Még Nikolics Nemanja és Varga József is válthat?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.31. 13:48
null
Menedzsere szerint még Nikolicsnak (balra) is lehet esélye a klubcserére (Fotó: Mirkó István, archív)
Az átigazolási időszak hajrájához érve még több magyar válogatott labdarúgó esetében is elképzelhető klubváltás. A nemzeti csapatban szereplő futballisták jelentős részét az F-Group menedzseriroda képviseli, melynek ügyvezetőjével, Filipovics Vladannal arról beszélgettünk, mire számít az utolsó órákban, kik azok a játékosai, akik még klubot válthatnak.

 

„Nehéz előre jósolni, hiszen bármikor érkezhet egy telefon, és olyan játékos klubcseréje is szóba kerülhet, akinek az esetében most mondjuk nem is gondolkodtunk a váltáson" – kezdte a Nemzeti Sport Online megkeresésére Filipovics Vladan, aki konkrétan is beszélt azokról a futballistákról, akiket képvisel, és akiknél még elképzelhető átigazolás.


Radó András esetében nem könnyű a helyzet, mert Szombathelyen nem a leggyorsabb az ügyintézés... A korábbi ajánlatok még élnek, kérdés, a Haladás változtat-e a korábbi álláspontján."

Amint arról a Nemzeti Sport Online már beszámolt, a nyáron a Videoton és a Ferencváros tett konkrét, írásos ajánlatot a Haladásnak, a fővárosiak kétszer is, de a szombathelyi klub egyiket sem fogadta el (a hírek szerint a tulajdonosok hatszázezer euró körüli összeget szeretnének kapni Radóért, de ezt egyik kérő által megnevezett öszeg sem érte el). Új ajánlat pedig a jelek szerint nem érkezett.

Ami a lassú szombathelyi ügymenetet illeti: korábban is írtunk már róla, hogy a Haladásnál egy játékos eladásához szükség van mindhárom tulajdonos jóváhagyására (Szombathely város önkormányzata 51 százalékos részesedéssel bír a Haladásban, a Halmai Gábor és Illés Béla fémjelezte Halmill Kft. 44 százalékban tulajdonos, míg egy másik szombathelyi illetőségű cég 5 százalékban). A többségi tulajdonosnak számító önkormányzatnál azonban csak hétfőn kerülhet legközelebb napirendre a Radó-kérdés, vagyis ha esetleg döntés is születik a 20 éves támadó eladásáról, akkor is kérdés, sikerül-e minden pecsétet a helyére tenni a hétfő éjfélig tartó határidőig.

A határidő fontosságáról sokat tudna mesélni a Videoton válogatott csatára, Nikolics Nemanja, aki másfél éve azért nem tudott az olasz Sienához igazolni, mert a csapatok az ügymenettel kifutottak az időből.

„Nikolics esetében bízom benne, hogy most összejön a váltás, mert az segíthetné a további fejlődését. Két-három országból is van érdeklődés iránta, meglátjuk, mit hoznak a következő órák. Persze jól érzi magát a Videotonnál, jól is megy neki a játék, így nincs arról szó, hogy mindenáron váltani szeretne" – mondta Filipovics a csatárról, akinek jövőre lejár a szerződése Fehérváron.

Egy másik élcsapathoz, a bajnoki címvédő DVSC-hez is befuthat még ajánlat, elsősorban az angliai kölcsönből visszatérő Varga Józsefnek lehet erre esélye.

„Varga esetében is szóba jöhet a váltás, érdeklődés van. A nemzetközi kupaszereplés miatt eddig nem tudtunk erről tárgyalni, hiszen nem lehetett tudni, hogy meddig jut a Debrecen. Múlt héten a Loki számára befejeződött az Európa-liga is, most pedig már elég kevés az idő, de dolgozom az ügyön. Korábban Bódi Ádámot is figyelték külföldről, ám az ő esetében inkább hosszabb távon van esély arra, hogy elszerződjön Magyarországról" – fogalmazott a menedzser.

Filipovics kérdésünkre több olyan játékosra is kitért, aki legutóbb az NB I-ben szerepelt, de jelenleg vagy szabadon igazolható vagy azért keres csapatot, mert jelenlegi klubjában nem számítanak rá.

„A Ferencvárostól távozó Laczkó Zsoltra és a Haladásnál lejáró szerződésű Guzmics Richárdra is érvényes, hogy mivel szabadon igazolhatók, nem köti őket a holnapi határidő, így estükben későbbre várható fejlemény. Keressük a csapatát Lázok Jánosnak is, aki a Paks labdarúgója, de nem játszik a tolnaiaknál, több lehetősége is van a váltásra. Szintén a paksiak futballistája Horváth Gábor, ő sem szerepelt az együttesben az utóbbi időben, de ő meg is sérült, így nála most nem aktuális a klubváltás. A Pápáról távozó, hosszú sérülése után a visszatérésre hazájában készülő Goran Marics reményeink szerint két hét múlva lesz újra bevethető állapotban, és bízunk benne, hogy akkor találunk olyan NB I-es csapatot, amelynél számítanak rá” – nyilatkozta a játékosügynök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik