Lombard: a DVTK-védő jövő héten aláír, Dlusztus visszatér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.20. 11:15
A Lombard Pápa labdarúgócsapata megegyezett a legutóbb Diósgyőrben szereplő védő, Nagy Tamás szerződtetéséről, aki jövő héten ír alá új klubjához. A héten Lengyelországba utazó Dlusztus András pedig visszatér Pápára.

„A diósgyőri Nagy Tamással megállapodtunk, a jövő héten ír alá három évre. Elképzelhető, hogy ezzel véglegessé is válik a keretünk. A korábbi kiszemeltek közül Peter Struhárral nem tudtunk megegyezni, így az ő érkezése már nem valószínű. Ugyanakkor Dlusztus András visszautazik Pápára, nem igazol Lengyelországba" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Szemán György, a Lombard Pápa klubigazgatója.

Mint ahogy arról a Nemzeti Sport Online a napokban beszámolt, Dlusztus a lengyel élvonal újoncához, a Zawisza Bydgoszczhoz utazott, edzőmeccsen is pályára lépett, és a két egylet már meg is állapodott a kölcsönadásának feltételeiről. Szemán Györgytől ugyanakkor megtudtuk, Dlusztusnak a kiutazása előtt volt egy sérülése. Valószínűsíthető, hogy végül emiatt nem igazol a lengyelekhez.

A sportvezető elmondta, a távozók névsorában egyedül Maróti Béla ügye nem tisztázódott még. A középpályás tavasszal sérülésekkel bajlódott, a klub nemrég új játékost igazolt a posztjára (az érkezők közül a szerb Novica Makszimovics védekező középpályás), ezért számára engedélyezték, hogy még egy évig élő kontraktusa ellenére új együttest keressen magának, ezért nem is készült a nyáron Pápán. Egyelőre azonban nincs hír róla, hogy talált volna új klubot a 34 éves futballista, így nem tudni, hogy hol folytatja a pályafutását.

A klub ma egy szerződéshosszabbítást is bejelentett. A Lombard Pápa szerb csatára, Goran Marics a nyári felkészülési időszakban keresztszalag-szakadást szenvedett. Hamarosan Madridban meg is műtik. A pápai klub azonban már az operáció előtt megegyezett a 29 éves csatárral a jövő nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról.


„Klubunk tulajdonosa, Biró Péter úgy döntött, hogy Marics jövő nyáron lejáró szerződését két évvel, egészen 2016 nyaráig meghosszabbítja, ezzel is jelezve, hogy klubunk számít a játékosra. A támadó egészen meglepődött, hiszen ilyen fordulatra ő sem számított és gondolkodás nélkül aláírta az új kontraktust, mielőtt kedden elrepült Madridba. Az aláírást követően jelezte, hogy januárban ismét munkába áll és bizonyítani szeretné, hogy jó döntést hoztunk, amikor újabb három éves szerződést ajánlottunk neki” – olvasható a pápai klub hivatalos honlapján, a lombardfcpapa.hu-n.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A LOMBARD PÁPÁNÁL
Érkezők: Eszlátyi István (BKV Előre), Horváth Gábor (BKV Előre), Kenesei Krisztián (Haladás), Jaszmin Mecsinovics (macedón, szabadon igazolható – legutóbbi Egri FC), Novica Makszimovics (szerb, FK Novi Szad – szerb), Nagy Tamás (DVTK), Orosz Márk (Ferencváros – kölcsönbe), Zoran Supics (boszniai szerb, UTA Arad – Románia), Electo Wilson (BKV Előre – kölcsönből vissza)
Távozik/távozhat: Balogh Balázs (?), Beliczky Gergő (Gyirmót FC Győr, kölcsönbe), Tino Lagator (horvát, ?), Enyingi Marcell (?), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország, kölcsön után végleg), Maróti Béla (?), Nacsa Péter (Győri ETO, kölcsönből vissza), Jasarevic Mahir (ZTE FC, kölcsönből vissza), Daniel Orozco (spanyol, ?), Mouhamadou Seye(szlovák-szenegáli, ?), Szolga Máté (?), Electo Wilson (?)
Kiszemeltek:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik