Haladás: a Fradi emelte a tétet - új ajánlat Radóért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.18. 11:27
null
Radó András mégis a főváros felé veheti az irányt? (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Nemzeti Sport Online több forrásból is úgy értesült, hogy a Ferencváros a múlt héten újabb hivatalos ajánlatot tett a Haladás támadójáért, Radó Andrásért.

 

Múlt héten a Haladás a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Radó Andrásért újabb írásos ajánlat érkezett, de az érdeklődő klubot nem nevezte meg.

A TULAJDONOSOK MÉG GONDOLKODNAK

A Nemzeti Sport Online a Haladást is megkereste az ügyben, hogy a szombathelyiek elfogadják-e a Fradi ajánlatát.

„Arról nem beszélhetek, hogy melyik csapattól kaptuk az ajánlatot Radó Andrásért. Annyit mondhatok, hogy az írásos ajánlatot továbbítottam a klub tulajdonosai felé. Ők ezt egyelőre megfontolják, döntés még nem született” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője.

Radó ügyében a végső döntés tehát a tulajdonosoktól függ, vagyis Szombathely város önkormányzatától, amely 51 százalékos részesedéssel bír a Haladásban, a Halmai Gábor és Illés Béla fémjelezte Halmill Kft-től (44 százalékos tulajdonos) és egy másik szombathelyi illetőségű cégtől (5 százalékos tulajdonos).

A Nemzeti Sport Online több forrásból is úgy értesült, hogy ismét a Ferencváros jelentkezett be a 20 éves támadóért.

Az NSO már májusban arról számolt be, hogy Radó Andrásért itthon Videoton, Ferencváros versenyfutás várható, amennyiben más országból nem érkezik megfelelő megkeresés. Úgy tudjuk, a külföldi folytatás ugyan továbbra sem zárható ki, de a nyáron komoly érdeklődés az NB I-ből mutatkozott a játékos iránt.

A Fradi és a Videoton is tett már ajánlatot a játékosért korábban, de ezeket a Haladás nem fogadta el. A szombathelyiek a hírek szerint hatszázezer euró körüli összeget szeretnének kapni érte, ám az eddigi ajánlatok ettől elmaradtak.

Azt nem tudjuk, hogy a Ferencváros múlt heti ajánlata mekkora összegről szól, az viszont biztos, hogy a mostani magasabb, mint az első, amellyel még a nyár elején álltak elő a fővárosi klub vezetői.

A klub mozgásterét növelhette, hogy időközben eladták Muhamed Besicet az angol Evertonnak. Igaz, a bosnyák futballistáért a hírek szerint közel sem fizetett annyit a liverpooli klub, mint amiről a brit sajtó írt. A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a korábban az angol lapokban megjelent 4 millió fontos összeggel (5 millió euró) szemben 2.5 millió eurós árat említett múlt héten a Hír Tv-nek adott interjúban.

Ettől függetlenül így már több pénz juthat Radó megszerzésére (pláne, hogy közben a klub kölcsönadta Jack Tuijpot, akinek kiemelt fizetése volt a Ferencvárosnál), még akkor is, ha korábban a vezetők arról beszéltek, hogy nem elsősorban játékosvásárlásra költik majd a befolyt összeget.

Radó megszerzését szakmailag az is indokolhatja, hogy a Ferencváros támadósorából Julian Jenner és Leonardo távozásával, illetve Somália sérülésével elfogytak azok a labdarúgók, akik elöl megfelelő gyorsaságot, dinamikát tudnának vinni a csapat játékába. Ez látszott vasárnap a Győr ellen is, hiszen vezetése után nagyon beszorult a Fradi, nem volt képes gyors ellentámadásokra. Emiatt szorgalmazhatja Thomas Doll vezetőedző Radó szerződtetését, aki a hivatalos indoklás szerint sérülés miatt nem szerepelt a Haladás legutóbbi két bajnokiján.

Ugyanakkor értesüléseink szerint még arra is van esély, hogy a Videoton is tesz egy második ajánlatot, bár jelenleg úgy tűnik, a Fradi lépéselőnyben van...

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Batik Bence (MTK – kölcsönből vissza), Bosnjak Predrag (Haladás), Emir Dilaver (osztrák, Austria Wien – Ausztria), Gera Zoltán (szabadon igazolható, legutóbb West Bromwich Albion – Anglia), Tomislav Havojic (horvát, NK Istra 1961 Pula – Horvátország), Stjepan Kukuruzovic (svájci-horvát, FC Zürich – Svájc), Benjamin Lauth (német, 1860 München – Németország),Nagy Dániel (VfL Osnabrück – Németország), Michal Nalepa (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Orosz Márk (Lombard Pápa – kölcsönből vissza), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen, kölcsönbe – Németország), Tarczy Pál (Soroksár)
Távozott/távozhat: Muhamed Besic (bosnyák, Everton – Anglia), Csilus Tamás (Lombard Pápa – kölcsönbe), Ulysse Diallo (mali, Arouca – Portugália), Gál Szabolcs (Lombard Pápa – kölcsönbe), Hidvégi Sándor (MTK – kölcsönbe), Julian Jenner (holland, ?), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, DVSC), Józsi György (Dunaújváros), Kunsági Roland (Mezőkövesd – kölcsönbe), Kurucz Péter (Soroksár – kölcsönbe), Laczkó Zsolt (?), Leonardo (brazil, 1860 München – Németország), Mark Otten (holland, RKSV Brakkenstein – Hollandia), Orosz Márk (Dunaújváros), Péter Antal (Soroksár – kölcsönbe), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – német, kölcsönből vissza), Jack Tuijp (holland, Helmond Sport – kölcsönbe), Arsenio Valpoort (holland, RKC Waalwijk – Hollandia)
Kiszemeltek: Radó András (Haladás)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik