MK: a Honvéddal találkozik a DVSC a negyeddöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.07. 19:52
A Bp. Honvéd hazai pályán 2–1-re nyert a másodosztályú Siófok ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 4–3-as összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a Debreceni VSC lesz az ellenfele.
A fehér mezes siófokiak mindent bevetettek, de ez is kevésnek bizonyult – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Török Attila)
A fehér mezes siófokiak mindent bevetettek, de ez is kevésnek bizonyult – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Török Attila)

 

Az idegenbeli 2–2-es döntetlen után jó helyzetből várta a Honvéd a visszavágót, amelynek a 11. percében megszerezte a vezetést Gazdag Dániel lövésével. A folytatásban is a kispestiek játszottak veszélyesebben, de a szünetig nem változott az állás.

A második félidő elején a másodosztályú Siófok több lövésig is eljutott, Horváth András azonban a helyén volt. A 73. percben már tehetetlennek bizonyult a Honvéd kapusa, Farkas Norbert beadásába Baráth Botond ért bele úgy, hogy öngól lett a vége.

A hazaiak védője nem várt sokat a javítással, két perccel később egy siófoki kapu előtti kavarodás végén is betalált.

Több gól nem született, így 4–3-as összesítéssel a Honvéd jutott tovább, készülhet a DVSC elleni negyeddöntőre.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BP. HONVÉD–BFC SIÓFOK 2–1 (1–0)
Bozsik stadion, 1004
néző. Vezette: Takács János (Berettyán Péter, Szilágyi Norbert)
HONVÉD: Horváth A. – Heffler T., Baráth, Kosút, Kukoc – Danilo (Banó-Szabó, 65.), Nagy G., Gazdag (Pölöskei Zs., a szünetben), Holender – Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Supka Attila
SIÓFOK: Tajti – Szilágyi Z., Gál M., Lorentz, Hidvégi (Balázs Zs., 65.) – Nagy D., Petneházi (Fehér Zs., 77.), Lázár Zs., Nemes (Vólent, 74.) – Elek B., Farkas N. Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Gazdag (1–0) a 11., Baráth (öngól, 1–1) a 73., Baráth (2–1) a 75. percben
Továbbjutott: a Honvéd, 4–3-as összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Ahogyan a siófoki mérkőzést, ezt is nehézzé tettük magunknak. A második félidő elején eldönthettük volna a továbbjutást, de ehhez jobban kellett volna koncentrálnunk. A lényeg persze az, hogy bejutottunk a következő körbe, lesz negyvennyolc óránk arra, hogy felfrissítsük a csapatunkat a Vasas elleni szombati bajnokira. A győzelemből lehet építkezni!
Varga Attila: – A Honvéd tábora megtapsolta a levonuló csapatomat, úgy gondolom, ez elismerés a javából. Nem hiszek abban, hogy jelentős különbség lenne az első és a másodosztályú csapatok között, ezért nyerni jöttünk a Bozsik stadionba. Sajnálom, hogy nem sikerült. Ugyanakkor az öltözőben is azt mondtam a fiúknak, hogy ez egy vállalható vereség volt.

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Újpest FC–MTK
Bp. Honvéd–Debreceni VSC
Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK
Balmazújváros–Békéscsaba 1912 Előre
Az első mérkőzéseket március 14-én, a visszavágókat április 4-én rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik