.hu)
Az MTK idegenben 2–0-ra kikapott a megyei első osztályú Sényőtől a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, de mivel hazai pályán magabiztos, 4–0-s győzelmet aratott, bejutott a legjobb nyolc közé. A kék-fehérek a negyeddöntőben az Újpesttel találkoznak.

A megyei első osztályú Sényő és az NB II-ben listavezető MTK párharcának visszavágójára az eredeti tervek szerint múlt szerdán került volna sor, de a pálya használhatatlansága miatt erre a hétre halasztották a találkozót.

A hazaiak az első félidőben ráijesztettek az MTK-ra, hiszen Marics Gábor és Fabu Márton góljaival a 21. percben már 2–0-ra vezettek. A játékra alkalmatlan pályán – teszi hozzá a kék-fehérek hivatalos Facebook-oldala.

A szünet után a Sándor Tamás irányította Sényő nem tudott tovább faragni a hátrányán, így a tartalékos összeállításban szereplő MTK továbbjutott. Feczkó Tamás csapatára a negyeddöntőben az Újpest vár.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

SÉNYŐ-CARNIFEX FC (megyei I.)–MTK BUDAPEST (II.) 2–0 (2–0)
Sényő, 600 néző. Vezette: Lovas László (Medovarszki János, Csatári Tibor)
SÉNYŐ: Gagyi – Lukács B., Klepács, Bodó G., Haburcsák B. – Ács Á., Fabu M. (Burics, 55.) – Fodor A. (Ruska, 80.), Lakatos L. (Kapacina K., 65.), Barcsay M. – Marics G. Edző: Sándor Tamás
MTK: Fadgyas – Schrammel (Szilasi, 85.), Schäfer, Gengeliczki, Jakab D. – Szuhodovszki (Bayer, 76.), Kanta J., Borbély B., Korozmán – Tóth Z. (Szerencsi, 61.), Takács R. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Marics G. (1–0) a 11., Fabu M. (2–0) a 21. percben
Továbbjutott: az MTK, 4–2-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Sándor Tamás:
– Taktikát nem nagyon tudtunk felvázolni a körülmények miatt, a szív és a küzdőszellem diadala volt ez a győzelem. Az első félidőben sokkal jobban tudtunk alkalmazkodni a talajviszonyokhoz, két gólunk mellett továbbiakat is szerezhettünk volna. Az MTK természetesen jobb csapat és megérdemelten jutott tovább, de szeretném megköszönni a sényői szurkolóknak, hogy ilyen időben is kijöttek és buzdítottak bennünket.
Feczkó Tamás: – Köszönjük a sényőiek szeretetteljes fogadtatását, gratulálok a győzelmükhöz. A mérkőzés után sem tudom eldönteni, hogy vízilabda- vagy burleszkszakosztályt kellene alakítanunk, a kiszorítós játékból pedig nem jöttünk ki jól.

KÉSŐBB
BP. HONVÉD–BFC SIÓFOK 2–1 (1–0)
Továbbjutott: a Honvéd, 4–3-as összesítéssel

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Újpest FC–MTK
Bp. Honvéd–Debreceni VSC
Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK
Balmazújváros–Békéscsaba 1912 Előre

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik